Kuvissa tuleva Nokia Lumia 1520

Lumia_1520_l2

Vaikuttaa siltä, että Lumia 1520:n julkistus lähenee kovaa vauhtia. Viikonloppuna verkkoon levisi ensimmäinen virallisen näköinen pressikuva ja nyt The Verge on julkaissut kattavan kuvagallerian tulevasta uutuudesta. Kuvissa laite esiintyy mustana ja muun muassa rinnallaan Sony Xperia Z1 ja iPad Mini.

Viimeisimpien tietojen mukaan Lumia 1520 perustuu Snapdragon 800 -piirisarjaan, sisältää kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja tarjoaa 32 gigatavua microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa. Näyttö olisi kooltaan kuusi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Puhelimessa on PureView-kamera, joka tallentaa samanaikaisesti 16 ja viiden megapikselin kuvat. Se käyttää kuvien perusteella uutta nano-SIM-korttia, kun nykyiset Lumiat ovat perustuneet micro-SIM-korttiin.

Lumia_1520_l4

Lumia_1520_l3

Lumia_1520_l1

Katso lisää kuvia puhelimesta The Vergen galleriasta.

Lähde: The Verge

30 kommenttia

 1. Ei se niin pahalta näytäkään. Onse 6″ silti paljon. Onko liikaa…?

 2. Wau kun näyttää hyvälle. Nokialtahan pukkaa nyt niin upeitö luureja, että oksat pois.

  Näyttää aika loistavalle. Hyvä kamera saatu ohueen ja tyylikkääseen pakettiin ja mukana vielä kaikki WP8:n herkut. 🙂

  Hyvä Nokia!

  1. ”mukaan ssatu vielä kaikki wp8:n herkut” 😀 Fanipojat yrittää löytää jotain positiivista sanottavaa tästä…

 3. Vähän liian iso ja tuo kameramöllykkä on ruma ja miksei tuohon ole saatua mahdutettua sitä 41mp pureview kameraa. Nyt niitä kuluttajien haluamia luureja pukkais nokialta, kun lafka myi luurit mäsälle. Oisi kyllä hyvä saada nuo mahdollisimman nopeasti kauppaan. Itse vieläkin odotan kesällä ennakkotilaamaani lumia 102:stä, joka on itselle tärkeillä ominaisuuksilla varustettu luuri. Siinä ei ole kuin yksi miinus ja se tulee siitä, että siihen ei saa muistikorttia. Mutta 1020 ja tämä 920 ovat itselleni sopivan kokoiset, eli en halua tuumaakaan isompaa, muuten ei sovi puhelin yhteen käteen. Ja microsoftin merkillä en aio ostaa mitään kännykkää. Se on sitten nokia tai jolla.

  1. hooihoi. Empä lähtis moittimaan tuota kameramöllykkää. Ihan fiksun näköinen.
   Itellä mietityttää se Lumia 1020:n möllykkä..

 4. 1020 kamera on paljon tyylikkäämmän näköinen kuin tuossa tai 925:sessa. Mutta sehän on katsojan silmässä, että mistä tykkää. Itse en vaan innostunut esim 925:sen muotoilusta, mm tuosta kamera kohoumasta, joka on vaan ruma. Sekä 925 muotoilu tuntu yhtä hirveeltä ja näytti yhtä hirveeltä kuin iphone 4, 4s ja 5 luureissa.

 5. Miksi nano-sim? Eikö tuossa nyt olisi ollut tilaa microlle tai jopa tavalliselle? Tavallisessa simissä oli toki jonkin verran turhaa muovia, mutta micron ja nanon kokoero on aika mitätön. Rasittavaa kun yhteensopivuus kärsii.

  1. Kehitys menee kuitenkin kompaktiempien vaihtoehtojen suuntaan, joten jossain vaiheessa se yhteensopivuus kärsii kuitenkin. Sama se onko nano seuraavassa vai sitä seuraavassa laitteessa.

