Applen iOS 7 -päivitys nyt ladattavissa

iOS 7

Applen mobiilialustan tuorein versio on nyt käyttäjien ladattavissa. Kesäkuussa maailmalle ensimmäisen kerran esitelty iOS 7 on yhteensopiva puhelimien osalta iPhone 4:stä eteenpäin ja tableteissa iPad 2:sta eteenpäin. Se tukee lisäksi iPad miniä ja viidennen sukupolven iPod Touchia. Päivityksen voi asentaa laitteeseensa suoraan verkon yli (asetukset -> yleiset -> ohjelmiston päivitys) tai yhdistämällä sen tietokoneeseen iTunes-sovelluksen kautta.

Käyttäjälle iOS 7 näyttäytyy hyvinkin merkittävänä muutoksena. Visuaalinen ilme on uudistunut täysin, vaikka itse käyttökokemus onkin pitkälti pysynyt muuttumattomana. Mukana on myös muita muutoksia, kuten näytön alalaidasta esiin vedettävä asetusvalikko, monipuolisempi moniajo ja eri laitteiden välillä synkronoituvat ilmoitukset. Voit lukea tarkemmin iOS 7:n uudistuksista täältä.

Joko päivitit iOS 7:ään? Mitkä ovat ensitunnelmasi?

42 kommenttia

 1. en saa päivitettyä kun ei ole langatonta verkkoa ja itunes ei löydä päivitystä, vaan väittää että ohjelmisto on uusimmassa versiossa 6.1.3. raivostuttavaa kun ei pääse päivittämään!

 2. ”Virhe ladatessa päivitystä”

  1. Samaa ilmoitteli minulla. Nyt ehkä kymmenennellä kerralla alkaa toimimaan 🙂
   Laitteena uusin iPad

 3. Jokos joku on saanut tämän iPadiin? Muistelen jostain kuulleeni että tulisi jakoon pari viikkoa iPhone päivitysten alun jälkeen. Täällä ei vielä näy mutta kuullostellaan.

 4. Mullaki ilmoitti iPad 3:lla, että päivitys epäonnistunut tms.

 5. Mub iPhole 5:lla toimii päivitys, mutta vaimon identtisellä valittaa, että päivitys epäonnistunut tjs

  Oliskohan serveri-tukoksia, kun muutama ihminen saattaa parhaillaan yrittää ladata…

 6. Servereillä ruuhkaa. Oma iPhone 5 asentaa parhaillaan päivitystä. iPadin jätän toistaiseksi päivittämättä.

 7. Mistä johtuu ettei iTunes löydä päivitystä ollenkaan – ainakaan mulla vaikka uusin versio ohjelmasta -, johtuuko näistä ruuhkista?

 8. Itselläni näyttää, että noin kaksi tuntia jäljellä.

  Kolmella ensimmäisellä yrityksellä sanoi, että virhe ladattaessa päivityksiä.

  Nokian tapa jakaa päivitykset on siinä mielessä hyvä että tuon kaltaisia ruuhkautumisia ei tule.

  Ei kyllä jaksaisi päivityksen latautumista puolille öin valvoa. Huomenna pitäisi olla pirteänä.

  1. ”Nokian tapa jakaa päivitykset on siinä mielessä hyvä että tuon kaltaisia ruuhkautumisia ei tule.”

   Nojoo, puoli vuotta on kuitenkin ehkä hieman liian pitkä porrastus. Pidän ehkä enemmän tästä Applen tavasta, jossa jokainen halukas kuitenkin saa sen vuorokauden sisällä.

 9. En tiedä ostanko ison vai pienen iPadin… Vaikka alle 400 pitäisi saada niin isokin houkuttaa…

  Apua.

  1. Osta iso. Saat paremman käyttökokemuksen suuremman ja tarkemman näytön myötä.

    1. Riippuu millaiseen käyttöön tablettisi haluat.

 10. Nyt sain kyllä sen vihdoin ja viimein ladattua tuon päivityksen aloitti asentamaan ja nyt mustalla näytöllä on jo viitisen minuuttia pyörinyt harmaa latauspampula.

  Saa nähdä kauanka tuossa vielä menee. 🙂

 11. No nyt on iPadissä iOS7 ihan jees. Ei merkittäviä uudistuksia iOS6:teen nähden, mutta varmasti yhtä toimiva kuin aiempikin versio.

  Ne ikonit eivät vieläkään iske, mutta eiköhän niihinkin totu.

 12. iOSsi asennettu ja hyvältä näyttää. Tarpeellisuudet entistä paremmin esillä shortcuttien myötä ja läpinäkyvyysefektit tuovat estetiikkaa. Juuri sitä mitä odotin.
  Ja Nokian uusiin luureihin on varmasti nätti ladata päivityksiä, onhan WP:llä hiukan pienempi markkinaosuus kuin iOSsilla-oma lataus ja asennus vitoseen ei kuitenkaan ottanut ikuisuuksia, selvisin noin tunnilla.

