Sony esitteli Xperia Z1 -lippulaivan 20,7 megapikselin kameralla

Xperia Z1

Japanilainen Sony on tänään esitellyt markkinoille uuden lippulaivapuhelimensa. Se on odotetusti nimeltään Xperia Z1. Puhelin pakkaa samaan kokonaisuuteen Sonyn vahvuudet näyttö- ja kamerateknologioissa sekä kokoaa yhteen japanilaisyhtiön musiikki- ja elokuvapalvelut. Laite saapuu markkinoille syyskuussa mustana, valkoisena ja violettina.

Sony on keskittynyt Xperia Z1:ssä erityisesti kameraan. Takaa löytyy 27 millimetrin laajakuva G Lens -linssi, jonka sensori on kooltaan 1/2,3 tuumaa. Megapikseleitä löytyy 20,7 ja aukkosuhde on F2.0. Kamera tarjoaa valmistajan mukaan kilpailijoita paremman kuvanlaadun ja yltää jopa kolminkertaiseen zoomaukseen ilman laadun heikkenemistä.

Uutuuden näyttö on kooltaan viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Se hyödyntää TRILUMINOS-teknologiaa, joka parantaa katseluelämystä rikkaammalla värintoistolla ja laajemmilla katselukulmilla.

Sony Xperia Z1 perustuu Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään. Puhelin rakentuu alumiinirungosta, on kooltaan 144,4 x 73,9 x 8,5 millimetriä ja painaa 169 grammaa. Laite täyttää IP55- ja IP58-suojaluokituksien määritelmät ja on näin suojattu pölyltä sekä vedeltä.

Puhelimelle potkua antaa 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinpiirisarja. RAM-muistia löytyy kaksi gigatavua ja muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 16 gigatavua. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa LTE, NFC, FM-radio, A-GPS, WiFi ja 3000 milliampeeritunnin akku.

12 kommenttia

 1. Kai sitä pitää ruveta kattomaan näitä muita vaihtoehtoja (huoh). Varmasti hyvä luuri.
  Ikonit on androidmainen sillisalaatti. Jo tossa kuvassa näkyy 4 erilaista designiä ikoneissa 🙁

  1. Launcheri ja ikonipaketti tulille. Vaihtoehtoja käytännössä rajattomasti, joten varmasti löytyy mieluinen. 🙂

  1. Ei näy olevan, tai ainakaan missään ei ole tästä mainintaa.

 2. Nyt kun Nokia on poissa pelistä niin pitää alkaa katsella myös muita vaihtoehtoja.

  Hyvä, että muutkin valmistajat panostavat kameratekniikkaan.
  Tämä voisi olla seuraava puhelimeni. Tai sitten Jolla.

  1. Mulla vähä huvittaa tää touhu. Ensin kehutaan WP8 käyttistä ja sit yhtäkkiä (kaupan jälkeen) ollaan vaihtamassa heti pois. Ite toivoisin että Microsoft vihdoin pystyisi kehittämään paremmalla menestyksellä tuota nykyistä käyttistä.

   Käytän Lumia 920:n loppuun ja sen jälkeen harkitsen uutta puhelinta. Toivottavasti Jollalla tai Uudella Nokialla olisi silloin tarjota jotain varteenotettavaa vaihtoehtoa.

   1. WP-käyttiksenä onkin aivan loistava. Yilivpimaisesti paras mitä olen käyttänyt.
    Itsestäni vain tuntuu vääröktä ostaa Microsoftin oma WP-luuri ”Lumia”, tai miksikä niitö alkavat kutsuakaan.

    En minäkään tässä puhelinta ole vaihtamassa. Kyllä tässä ainakin vuosi porhalletaan Lumia920:lla. Onhan MS luvannut kaikille WP8-laitteille 36 kuukauden päivitystuen, joten päivityksiäkin pitäisi vielä mukavasti tulla. 🙂

    1. Voi Eemeli. Eeloppi sut jätti, mikäs nyt täss mätti? Ekkös sää luvannu itelles 1020. Voi Voi

 3. @Eemeli Osta mun Z, niin vaihdan heti tämmöisen! 😀
  Sonyllä on ylivoimaisesti parhaat luurit tällä hetkellä. Ei ole mitään muoviläpysköitä, niinkun sumsungit.

  1. Kieltämättä Sonyn näyttötekniikka, kamera ja jopsa softa on premium luokkaa, eikä näissä Sonyn luureissa vesitiiviys ole haitta laisinkaan! 🙂

 4. Tätä odotin eniten tämän vuoden julkaisuista, mtuta painava kuin mikä ja jo julkaisussa vanha Android..

  Joko ne on saanut Jollasta tarkemmat specsit kerrottua ja tietoa niiden android sovellusten jakamistavasta?

Kommentointi on suljettu!