Sony Xperia Z1 mini tulossa – vihdoin nimensä veroinen pikkuveli?

Xperia Z1 mini

Mini siellä ja mini täällä. Lippulaivoista kutistettuja älypuhelimia rynnii markkinoille valmistajalta jos toiseltakin. Seuraavana mukaan hypännee japanilainen Sony, jonka huhutaan esittelevän tammikuussa CES 2014 -messuilla Xperia Z1 minin. Se olisi pikkuveli hiljattain julkistetulle Xperia Z1:lle, joka on valmistajan uusi lippulaiva.

Erityisen mielenkiintoiseksi Xperia Z1 minin tekevät sen väitetyt ominaisuudet. Kyseessä olisi vihdoin nimensä arvoinen versio lippulaivasta, jonka ominaisuudet eivät muutamaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta kalpenisi esikuvalleen. Puhelimesta odotetaankin löytyvän Snapdragon 800 -piirisarja, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja 20,7 megapikselin kamera. Isoveljen oleellisimmat ominaisuudet olisivat siis mukana.

Kooltaan pienempi Xperia Z1 mini rakentuisi tietojen mukaan 4,3 tuuman 1280 x 720 pikselin näytön ympärille. Akku olisi kapasiteetiltaan myös isoveljeään hieman pienempi: 2400 milliampeerituntia.

Huhujen toteutuessa kyseessä olisi todella kova laite, joka toisi vihdoin huippuominaisuudet Android-maailmaan aavistuksen kompaktimmassa koossa.

Lähde: Android Beat

9 kommenttia

 1. Luin otsikon ja luulin, että viimeinkin tulisi maksimissaan 3,5 tuumaisella näytöllä oleva puhelin. Petyin kovin kun uutisen avattuani näin että tässä minissä on 4,3 tuuman näyttö.

 2. Nyt alkoi kiinnostamaan. Tämä kun olisi vielä vedenpitävä niin huhhuh. Kyllä on Sony nosteessa, tämän hetken parhaat luurit kun on sonylla.

  Vielä kun älyäisivät päivittää androidit ajallaan niin alkaisin fanboyksi..:)

 3. Nykyajan mini…
  Ideana kiva, mutta sais olla 4 tuumaa (tai alle).

  Ei siinä, itellä 4 ja puolen tuuman eikä haittais jos ois vähän isompi mutta toi ”mini” vois olla vielä vähän minimpi.

 4. Semmoinen n. 3.5″ näytöllä ja vähintään keskiluokan speckseillä oleva puhelin olisi just ihanne! Sellaisia sais tulla mobiilimarkkinoille takaisin..

 5. No nyt alkaa kuulostaa asialliselta. Toivotaan vaan että noin myös toteutuu. 4.3″ menee kyllä jo oman makuni ihan ylärajalle, mutta just ok vielä.

 6. Hyvä jos tajutaan, että kaikki eivät halua sitä 5 tuuman ruutua taskuunsa. Itselleni optimi on jossain 4” paikkeilla, ehkä tuo 4,3” vielä jotenkin menisi jos on hyvin käteensopiva muotoilu eikä mikään kulmikas kuten esim. monet Lumiat.

 7. Itsenänikin arvellutti joskus yli 4″ näytöt, mutta kerran semmoiseen vaihtaneena, ei ole paluuta takaisin. Jo pelkästään kirjoitus helpottuu mielettömästi, tosin eihän se kosketusnäytöllä ole koskaan hyvää, mutta paranee näytön suurentuessa.

Kommentointi on suljettu!