MobiiliBlogin videolla: Nokia Lumia 925

Lumia 925

Uutta muotokieltä noudattava Lumia 925 on mielenkiintoinen lisäys Nokian älypuhelinmallistoon, vaikka se uhkaakin jäädä tulevien mallien saapuessa kauppoihin väliinputoajaksi. Tämä siksi, että kyseessä on pitkälti Lumia 920 uusiin kuoriin ja ohuempaa sekä kevyempään pakettiin kasattuna. Jos Lumia 920 jäi aikanaan hankkimatta juurikin raskaan olemuksensa vuoksi, on Lumia 925 varmasti kaikin puolin miellyttävä kokonaisuus.

Videoarvostelussa paneudumme erityisesti Lumia Amber -päivityksen uudistuksiin, joihin kuuluvat vilkaisunäyttö, FM-radio ja Data Sense. Käymme toki läpi myös uutuuden rakennetta kameraa unohtamatta.

Lumia 925 on 8,5 millimetriä paksu uutuus, jonka etupuolella loistaa 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö. Sisällä hyrrää 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin. Takana komeilee 8,7 megapikselin PureView-kamera optisella kuvanvakaimella ja tallennustilaa löytyy 16 gigatavua.

14 kommenttia

 1. Hieno arvotelu!
  Milloin tulee arvostelua Lumia 1020:sta?

 2. Vain langaton lataus puuttuu,lisäkuori rikkoo kokonaisuuden.

 3. Eihän 1020:sessäkään ole langatonta latausta muuta kuin lisäkuoren avulla, niin on saatu puhelin ohkasemmaksi ja kevyemmäksi. Toisaalta aika harvoin langatontalatausta tuli käytettyä 920:sessä kun se oli paljon hitaampi kuin perus usb-laturilla lataus. Just sain muuten myytyä lumia 920:sen, kun en sitä enään tarvinnut, kun sain torstaina oman lumia 1020:seni, joka on siitä asti ollut käytössä. Suosittelen muuten kaikille nokia lumia 1020:stä, on meinaan todella hyvä luuri ja siinä on huippu kamera. Kamera voittaa mennen tullen iphone 5:sen, lumia 920 ja nokia 808:sin kameran. Akun kestokin on muuten lumia 1020:sessä paljon parempi kuin lumia 920:sen.

 4. Jos tuossa olisi langaton lataus, voittaisi mielestäni Lumia 920:n. Nyt Lumia 920 voittaa juurikin langattoman latauksen ansiosta.

  Kuten arvistelussa todettiin, laite on käytännössä Lumia 920 uusilla kuorilla.
  Mielestäni tämä on sinänsö fiksu ratkaisu, sillä nyt kuluttaja saa valita arvostaako enemmän suurempaa tallennustilaa ja integroitua langatonta latausta Lumia 929:ssa vai ohuenoaa ja kevyempää rakennetta Lumia 925:ssä.

  Hienosti tehty ja laadukas arvistelu jälleen kerran. 🙂

  1. *…integroitua langatonta latausta Lumia 920:ssa.

   Ei tietenkään 929:ssä. 😀

   Kirjoitusvirhe iskee.

 5. 920: ssa on integroidun langattomanlatauksen lisäksi 32gb muisti, kun taas 925:ssa ei ole integroitua langatontalatausta ja siinä on vaan 16gb muisti. Itse en koskis edes puhelimeen jossa on alle 32gb muistia. Muistia kun kuluu kuviin, videoihin, elokuviin, mp-musiikkiin, muihin tiedostoihin, sekä tietenkin jollain sovelluksiin ja peleihin. Esim itselläni oli lumia 920:sessä enään 2gb vapaata tilaa 32gb:itistä, joten 16gb ei minulle riittäisi millään. Ja turha puhua skydriven 7gb pilvimuistista, kun sitä en käytä, muuta kuin puhelimen asetusten tallennukseen.

 6. Itse arvostan 925:sen keveyttä,16gb:ä riittää mulle hyvin.920 on kyllä möhkäle.Alumiini tuo tyyliä

 7. Tuntuu vain, että Microsoft jätti kaikki softatyöt Nokian hoidettavaksi…

 8. Kapula on hyvä,softasta voi olla montaa mieltä.

 9. Hyvä arvostelu.

  Tässä luurissa nousevat pintaan Nokian perinteiset vahvuudet puhelinvalmistajana: jämäkkä rakenne ja selkeä muotoilu. Näillä avuilla Nokia myi aikoinaan rutosti luureja. Loppujen lopuksi nämä seikat merkitsevät peruskäyttäjälle enemmän kuin gigat, hertsit ja käyttiksen versionumerot.

 10. Onko Nokian huomiselle tilaisuudelle striimil?

  Missä?
  Milloin?

 11. Tää on omaan käteenkin mukava luuri. Rauta ei ole enää kärkeä ja se karsii ostajia. Tosin hintaan nähden ok. Tämän olisi tosiaan pitänyt tulla silloin 920 tilalle.

  1. Ja tosiaan 16GB ei riitä mihinkään ilman SD-korttia

 12. Kyllä kelpais, mutta olis ollu samat speksit kuin Lumia 920:llä, jos Samsung pystyi jopa parempaan, miksei Nokia 😀 ? Olis ollut täysalumiinia, niin ei olisi jäänyt väliinputoajaksi 🙁

Kommentointi on suljettu!