Microsoft esitteli Surface 2 -tuoteperheen

Surface-2

Amerikkalainen Microsoft ei anna periksi mobiilimarkkinoilla. Vaikka viime vuonna esitelty Surface-tabletti oli suuri pettymys, on valmistaja nyt tuomassa markkinoille toisen sukupolven tablettinsa. Jälleen kerran luvassa on kaksi tuotetta: Surface 2 ja Surface Pro 2. Lisäksi Microsoft esitteli kasan lisävarusteita, kuten akullisen näppäimistökannen. Uutuudet saapuvat ensimmäisille markkinoille lokakuun loppupuolella.

Uuteen Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmään perustuva Surface 2 on edeltäjäänsä ohuempi, kevyempi ja tehokkaampi. Kosketusnäyttö on edelleen kooltaan 10,6 tuumaa, mutta tarkkuus on noussut 1920 x 1080 pikseliin. Sisältä löytyy Nvidia Tegra 4 -piirisarja ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Sivussa on USB 3.0 -portti ja takana komeilee viiden megapikselin kamera. 32 gigatavun sisäisellä muistilla varustettu Surface 2 maksaa 449 dollaria.

Täydellä Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä paketoitu Surface Pro 2 perustuu Intelin Haswell-suorittimeen. Näytön koko ja tarkkuus ovat samat kuin Surface 2:ssa. RAM-muistia on neljä tai kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavusta aina 512 gigatavuun. Pakettiin kuuluvat myös USB 3.0 -portti ja 720p-tasoinen kamera sekä edessä että takana. Alkaen hinta tällä mallilla on 899 dollaria.

Molempien osalta akkukesto on kohentunut. Surface 2:ssa 25 prosentilla ja Surface Pro 2:ssa peräti 60 prosentilla.

Type_Cover_2

Lisävarusteena Microsoft tarjoaa tableteilleen Touch Cover 2– ja Typer Cover 2 -näppäimistöjä, jotka toimivat samalla näytön suojana. Lisäksi saatavilla on Power Cover -näppäimistö, joka hieman paksumpi, mutta sisältää oman akun toiminta-aikojen parantamiseksi.

24 kommenttia

 1. Hienoinen pettymys.

  Takakuori on molemissa ruma, koska windows logo oli hienompi.
  Kallis vehje.

  Onko kellään kokemusta miten Surface 1 HUOM 1 pyörittää flash matskua?
  Noobeille tiedoksi sen saa muuttamalla ohjelmistoriviä.

   1. Sinun kommenttiin en perusta.
    Luottamus mennyt haukut jokasta Windows-masiinaa.

    1. Mene ja testaa itse. Enkä ole yhtään oikeaa Windows laitetta haukkunut. Vain rampa RT on sellainen floppi että morjens. WP on melkein kuin oikea mobiilikäyttis 🙂
     Surface 2:ssa saattaa tehot riittää, mutta tuo Tegra 3 on huono. En ymmärrä miksi pitää Tegraa tunkea kun eihän sitä huoli puhelinvalmistajatkaan..

 2. Varsin pätevän näköisiä laitteita.
  Mielestäni erityisesti valkoinen on todella komea.

  Jos en jo omistaisi iPadiä, niin ostaisin luultavasti Surface 2:n tai Nokian tulevan tabletin.

  1. Lisätään vielä, että hakkaa kyllä Android-tabletit 100-0!

    1. Sää nyt mietit vähän kaikkien ostoa, huomenna on taas joku eri laite.

    2. Jepulis.

     Pitkään ollut Surface / iPad mietinnöissä…
     Välillä kannatan tabia välillä en…

 3. Ostoon menee, näyttää kyllä todella upealta! Aika päivittää tämä nykyinen Suface.

  Hakkaa omenat ja androidit sata nolla…

  1. Toimiiko hyvin?

   Onko kyseessä PRO vai RT malli?

   Oletko kokeillut Flashiä?
   Korvaako konetta?

 4. Ihmettelen että microsoft ei tuonut tähän mitään koukkua mikä saisi ihmiset innostumaan, tosin kuten olen sanonut, ei Microsoft sellaista voi oikeen tuoda, ei sellasta ole olemassakaan. En näe tässä kyllä mitään mikä auttaisi tämän myyntiä vs eka surface.

  Se mitä parempaa tähän uuteen tuli niin en usko, että ne on olleet syy miksi eka jäi kauppaan.

  1. Jep.

   Jos ostan Surfacen saatan ostaa ykkösen…

 5. Floppia flopin perään. Millä ihmeellä muka surface hakkaa edes vanhan nexus 10?
  Pro malli ois kova mutta hinta…

  1. Voishan se hinta satasen tai kaks alakanttiin olla, mutta onhan siinä i5.

   Pro malliin olisin kaivannut isomman näytön. N. 12″
   JA halvemman hinnan..

   Ja ruma design helvettiin.

   1. Kieltämättä joo saisi olla suurempi. Eikä se hintakaan, jos sille on sitten oikeasti vastinetta. Jos jää pelkäksi sohvaperunan fb tarkistimeksi, siihen on halvempiakin välineitä.

    1. Siihen on tuo rT malli, sekin kova hintainen.

    2. Tuo Surface Pro, kuten nimestä voi päätellä, on luultavasti suunnattu työ- ja opiskelukäyttöön joissa vaaditaan Office-ohjelmia ja laadukkuutta, hyvää akunkestoa, sekä näppistä. Päälle vielä helppoa liikuteltavuutta. Senhän antaa jo tuo alempi videokin ymmärtää.

     Suunnattu vähän eri markkinasegmentille, kuin iPad ja Anterotabit. 🙂

    3. No ei noita tableteita työkäytössä kovin kovin hyvin pysty hyödyntämään, jotain pelkkiä powerpoint-esityksen pitäjiä lukuunottamatta. Silloinkin tavallinen siro läppäri on käytännössä paljon toimivampi ratkaisu (IMHO). Microsoft HW:n tekijänä on huono tapaus ja epä-seksikäs ettei tuolla kovin kummoista menestystä voi povata. Edellinen toimari (Ballmer) saikin jo kenkää kun ensimmäinen Surface katastrofi yhdessä Windows Phone virheiden kanssa kävi osakkeenomistajille vähän liian paksuksi.

 6. Pro mallin akunkeston on ollut pakkokin kasvaa reilusti, sillä käsittääkseni se oli ykkösessä aivan surkea. Edelleen silti, liian kallis. Hinta alas, niin johan alkaa porukkaa kiinnostamaan. Kummasti nimittäin se alempi hinta toimii kannustimena, kun pähkäilee joko tai -tilanteessa. Ja kun ottaa vielä huomioon, että alkaen -hinta tuskin sisältää näppäimistöä, joten Pro akkunäppiksellä, mennään euroissakin varmasti yli tonniin. Opiskelijatabletiksi se on paljon, liian paljon.

  btw: ylempi video itkee, että Private.

 7. Ja Windows RT laitteet on sitten pelikoneita windows muodossa, mutga ei ole pelejä…

Kommentointi on suljettu!