Oppo N1: kääntyvä kamera ja 5,9 tuuman full hd -näyttö

Oppo N1

Kiinalainen Oppo tuo joulukuussa markkinoille seuraavan lippulaivapuhelimensa. Oppo N1 -nimeä kantavan laitteen tarkoituksena on valmistajan mukaan palauttaa innovaatio ja mukana onkin kieltämättä muutamia varsin kiehtovia ominaisuuksia, kuten kääntyvä kamera ja takaosan kosketuslevy.

Alumiinia ja huolella käsiteltyä muovia yhdistelevä puhelin tarjoaa 5,9 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön ja Android 4.2 -käyttöjärjestelmän valmistajan omalla Color-käyttöliittymällä. Käyttäjä voi kuitenkin halutessaan asentaa puhelimeensa CyanogenModin, jota Oppo tukee. Markkinoille tuodaan myös pieni N1-erikoiserä, jossa CyanogenMod on esiasennettuna. Kyseessä on maailman ensimmäinen CyanogenMod-puhelin.

Kameran osalta Oppo on päätynyt N1:ssä 13 megapikselin sensoriin, jonka f-luku on 2.0. Sitä on mahdollista pyörittää 206 astetta, joten sama kamera palvelee myös esimerkiksi videopuheluissa. Mekanismin on testattu kestävän 100 000 pyöräytystä. Kokonaisuuteen kuuluu myös LED-kaksoissalama.

Kosketusnäytön lisäksi uutuutta voidaan hallita takaosan 12 neliösentin kokoisella kosketuslevyllä. Ominaisuus kulkee nimellä O-Touch ja mahdollistaa esimerkiksi vierittämisen ja valitsemisen varsinaista näyttöä koskettamatta.

Oppo N1:n sisällä jyrrää 1,7 gigahertsin Snapdragon 600 -neliydinpiirisarja. Tallennustilaa on mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua. RAM-muistia löytyy kaksi gigatavua. Muita ominaisuuksia ovat 3G, Bluetooth 4.0, WiFi, GPS ja 3610 milliampeeritunnin akku. LTE-verkkoyhteyksiä uutukainen ei sisällä.

8 kommenttia

  1. Onkohan Nokia kuinka vahvasti patentoinut PureView-tekniikan? Koska muilta valmistajilta ei ole vielä tullut tällaista zoomtekniikkaa. Ja uskon, että 1020:n kamera on muutenkin kännykkäkameroiden huippua. En kuitenkaan mene sanomaan mitään varmaksi, sillä en ole sitä testannut. Mutta toivottavasti joku valmistaja joskus tekee kännykän häviöttömällä digitaalisella zoomilla, manuaalisilla ja pitkillä suljinajoilla, kuvanvakaimella ja vaikka säädettävällä aukolla, koska tällä hetkellä tuota lähinnä on mielestäni vain Nokia ja kun sitten joskus päivitän kännykkäni, en haluaisi ostaa Microsoftin kännykkää.

  2. Toivottavasti Oppo saapuisi piakkoin helpommin saataville länsimarkkinoilla. Sen verran tykkejä laitteita tullut heiltä viimeaikoina.

  3. Jos tästä tulisi ”mini” versio(kuitenkaan ominaisuuksia karsimatta) 4 – 4.5″ näytöllä ja olisi järkevästi saatavilla suomeen, menisi kyllä ostoon. 5.9″ ku on ihan liian iso.

  4. oppo kurvaa suoraan älypuhelimien huipulle niin ominaisuuksissa kuin muotoilussakin. loistava esimerkki siitä on Oppo N1. näköjään luureja voi valmistaa ilman näyttöä kiertävää leveää mustaa susureunaakin… todella ilo silmälle!

    kiinalaiset tulevat valloittamaan kännykkämarkkinat tällä vuosikymmenellä.

  5. Eiks oppo ollu joskus jenkki?
    Vai oonko ihan pihalla.

Kommentointi on suljettu!