The New York Times: Nokia kehitti Android-puhelinta

Nokia Android

Syy Microsoftin halukkuuteen ostaa Nokian matkapuhelinyksikkö alkaa selkiytyä. Arvostettu verkko- ja printtijulkaisu The New York Times kertoo Nokian kehitelleen Android-puhelinta, joka oli jo edennyt prototyyppiasteelle. Lähteen mukaan Microsoft oli tietoinen Nokian sisäisestä projektista.

Osaltaan Nokian Android-kokeilu voidaan nähdä jokaiselle yhtiölle tyypillisenä vaihtoehtojen tarkasteluna. Se ei välttämättä tarkoita, että yhtiö olisi siirtynyt Androidiin vuoden 2014 päätteeksi, jolloin Microsoftin ja Nokian välinen sopimus olisi tullut päätökseen. On kuitenkin selvää, että Microsoftille tilanne on näyttäytynyt huolestuttavana, sillä Nokian vetäytyminen Windows Phone -markkinoilta olisi käytännössä tarkoittanut Microsoftin mobiilialustan kuolemaa.

Microsoftille Nokia on ollut äärimmäisen tärkeä partneri, jonka ansiosta Windows Phone on noussut edes jonkinlaiseen asemaan markkinoilla. Nokia kattaa tällä hetkellä yli 80 prosenttia kaikista myydyistä Windows Phone -laitteista. On siis selvää, että yhtiön vetäytyminen tai edes osittainen siirtyminen Androidiin olisi tarkoittanut suurta takaiskua Microsoftin haaveille valloittaa mobiilimarkkinat.

Lähde: The New York Times

14 kommenttia

 1. Jotka voi vaihtaa minkälaiseksi haluaa.

 2. Jos tuossa on kerran nokia lumia 820:sessä android, kuten kuvasta näkyy. Niin onkohan mahdollista jotenkin saada wp lumiaan tuo android? Täällä joku joskus jo kyseli sellaista, mutta onko kukaan jo koleillut sitä?Ja jos on niin kuinka toimivaksi sai puhelimen? Asia vois ehkä kiinnostaakkin, pitäis vaan ostaa halpa lumia ja kokeilla jotenkin.

  1. Tuo kuvahan on selvästi muokattu, mutta kyllähän lumiassa android pyörii.

   Eihän siitä taida olla kun kuukausi takaperin, kun siitä video putkahti youtubeen. Myöskin WPcentral teki asiasta jutun.

   kannattaa käydä XDA foorumeilla tutkimassa asiaa! 🙂 nykypäivänä melkein kaikki on mahdollista, paitsi applella.

   1. Jep. Muokattuhan tuo on. Joskus ajankuluksi tuollaisen tekaisin. 🙂

 3. Jos osaisivat muotoilla sen hyvin, kuten Oppo niin hyvä olisi ollut.

 4. Näyttää jo melkein tabletilta surureunoineen!

 5. Nokia olisi voinut antaa asiakkaiden päättää mitä käyttistä haluavat. Toisaalta hyvä tämä nykyinen tila, jotta saatiin Googlen monopolille vaihtoehto.

 6. Pureview Antero olisi ollut melko satavarmasti seuraava puhelimeni. Ainakin viimestään siinä vaiheessa, jos siitä olisi saatu tapettua 1020 videoissa näkynyt järjetön lagi kuvan ottamisen jälkeen.

 7. Karu totuus on, että tuskinpa nokia olis androidilla tullu pärjään näillä markkinoilla, mutta oon yhä edelleen sitä mieltä et vanjoki olis pitäny valita toimariks eikä eloppia ja meego pääkäyttöjärjestelmäks. Näin kun olis tapahtunu, niin nokia vois yhä seistä omilla jaloillaan, mutta kun ei.

  1. Nokia olisi androidilla myynyt varmasti ihan toisellaisia lukuja kuin tällä kituvalla WP:llä.

Kommentointi on suljettu!