Maksoiko Apple kehittäjälle suosikkipelin Android-version viivästyttämisestä?

Elokuussa iOS-alustalle julkistettu Plants vs Zombies 2 on kauan odotettu jatko-osa suosikkipelille, jonka alkuperäinen osa saapui Applen mobiililaitteille vuonna 2010. Sittemmin se on nähty useilla alustoilla ja laitteilla älypuhelimista pelikonsoleihin.

Uutuuspeli on edelleen saatavilla yksinoikeudella iOS:lle. Syy tähän saattaa löytyä Applen suunnalta, joka on tietojen mukaan maksanut EA:lle sievoisen summan rahaa viivästyttääkseen Android-version-julkistusta. Apple itse on kiistänyt tiedot rahanvaihdosta yhtiöiden välillä.

Apple maksoi meille rekkalastillisen rahaa, jotta viivästyttäisimme pelin Android-versiota”, kerrotaan EA Labelsin johtajan Frank Gibeau kommentoineen.

Applen kiistämisestä huolimatta tiedoissa saattaa olla perää. On tietenkin mahdollista, että raha ei ole varsinaisesti vaihtanut omistajaa, mutta EA:lle on tarjottu muita etuuksia. Valmis peli joka tapauksessa on, sillä Android-versio on saatavilla jo Kiinan markkinoilla. Muualla päin maailmaa sitä odotellaan edelleen.

Lähde: Mac Rumors

6 kommenttia

 1. On ihan normaalia, että peliteollisuudessa ostetaan yksinoikeuksia. Niinhän mikkis ja sonykin tekevät jatkuvasti. Tässäkin saatu raflaava otsikko aikaan kun ihan normaalia asiaa tarkastellaan toisella tavalla. Saadaan apple kuulostamaan tärkeältä lahjusten maksajalta

 2. Piti sanoa,e ttä törkeltä lahjusten maksajalta

 3. ”On ihan normaalia, että peliteollisuudessa ostetaan yksinoikeuksia.”

  Normaalia on myös se, että tällaiset yksinoikeudet ovat julkista tietoa.

  ”Tässäkin saatu raflaava otsikko aikaan kun ihan normaalia asiaa tarkastellaan toisella tavalla. Saadaan apple kuulostamaan tärkeältä lahjusten maksajalta”

  Tässä tapauksessa näyttää juuri Apple halunneen saada asian kuulostamaan muulta kuin se on. Applen imagon kannalta on paljon toivottavampaa, että yleisö kuvittelee uuden pelin tulevan aikaisemmin Applelle siitä syystä, että Apple vain on niin hyvä, kuin että Apple on estänyt pelin tulon muille alustoille rahatukulla.

  1. Tais totuus lipsahtaa ulos mistä Apple ei tykännyt.

   Tuossahan ei sanota mitään muuta kuin, että lause on irroitetu asiayhteydestä ja EA kieltää Applen maksaneen heille. Mikä oikea asiayhteys on, ei kerrota. Jos rahaa ei aikuisten oikeasti siirtynyt niin EA sai Applelta etuja storessa, mitkä ovat käytännössä ~ raha.

   Summa summarum Apple viivästytti valmiin pelin julkaisua Androidille. Big deal, mutta miksi turha salamyhkäily?

Kommentointi on suljettu!