Kuvissa ja videolla Windows Phonen paranneltu moniajovalikko ja muut uudet ominaisuudet

WP_new_GDR3_verge

Verkossa leviää kuvakaappauksia Windows Phone 8:n tulevasta GDR3-päivityksestä. Kuvat tulevat käyttäjältä, joka väittää hankkineensa puhelimen Internetin myyntipalstalta. The Verge on omien lähteidensä kautta pystynyt toteamaan ne aidoiksi, joten sitä ne todennäköisesti myös ovat.

Uusi päivitys tullaan näkemään ensimmäisenä muun mussa Nokia Lumia 1520 -puhelimessa. Se on optimoitu toimimaan suuremmilla ja tarkemmilla näytöillä. Paketti sisältää kuitenkin muitakin uudistuksia, joista myös nykyisten Windows Phone 8 -laitteiden omistajat pääsevät nauttimaan:

 • Näytön asennon lukitus
 • Ajotila, jossa muun muassa saapuvat ilmoitukset mykistetään automaattisesti
 • Oma merkkiääni viesteille, sähköpostille, ääniviesteille ja muistutuksille
 • Asetuksien palautus ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä WiFi:n kautta

Lisäksi luvassa on muutoksia moniajoon. Jatkossa käyttäjä pystyy sulkemaan yksittäisiä sovelluksia moniajovalikosta. Ehkäpä tämä tarkoittaa, että avoimia sovelluksia ei enää rajoiteta tiettyyn määrään?

WP_new_GDR3

Lähteet: The Verge & WMPoweruser

14 kommenttia

 1. Pikkuhiljaa siitä saattaa kehittyä jotain. Nämäkin ominaisuudet olisi pitänyt olla jo alusta asti. Eikö siitä älyttömästä master volumesta luovuta vieläkään?

  1. Master volume on kyllä todella ärsyttävä juttu.

 2. GDR3 – jaa. Ei tuossa nyt niin hirveän mullistavaa näytä olevan. Tuo aukinaisten sovellusten poisklikkaaminen on hyvä, sehän oli jo esim. mainiossa N8:ssani, joka on kotona hyötykäytössä vieläkin.
  Mitä tuo asetusten palautus wifin kautta tarkoittaa, en ihan ymmärtänyt. Parannuksia uuteen Lumia 925:eeni en hirveästi keksi, yksi voisi olla esim. sovellusten moniajovalikon ruutunäkymä nykyisen rivistön sijaan.

  1. Edellisen luurin asetukset uuteen. Näin itse olen asian ymmärtänyt. 🙂

   1. Kun palautat puhelimeen tehdasasetukset -> Puhelin kysyy käynnistyttäessä halutko palauttaa tiedostot/varmuuskopion/tai jotain vastaavaa. Jos sen vaiheen ohittaa niin sitä ei pysty enään jälkeenpäin tekemään. Eikä siinä vaiheessa pääse laittamaan wifiä päälle. Nää tiedosto palautetaa pilvestä. Näitä tiedostoja on mm: sovellukset, kuvat, asetukset.. Hitaalla verkolla saattaa palautus kestää kohtuullisen pitkään.

    Luulisin että tätä se tarkoittaa.

 3. wp ei vain tue tausta ajoa vaan nuo sovellukset ovat edelliset, ja jos menet jonkun niistä avaamaan se saatta aueta nopeasti mikäli tukee fast reset nimistä toimintoa. Näin itse ymmärsin kun lueskelin windowsphone virallisia sivuja.

 4. Kaikki uudistukset WP8 GDR3-päivityksestä löytyvät jo Androidista.

 5. Nuo kaikki uudistukset ovat olleet jo ajat sitten symbianissa, meegossa ja maemossa, eli android ja ios tulee perässä. Eli mitä sitten jos ne ei ole olleet wp:ssä tähän mennessä?Siksi toisekseen itse en ole edes osannut kaivata moisia ominaisuuksia, vaikka tähän mennessä olen omistanut laitteen jokaisesta käyttöjärjestelmästä. Eli jos ei ole osannut kaivata moisia ominaisuuksia, niin silloin ne ei ole niin tärkeitä ja olennaisia käytön kannalta, vaikka puhelin on ainoa nettipäätteeni jolla hoidan sähköpostit ja surffaan netissä puhumisen,tekstaamisen, valokuvaamisen ja musiikin/ radion kuuntelun lisäksi.

 6. Edelleen kaipaan sitä ruutuvalikossa näkyvää viimeksi käytettyjen sovellusten näkymää, jossa kruksit poistamista varten. Vaan jos ei ole varsinainen moniajo, niin eivätpähän vie virtaakaan siellä taustalla…? Akkuteknologia saa kyllä vielä kehittyä, ennen kuin tässä kaivataan ison sovelluskasan pyörimistä, joka tyhjentää akun hetkessä.

 7. N9:sin moniajonäkymä oli hyvä ja kätevä

 8. N9 moniajo oli tosiaankin hyvä. Ja tuo ruksilla sulkeminen on tervetullut uudistus. Näytön lukitus kallistaessa myös hyvä, jos esim sängyllä selailee puhelimella kyljellään niin ärsyttää tekstin kääntyminen. Vielä kun herätyskellon saisi hiljennettyä esim lukitusnäppäimellä niin olisi hyvä.

 9. Sitten esim videoiden äänen säätäminen todella ärsyttävästi vaikuttaa myös soittoäänen voimakkuuteen, n9 oli tämäkin tehty paremmin. Välillä Nokian toiminnassa ärsyttää se että joitain jo aiemmissa malleissa olleita hyviä ominaisuuksia jätetään uusista malleista pois.

Kommentointi on suljettu!