Tältä näyttää Nokian punainen Windows-tabletti

Nokia tabletti

Ennen laitevalmistuksena siirtämistä Microsoftille, tulee Nokia julkaisemaan markkinoille ainakin yhden omaa brändiään kantavan tabletin. Kyseessä on Sirius-koodinimellä tunnettu laite, jonka julkistuksen pitäisi tapahtua Lumia 1520:n kanssa vielä syyskuun aikana. Aikaisempien tietojen mukaan julkaisupäiväksi olisi valikoitunut 26. syyskuuta.

Yllä näemme tuoreen verkkoon levinneen kuvan uutuuslaitteesta. Siinä Nokian tabletti nähdään ensimmäistä kertaa laajemmassa kokonaisuudessa.

Sirius perustuu 10,1 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttöön ja Windows RT -käyttöjärjestelmään. Siihen on mahdollista hankkia erillinen näppäimistökansi, joka sisältää akun toiminta-aikojen parantamiseksi. Sydämenä sykkii Qualcommin neliydinpiirisarja ja takana on 6,7 megapikselin kamera. Hintaa paketilla on alustavien tietojen mukaan 499 dollaria.

Lähde: The Verge

26 kommenttia

 1. Olis nyt ollut se täysi Windows niin olis jopa voinut harkita tuolla hinnalla.

  1. Historiallisista syistä johtuen, Microsoft haluaisi päästä vaan eroon siitä perinteisestä Windowsista kannettavissa laitteissa. Se desktop Windows on sellainen häkkäys, että kilpailukyvyltään ja hinnaltaan järkevän laitteen tekeminen ja ylläpitäminen (Microsoftin kannalta) on kohtuu mahdotonta. Siksi lähtevät mielummin uudelta pöydältä RT:n kanssa, joka sopiikin paremmin kannettaviin vehkeisiin.

   Henkilökohtaisesti tosin en innostu eettisten syiden takia.

 2. Hintaa paketilla on alustavien tietojen mukaan (499) dollaria…(eli suomessa kun lisätään verot päälle,niin hintaa kertyy…!!).

 3. Microsoftin härskiydellä ei ole rajoja. Ei rittänyt maailman johtavan kännykkäfirman tuhoaminen. Vielä pitää häpäistä Nokian nimi iPadin hintaisella Windows RT-tabletilla.

  Tuollainen tuote ei palvele ketään. Nyt Microsoftin mopo on karannut lapasesta. Tavallaan ihanaa.

  1. Mitäs tekemistä mikkisoftalla täs on Täähän on Nokian laite ja mikkisofta ei omista Nokiaa eikä tuu koskaan omistamaankaan!Sen puhelinosuuden omistaa kun osakkeenomistajat ja muut instanssit on kaupat hyväksynyt,ja siihen menee vielä monta kuukautta!!!!!!!

 4. Hyvän näköinen lätty ja hyvät speksit. Akkukansi on myös hyvä juttu. RT ei itseäni kiinnosta.

 5. Samaa mieltä. Hitsin hyvän näköinen! …olispa joku muu käyttis ja muut ohjelmat sisällään. Mitään Winkkaria en huoli, en!

 6. Jes!

  Windows RT konetta kaipaan ja tässä vaihtoehtoni:

  – Surface ( 1 )
  – Surface ( 2; julkaistaan 23.9 )
  – Nokia tablet ( julkaistaan 26.9 )

  1. Älä viitsi trollata, edes patologiset windows-fanit eivät halua RT-luuseria.

 7. Windows RT??? Tyhmyys on näköjään ääretön ja ikuisesti uudistuva luonnonvara. Nokia tehtävä on taas tukea MS:n heikointa ”ekosysteemiä”. Ekalla kerralla heikoin oli WP, nyt se on RT.

 8. Noh jos kyseessä on Windows RT niin normi W8 softathan siinä pyörii, ARMille käännettynä tosin … P*rnon näkönen laitehan tuo näyttäis olevan. Mielellään tuota kantaisin mukana niin mökillä ku Alpeilla.

 9. Tulee ostettua. RT täysin riittävä tabletti käytössä.

 10. RT sopii hyvin tablettiin. Kevyt ja nopea. Läppärit on erikseen.

 11. En tajua, mitä vikaa Windows RT:ssä on. Ostin Surface RT:n opiskeluun iPad ”nelosen” tilalle ja kävi heti selväksi kumpi tekee paremmat tabletit.

  1. Toimiiks katsomo kivasti? Tabletti jolle ei ole juuri mitään sovelluksia, eikä IEkään ole työpöytäversion veroinen.

 12. Kuten moni jo on sanonut, ei kiinnosta koska RT. Henkilökohtaisesti syy on se, että kun pitää valita Android ja Windows läppärin välillä, niin valinta kääntyisin Windowsiin, jos sillä olisi jotain enemmän tarjottavana varrattuna Androidiin, eli siis käytännössä täysi Win8. Nyt kun kyseessä on rampautettu versio, eli RT joka ei kaikilla osa-alueilla välttämättä edes ole samalla viivalla Androidin kanssa, niin ei kiitos. Eli siis, minulla ei ole mitään syytä valita RT:tä Androidin sijasta, kun taas täys Win8 tabletti tarjoaisi jotain enemmän kuin Android, jolloin olisi syytä valita se.

 13. Viihdekäyttö on ainut, mitä tälläisille tableteille käytöksi keksi. Töitä on kuitenkin niin paljon parempi tehtä ihan vaan perinteisesti läppärillä. Viihdekäytössä Android ja iPhone tabletit taas ovat ihan omaa luokkaansa.

 14. milloinkohan se huhuttu Windows rt:n ja Windows Phone 8:n yhdistyminen tapahtuu? Sillloin tuossa laitteessa olisi jotain järkeä, kun sais samat sovellukset puhelimeen ja tabiin. tällä hetkellä rt:n sovellus valikoima on säälittävä eikä sitä voi edes harkita

 15. Teemu, miksi mobiiliblogin mobiiliversiossa ei voi vastata kommentteihin, olisi melko hyödyllinen ja toivottu ominaisuus 🙂

  1. Mä en jaksa edes käyttää mobiiliversiota, mielummin pistän työpöytäversion.

  2. Nykyinen lisäosa ei sitä tue. Olen ollut asiasta yhteydessä kehittäjään ja he ovat luvanneet lisätä ominaisuuden mukaan. Toivottavasti sitä ei jouduttaisi odottamaan enää pitkään. Vanhassa versiossahan vastaaminne oli mahdollista myös mobiiliversiossa.

Kommentointi on suljettu!