Samsung virallisti Galaxy Note 3:n – ohuempi, kevyempi ja tehokkaampi

Galaxy Note 3

Kolmannen sukupolven Galaxy Note näki tänään odotetusti päivänvalonsa, kun Samsung esitteli maailmalle Galaxy Note 3:n. Se on edeltäjiään ohuempi, kevyempi ja tehokkaampi. Uutuus saapuu myyntiin 149 eri maassa 25. syyskuuta. Suomessa sen suositushinta on 750 euroa.

Samsung on panostanut uutukaisessaan muotoiluun ja rakenteeseen, vaikka pikaisella katsauksella Galaxy Note 3 on kuten edeltäjänsä. Suurimmat muutokset löytyvät takakuoresta, jolle on annettu nahkainen pinta. Se tekee laitteesta miellyttävämmän pideltävän, kehuu Samsung. Laite saapuu myyntiin mustan ja valkoisen mallin lisäksi myös pinkkinä.

Galaxy Note 3:n etupuolta hallitsee 5,7 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö. Sisältä löytyy 2,3 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinpiirisarja ja hurjat kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Takana koreilee 13 megapikselin kamera kuvausvalolla.

Galaxy_Note_3_kansi

Kokonaisuus rakentuu uuden Android 4.3 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän ympärille. Mukana on uusia S Pen -kynää hyödyntäviä ominaisuuksia, kuten Air Command -valikko. Se aukeaa osoittamalla kynällä näyttöä ja painamalla siihen integroitua painiketta. Valikko mahdollistaa keskeisten toimintojen suorittamisen missä ja milloin vain:

 • Action Memo antaa käyttäjälle mahdollisuuden kirjoittaa muistiinpanoja käsin, käynnistää automaattisesti puhelimen toimintoja, etsiä tietoa netistä ja tehdä paljon muuta kätevää.
 • S Finder auttaa etsimään tietoa laitteesta missä muodossa tahansa. Hakusanoina tai filttereinä voi käyttää esimerkiksi päivämäärää tai sijaintia.
 • Pen Window mahdollistaa uuden ikkunan avaamisen piirtämällä sellaisen mihin tahansa kohtaan näyttöä. Ikkunaan voi avata vaikka Youtube-soittimen tai taskulaskimen.
 • Find My Mobile -toiminto auttaa paikantamaan kadonneen tai varastetun puhelimen. Toiminnon avulla voidaan etänä estää puhelimen tehdasasetusten palautus tai tyhjentää puhelimen muisti.

Uutukaisen keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat myös LTE, WiFi, NFC, Infrapuna, GPS, GLONASS, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka ja kahden megapikselin etukamera. Laitteessa on 3200 milliampeeritunnin akku.

Osassa maailmaa Galaxy Note 3 nähdään pelkästään 3G-yhteyksillä varustettuna. Kyseinen versio perustuu Exynos 5 Octa -piirisarjaan, jossa on neljä 1,9 gigahertin Cortex-A15-suoritinydintä ja neljä 1,3 gigahertsin Cortex-A7-suoritinydintä.

Kooltaan Galaxy Note 3 on 151,2 x 79,2 x 8,3 millimetriä ja se painaa 168 grammaa.

10 kommenttia

 1. Ihan mukavia päivityksiä, varsinkin resoluutio ja takakansi, mutta en näe syytä lähteä ainakaan vielä kakkosesta päivittelemään.

 2. Toivottavasti 64 gigatavua tallennustilaa oleva versio tulee myös täällä suomessa myyntiin!.
  Koska näyttö on hiukan suurempi,kuin Note 2 niin onko tämä Note 3 paljonkin suurempi mm. (pituus x leveys)?.

  1. 0.1mm pitempi; mutta yli millin kapeampi ja ohuempi. Ja kevyempi. Onne velhoja.

 3. Tämmönenkö on tämä samsungin uusi muotokieli? 😀 Ihan s2 ja note1 tulee mieleen..

 4. Hyi toi on ruma!

  Apua!

  Saako Oppo Find 5:seen suomen kielen?

 5. taitaa mennä hankintaan, sitten olen kaikki notet omistanut 🙂

 6. Koska S3 päivittyy ens kuussa Android 4.3, taitaa Note3 jäädä hommaamatta. Note4 on taas odotettavissa sen verran isoja uudistuksia, että se tulee olemaan jo pakko hankinta!

 7. Ei innosta tämän vuoden puhelinjulkaisut sitten yhtään.. Sonyn uusi ainoa mikä vähän kiinnostaa, mutta se on niin painava, että ei oikein viitsi lenkille ottaa ja on jo julkaisussa vanha Android, eli no tack… No odotellaan seuraavaa nexusta, josko se herättäisi mielenkiinnon.

 8. ”Suurimmat muutokset löytyvät takakuoresta, jolle on annettu nahkainen pinta.”

  Oikeasti nahkainen? Ettei nahkamainen/nahkakuvioinen/tekonahkainen/jne.?

Kommentointi on suljettu!