 6. Kelvannee jo osakkeenomistajallekin… 😀

 7. Hyvä on minusta tuo kameran sijoittelu. Ei sormi ihan niin useasti töki linssiä, kuten 925:ssa lienee ongelmana.

 8. Onkohan tuo nyt sitten alumiinia vai muovia? Ei oikein kuvista ota selvää.

  1. Todennäköisesti muovia, ellei toisin mainita.

 9. aikas makee!

  noin viisi vuotta sitten nokia kysyi kuluttajien mieltymyksiä älyluurista. tämäntapaista luuria suuri osa vastanneista halusi. no, parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

  ehkä joutuu hankkimaan kun on vielä nokian valmistama.

 10. mina odotan etta tynka Nokia ja Blackberry seka jolla yhdistavat voimansa ja tuottavat premium luokan laitteita joten ei tarvitse massamarkkinoilla kilpailla!!!!!

 11. Nokia on kyllä saanut meikäläisen innostumaan näistä isompinäyttöisistä puhelimista. Jälleen kerran pelkään kuitenkin hieman softapuolen vuoksi. Mikä tekee tästä puhelimesta jotain muuta kuin jättimäisen Windows Phone puhelimen? Toivoisin että softasta löytyy jotain uutta. Orientaatio lukitus on hyvä alku.

 12. Ei oikein lämmitä. Microsoftin piti ostaa nokian matkapuhelinpuoli, koska nokia olisi siirtynyt androidiin ja ilman nokiaa ei wp:t myy, joten microsoftille tuli hätä. Nokiallakin oli sen verran kassavajetta että oli pakko myydä puhelimet microsoftille, koska lumiat eivät myyneet tarpeeksi. Tietokonelehdessä on tälläinen kirjoitus. Henkilökohtaisesti alkaa hieman mietityttää että ostanko lopulta ennakkotilaamani nokia lumia 1020:sen, koska kun nokiakaan ei enään uskonut wp:hen, niin miksi itsekkään kuluttajana uskoisin kuolevaan käyttöjärjestelmään. Taitaa olla tämä lumia 920 olla viimeinen wp: puhelin ja sitten siirryn joko jollaan tai sitten on pakko ostaa android tai iphone. Tai sitten siirryn takaisin symbianiin ja otan laatikosta nokia 808:sin takaisin käyttöön.

  1. Missään ei olla sanottu, että Nokia olisi ollut siirtymässä Androidiin. Missään ei ole sanottu, että se olisi ollut totta.

   Ihan tiedoksi jopi vaan, ne ovat kaikki spekulaatioita ja epäilyksiä.

   Sitä paitsi. Eihän se Lumia 1020 yhtään huonommaksi siitä muutu. Yhtä lailla se on edelleen Nokian valmistama ja Nokian brändin alainen. Se tulee saamaan edelleen päivityksiä ainakin MS:n taholta.

    1. Paroni älä yritä provosoida. Kerroin vain totuuksia.

 13. Joo, päivityksi ms:ssän tasolta, just joo. Ms on firma joka ei osaa muuta tehdä kuin ajaa yhteistyökumppaninsa ja kilpailijansa konkurssiin. Mäsän softa on bugista tietokoneissa ja wp:ssä vielä ok ainakin lumioissa, koska nokia on saanut ne kuntoon. Ilman nokiaa mäsällä ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia. Minun osalta ainakin on microsoftin tuotteet jäämässä unholaan. Lumia 1020 on huippu luuri, mutta en luota hetkeäkään, että microsofti tulisi tukemaan sen tai minkään muun lumian takuuta tai päivityksiä. Siksi toisekseen rupeaa olemaan viimeisiä aikoja mäsällä, mobiilipuoli polkee paikallaan, tai oli hieman nousussa nokian ansiosta, mutta nyt kun se osti nokian matkaviestinpuolen tulee microsoftin osuus laskemaa ja kohisten. Koska kukaan ei halua ostaa microsoftin puhelimia. Itse ihmettelin aikoinaan microsoft vihaa, mutta nyt itse ymmärrän sen täysin. Kaikki laitteet jossa on microsoftin käyttis ovat pilalla, koska microsoft on ne pilannut. Ei sen puoleen en pidä applesta, enkä googlestakaan. Ja tähän lumioiden päivitykseen vielä sen verran että elokuun lopulla sain lumia 920:seeni gdr2 päivityksen, mutta vaimoni ei ole vieläkään saanut kyseistä päivitystä lumia 820:seen. Ja näyttää pelottavasti siltä, että siihen ei sitä saada vaikka puhelin on suomesta dna liikkeestä ostettu käteisellä. Ainoat syyt miksi en ole vielä palannut täysin käyttämään nokia 808:sia on se että siihen ei löydy mobiilipankkisovellusta ja että siinä netti on todella hidas verrattuna lumia 920:seen.

