Galaxy Gear on Samsungin älykello

Galaxy_Gear_Samsung

Samsung esitteli maailmalle eilen Galaxy Note 3:n lisäksi myös älykellonsa. Galaxy Gear -nimeä totteleva kello täydentää valmistajan mukaan hyvin Galaxy-tuoteperhettä integroiden laitteet tiiviimmin käyttäjän arkeen. Kello saapuu myytiin 25. syyskuuta ja sen suositushinta on 300 euroa.

Useimpien muiden älykellojen tavoin Galaxy Gear ei ole itsessään puhelin. Se yhdistyy isäntälaitteeseensa Bluetoothilla ja mahdollistaa näin eri toimintojen langattoman hallinnan. Sonyn SmartWatch-konseptista poiketen Galaxy Gear on yhteensopiva vain Samsungin laitteiden kanssa. Alussa tuki rajoittuu Galaxy Note 3:een ja Galaxy Note 10.1 2014 Editioniin. Galaxy S III, Galaxy S4 ja Galaxy Note II saavat aikanaan ohjelmistopäivityksen, joka lisää niihin tuen älykellolle.

Galaxy Gearin keskus on 1,63 tuuman 320 x 320 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttö. Sisältä löytyy 800 megahertsin suoritin, 512 MB:tä RAM-muistia ja neljä gigatavua tallennustilaa. Hihnaan korealaisvalmistaja on integroinut 1,9 megapikselin kameran, joka tallentaa liikkuvaa kuvaa 720p-tarkkuudella. Pakettia täydentävät kaiutin ja mikrofoni. Niiden ansiosta kelloa on mahdollista käyttää hands free -puheluissa.

Galaxy_Gear_Samsung_2

Perustoimintojen lisäksi käyttäjä pystyy asentamaan kelloonsa lisäsovelluksia puhelimen välityksellä. Samsungin mukaan tarjolla on yli 70 nimikettä.

Samsung lupaa 315 milliampeeritunnin akun vauhdittavan kelloa päivän. Kooltaan kokonaisuus on 36,8 x 56,6 x 11,1 millimetriä ja se painaa 73,8 grammaa. Galaxy Gear saapuu kauppoihin mustana, harmaana, beigenä, kultaisena ja limenvihreänä.

16 kommenttia

 1. Ei iske tuo älykello jo pelkästään surkean akunkeston vuoksi.
  Minkähänlainen tuo on pitää kädessä?

 2. Komea! Paljon tyylikkäämpi kuin kuvittelin. Ainoa huono puoli on akun kesto.

 3. Nyt kuluu:

  Flop, flop,flop, flop,flop, flop,flop, flop,flop, flop,flop, flop,flop, flop,flop, flop.

 4. Ei kiinnosta kun ei ole nokian, suunnon, polarin tai jollan tuote! Muutenkaan ei vois tuollainen älykello vähempää kiinnostaa. Minulla on suunnon d4i älykello-sukellustietokone, josta saan tarvittavat tiedot ja jonka patteria ei tarvitse vaihtaa kuin kerran parissa vuodessa. Sitten minulla on myös citizenin divemaster pro ecodrive sukelluskello, jossa ei tarvitse patteria vaihtaa ollenkaan, koska lataa aurinkokennolla energian patteriin ja toimii vuosia ilman liittämistä sähköverkkoon ja vielä ilmaiseksi.

 5. Hmmm, rannekelloa ei muutenkaan ole tullut käytettyä 15 vuoteen, joten en oikein näe tällekään tarvetta. Riippumatta siitä kenen valmistama ja minkä näköinen kapistus on. Mikään mainituista ominaisuuksista ei toistaiseksi ole kuulostanut sellaiselta killeriltä että jäisi kaipaamaan.

 6. Hyvän näköinen. Antaa tämän kehittyä ja hyvä tulee.. Nyt en oikein näe tälle tarvetta, tosin isojen luurien yleistyessä voisi olla käteväkin lisävaruste. Akun pitäisi kyllä kestää pitempään.

 7. Tuo akunkesto yksinään jo oksettaa. Juuri kun ihmiset on tottuneet monilta osin lataamaan puhelinta päivittäin, tulisi yksi laite lisää samaan hommaan. No thanks. Konseptina ja ideana älykello on ihan jepa, ja odotan Applelta jotain oikeasti kiinnostavaa tuotetta tältä saralta. Vaikka Apple ei suosikkifirmoihini kuulukkaan.

 8. Ei kestä päivääkään ja pitäisi maksaa 200e ylihintaa???l

 9. Joo katsellaan kolmen vuoden päästä uudelleen. ikellon julkaisu+ pari vuotta kehitystä

 10. Miten nää Samsungin tuotejulkaisut on aina niin vaisuja?

 11. Ihan ku tää kello olis karannu jostain 80 luvulta, järkyttävän näköiset noi ruuvitkin.

  Mutta tämä oli ihan odotettua, samsung julkaisee jotain kokeilumielellä ja katselee mitä apple julkaisee, kun applen kello tulee niin samsungin tyypit näkee miten se kuuluu tehdä ja palaavat piirustuspöytien ääreen kuten tähänkin asti ja kohta markkinat on täynnä applen kello kopioita.

 12. Vahva ehdokas vuoden turhakkeeksi, täysin joutava laite. Eiköhän näitä kuitenkin kohta ole joka toisessa ranteessa…

 13. Kuvien perusteella kännykkä pystyy ainakin näyttämään ajan, sääkuvakkeen ja lämpötilan. Näistä toiminnoista ajan näyttäminen on se mitä kellolta sopii odottaakin, säätiedot toisaalta saa selville vilkaisemalla ulos.

 14. käyttö aika päivän?! tähän kun ottaa vielä huomioon sen etteivät nuo valmistajien kertomukset pidä pilkulleen paikkaansa, niin huhuh..

Kommentointi on suljettu!