 13. minkähänlainen onkelma mahtaa olla kyseessä kun lähin päivystystä lataamaan ns. verkon yli (eli en yhdistänyt iitunesiin) sain kyllä ladattua sen mut sit painoin et ”Asenna nyt” nii hetken aikaa luki että ”varmistetaan päivitystä” ja sit tuli ilmotus ”Ohjelmistopäivitys ei saatavilla, yritä myöhemmin uudestaan” miks ei ole saatavilla???

 14. Ruma päivitys, olisi pitänyt jättää päivittämättä. Ei toimi ja esteettisesti niin minimaalinen, ettei se edes toimi kun näkyy tosi huonosti. Valkoinen tausta häikäisee, vaaleanharmaa fontti ilman kontrastia. Kamalaaaaaaa!

 15. Menetkö kotinäkymään viiden sormen nipistyksellä vai kotipainikkeella?

  Kotipainiketta käytettäessä töksähdystä ei tapahdu, mutta viidellä sormella nipistettäessä töksähtää.

  Minulla sama iPad kuin sinulla. (3. Sukupolvi)

  1. Käytin molempia viimeyönä, mutta enimmäkseen tosiaan kotinapilla, täytyy tänään testata tarkemmin kun pääsee iPadin ääreen.

   Nopeesti tuli mieleen? käytätkö esim sitä parallax efektiä? tai liikkuvaa taustakuvaa?

   itse kun kytkin sen heti pois ja liikkuva kuvakin oli omaan makuun todella ärsyttävä ja häiritsevä. Voisi kuvitella, että noista molemmat ainakin hidastaisi vähän kyseistä siirtymäefektiä.

   1. Parallax-efekti käytössä. Liikkuvaa taustakuvaa en oikein tykännyt niistä.

    Pitääpä kokeilla tuota vinkkiäsi.

    1. Ei vaikuta siihen, tiedän mitä tarkoitat ja tiedän myös syyn siihen, lue mun kommentti ”Delic syyskuu 19, 2013 17:13”

 16. No nyt täälläkin uutta softaa pyörimässä! Ensituntumalta ei niin hirveä kuin oletin, mutta tuo taustakuva jonka lätkäisi niin kyllä järkytti 😀 tuli mieleen joku lasten mobiilipeli. No onneksi tuon sai vaihdettua pois. Hiukan tuntuu jähmeältä tuo käyttö kylläkin näillä monikosketusmitälieohjauksilla. En meinaa saada moniajonäkymää auki millään ja tuo pika-asetus palkkikin tuntuu pysyvän piilossa.

 17. Mulla ipad 4 ja päivityksen jälkeen näppis sekä kotinäkymään siirtyminen lagaavat aivan hirveästi! Muutenkin on paljon ios 6 sta hitaampi yleisessä käytössä. Ostin ipadin sen takia etten joutuisi enään katselemaan kaikkea hidastelevalla puhelimellani mutta nyt se mikä tekee ipadista ihanteellisen on täysin kadonnut eli sulavuus.

 18. iOS7:n asennuksen jälkeen Soneran liittymiin (ainakin pariin) tippuu ihmeellisiä tekstiviestejä aina samasta numerosta Briteistä (?). Ne oli aluksi tyhjiä, nyt on tekstiä joka alkaa ”REG-RESP? V=3; …”
  Puhelinta käynnistettäessä tulee ilmoitus, että operaattori saattaa laskuttaa iMessagen ja facetimen asennusviesteistä. Onko noi jotain sellaisia?

 19. Pyydän pikaista apua! Oon ihan pulassa, kun latasin tuon iOS 7 ja sit menin iTunes Storeen ja kirjoitin hakuun artistin nimen ja painoin ”Etsi” niin iPhone neloseni ei tehnyt elettäkään etsiäkseen artistia D:: Koitin montaa eri artistia ja levyy mutku EI! iPhone menee kyl iTunes Storeen ilman mitään virheilmoituksia, mutta ei lataa edes sitä aloitussivua, vaan pitää näkymän perus valkosena. Mitään oikkuilua ei ollut ennen tätä iOS 7, ennen siis iTunes Store toimi moitteettomasti.

 20. Päivitin ipad2 seiskaan, mutta kone jumiintui tervetuloa sivuun, ei saa tehtyä mitään, ei edes sammutettua. Välillä pääsee sivulle jossa lukee ”päivitys suoritettu jatka”, ja” ipadia ei otettu käyttöön , jatka” mutta näyttö ei reagoi millään lailla. Päivitys kesti vajaa puoli tuntia.
  Odotan neuvoja. Kiitos.

Kommentointi on suljettu!