  1. Tuo ettei päivityksiä tule ei ole Microsoftin syytä vaan operaattoreiden. Nokia hoitaa tulevaisuudessa nuo takuuhuollot ei Microsoft

 14. Rauhoitus nyt jopi vähän ja käy vaikka pissalla välillä.
  Aiemmista kirjoituksistasi päätellen Nokian valmistamat luurit ovat olleet sinulle ihan ok tuotteita, siis Lumia brändin alla olevat luurit. Ja niissä on ollut M$ käyttis.
  Se että Nokia meni myymään luurituotantonsa M$:lle on sinällään harmillista ja saattaa tuntua maanpetokselle rinnastettavissa olevalta teolta.
  Mutta ei se käyttis siitä miksikään muutu. 920 on edelleen 920. 1020 tulee edelleen olemaan 1020. jne jne…
  Tuskin Nokian customoinnit WP:niin muutti paskaa kullaksi.
  Eiköhän sieltä tulevaisuudessakin tule ihan toimivia puhelimia, niissä vain ei enää (välttämättä) ole Nokia nimeä.

 15. Joo, mutta kun ei tule nokia merkillä. Ja nokiahan oli kuitenkin suomalainen, vaikka puhelimet tehtiin muualla. Kun taas microsoft on jenkkifirma ja pysyy jenkkinä, vaikka saattohoitaa hetken nokian duunareita, ennen kuin potkii ne pihalle. Siinä syy miksi en pidä microsoftista, enkä sen tuotteista. Wp:täkin käytin koska siinä oli myös suomalaista softaakin mukana, sekä muotoilu oli lumiassa suomalaista, samoiten kamerat jne. Nyt niissä ei ole mitään suomalaista 2014 alusta lähtien, joten ei ole tarvetta tukea suomalaista työtä, kun microsoft merkin alaisuudessa lumioissa tai miksi ne nyt muuttuukaan, ei ole yhtää suomalaista työtä mukana. Lumia 920 olen kyllä tyytyväinen, mutta wp siinä harmittaa ja kytkös jenkkeihin ja nsa:han. Tällä hetkellä jenkit hallitsee liikaa kaikkea mm kännyköiden ja tietokoneiden käyttiksiä (googlen android, applen ios ja microsoftin windows/wp). Olen alkanut välttämään kaikkea jenkkiläistä ja viimeinen tikki oli se kun microsoft osti nokian puhelimet. Pitäköön jenkit tunkkinsa, ei kiitos enään.

  1. Tämä.
   Microsoftin yritysvaltaus oli niin härski ja röyhkeä, ettei sellaista firmaa enää halua olla omilla pennosillaan tukemassa.

   1. Mutta silti ollaan ostamassa androidia joka maksaa vuosittain miljardeja Microsoftille…

    1. Paljon pienempi paha, nyt kun ei ole tarjolla enää mitään aidosti suomalaista ja avointa järjestelmää.

     Microsoftin kohdalla kyse on tästä:
     Asunkadullasi on loistava pizzeria. Henkilökunta ystävistä ja mukavaa, pizzat parempia kuin missään muualla. Sitten eräänä päivänä pihaan kaartaa musta auto, sisään ryntää mafiosoja, henkilökunta raiskataan ja nöyryytetään, firma otetaan haltuun ja nimikyltit muutetaan erilaisiksi. Nyt pitäisi sitten edelleen käydä ko paikassa rahojaan viemässä ja moikkailla pihalla istuville ganstoille jotka purevat sikaria ja esittelevät kultaketjujaan hymy korvissa?

Kommentointi on suljettu!