Asusilta puhelintoiminnot sisältävä Fonepad 7 -tabletti

Asus FonePad 7

Taiwanilainen Asus on julkaissut päivitetyn version helmikuussa esittelemästään Fonepad-tabletista. Samaan kokoluokkaan sijoittuva uutuus kantaa ytimekkäästi nimeä Fonepad 7 ja saapuu markkinoille vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Hintatietoja Suomen osalta ei vielä julkistettu.

Asus markkinoi laitettaan kohderyhmälle, joka haluaa tablet-kokoluokan näytön ja puhelinominaisuudet samassa kokonaisuudessa. Tabletti on kooltaan 120 x 196,8 x 10,5 millimetriä ja painaa 340 grammaa. Toimintoja hallitaan seitsemän tuuman 1280 x 800 pikselin IPS-näytöltä. Laite tukee 3G-yhteyksiä ja latausnopeuksia tehostavaa HSPA+:aa.

Fonepad 7 hyödyntää edeltäjänsä tavoin Intelin piiriosaamista. Sisuksista löytyy 1,6 gigahertsin Intel Atom Z2560 -tuplaydinsuoritin. RAM-käyttömuistia on gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa mallista riippuen 16, 32 tai 64 gigatavua. Mukana on microSD-muistikorttipaikka.

Uutuuden muita ominaisuuksia ovat Intel Graphic HD 4000 -grafiikkapiiri, viiden megapikselin takakamera, 1,2 megapikselin etukamera, WiFi, Bluetooth 3.0, A-GPS, GLONASS ja 3950 milliampeeritunnin akku.