Videolla: Sony Xperia Z1

Xperia Z1 Sony

Xperia Z1 kuului IFA 2013 -messujen ehdottomiin tähtiin. Se on japanilaisen Sonyn älypuhelinmalliston uusi lippulaiva, joka jatkaa siitä mihin Xperia Z jäi. Puhelinta odotetaan ensimmäisille markkinoille jo syyskuun aikana.

Uutuuden virstanpylväänä toimii 20,7 megapikselin kamera, jonka sensori on kooltaan 1/2,3 tuumaa. Pakettiin kuuluvat japanilaisvalmistajan Bionz-kuvaprosessori ja G Lens -linssiteknologia. Yhdistelmä takaa valmistajan mukaan loistavan kuvanlaadun ja mahdollistaa jopa kolminkertaisen zoomauksen ilman laadun heikkenemistä.

Xperia Z1:ssä on viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö ja Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä. Sen muita ominaisuuksia ovat 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -piirisarja, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, LTE, NFC, FM-radio, A-GPS, WiFi ja 3000 milliampeeritunnin akku.

Lähteet: Pocketnow.com & Android Authority

6 kommenttia

 1. Mahtava laite! Lähtee heti hankintaan, kun myyntiin tulee 🙂

  Sony nousuun ja siitä uusi nokia!!

 2. Muuten näyttää erittäin hyvältä (kilpailee jo kameratekniikan osalta Nokian Pureview-tekniikkaa vastaa…!),mutta takaosan lasipinta.Sormenjäljet näkyvät liiankin hyvin joten…jonkinlainen likaa ja rasvaa hylkivä pinnoite olisi ollut paikallaan!. =(

  1. Voisi kilpaillakin jos olisi melkein kaikki paremmin tehty. Siis yksi ainoa led-salama, really?!?!

   1. Kuka käyttää salamaa..? Pilaa kaikki kuvat mun mielestä

    1. Kyllä salama on oltava. Sen käyttö alkaa siitä, kun valo yksinkertaisesti loppuu + reiluun vastavaloon kuvaaminen. Ja nimenomaan saisi olla kunnollinen xenon-salama, eikä mikään *keleen led-kuvausvalo joka on vain hidas, tehoton ja värjää kuvat siniseksi. Mutta jos jotain on puhelinmarkkinoista oppinut, niin täydellistä luuria ei ole ollut, ei ole, eikä tule olemaan, aina ryssitään joku ominaisuus. Muuten kyllä todella kiinnostava puhelin. Sen täysqwertypuhelimen odottamisen kun olen jo lopettanut, kun sitä ei mikään valmistaja näy saavan pihalle.

 3. Itse laitoin Z1:n ennakkotilaukseen verkkokauppa.comista melkein heti julkaisun jälkeen. Tuo takakannen lasin puhtaana pysyminen hieman itseäkin mietityttää, mutta harvoinpa sitä varmasti tulee tuijotettua, ja yleensä mun kädet ovat sen verran kuivat, että näyttöäkään ei tarvitse olla usein pyyhkimässä. Tuo yksi led-valo on kyllä hieman pettymys, varsinkin kun alunperin huhuttiin xenonia ja joissakin kuvissa näkyikin jotain sen kaltaista, mutta ehkä mä tulen ton kanssa toimeen. Amazon UK vissiin aloittaa toimitukset 20. päivä, joten toivottavasti tulee suomeenkin piakkoin

Kommentointi on suljettu!