Videolla: Apple iPhone 5s

iPhone 5s

Maailmalla teknologiajulkaisut ovat jo päässeet käsiksi Applen uuden sukupolven lippulaivapuhelimeen. Syyskuun 10. päivä esitelty iPhone 5s on edeltäjäänsä tehokkaampi, tarjoaa paremman kameran ja sisältää kotinäppäimeen integroidun sormenjälkitunnistimen. Olennaisesti kokonaisuuteen kuuluu myös uusi iOS 7 -käyttöjärjestelmä, joka muuttaa Applen mobiilialustan ilmeen täysin.

Alle olen kerännyt The Vergen ja Pocketnow.comin videot Applen uudesta lippulaivasta. The Vergen arvio on tuttuun tyyliin visuaalisesti erittäin hienoa katseltavaa ja antaa mukavan yleiskatsauksen iPhone 5s:ään. Pocketnow.comin videolla uutuutta verrataan iPhone 5:een, joten se saattaa kiinnostaa erityisesti niitä, jotka miettivät päivityksen järkevyyttä.

Lähteet: The Verge & Pocketnow.com

28 kommenttia

 1. Ihan pätevältä peliltähän tuo vaikuttaa. Varmasti aivan loistava laite! 🙂

 2. Kaveri osti pari viikkoa sitten Iphone5:sen,tänään vaihtoi merkkiä.ihmetteli miten huono se olikaan,ja ylihypetetty.Ja liian pieni näyttö

  1. Kaveris ei taida olla fiksuimmasta päästä jos etukäteen ei tiennyt, että siinä on pieni näyttö, että piti oikeen ostaa luuri todetakseen 😀 että ihan oikeen yllätyksenä tuli…

 3. Tyylikkyys loppuu,kun ikonit pomppaa näyttöön.

 4. Tyylikkyys loppuu,kun ikonit tulee näyttöön.

 5. delic @ 25.9.2013 17:24
  On se hienoa, että ei tarvi edes kännykamerassa enää tyytyä kompromissiin, uskomattoman hyvää duunia on apple ja sony tehnyt kameran kanssa ja huomaa oikeasti, että on unohdettu megapikseleillä ym kilpailu ja oikeasti panostettu siihen, että kuka vaan saa todella luonnollisia ja hyvän värisiä kuvia otettua kerta toisensa jälkeen.

  Lumia 1020 vs iPhone 5S, pistettiin parasta vastaan ja ei todellakaan tarvi kumarrella nokialle, itseasiassa useammat kuvat näyttää iPhonella paremmalta kuten arvostelijakin huomasi.

  http://www.cio.com/article/740194/Apple…taxonomyId=3234

  ”Last month, I published a post very similar to this one comparing the Lumia 1020, Samsung Galaxy S4 and HTC One cameras. It was quickly apparent that the Lumia 1020 packed the best camera – by a long shot in most cases.

  So I went into this latest experiment expecting the Lumia 1020 to again come out on top. But that’s just not what happened.
  Most of the images I used for comparison are of comparable quality; it’s not easy to look at any of them and pick a clear winner. That in itself says something about the new iPhone 5S camera.”

  ”To sum that all up, in my tests the iPhone 5S iSight camera provided better images across the board than the Nokia Lumia 1020 PureView camera, demonstrating that it really isn’t only about megapixels when it comes to smartphone cameras.”

  Olikos se nimimerkillä ”lumian omistaja” joka sano, että iPhonella ei ole mitään mahdollisuuksia pärjätä lumian kameralle, itsehän sanoin että katsellaan ensin ne kuvat ennenku tyrmätään.

  Mitäs mieltä olet nyt kun katsot nuo kuvat? Aika hakemalla saa hakea eroja ja eihän näitä kuvia oikeasti kukaan millää suurennuslasilla katso.

  Alkaa kyllä oleen aika selvä, että tässä on markkinoiden selkeästi paras luuri kokonaisuutena, aivan huippurautaa löytyy sisältä nyt kun on tutkittu ja hutkittu eikä vaan katsottu niitä paperispeksejä.

  1. Markkinoiden parhaasta kokonaisuudesta on paha sanoa mitään, sillä ainakin itselle tuo näyttö vaan tuntuu todella pieneltä..

   No mutta kuvausta ajatellen tuo näyttää sijasta pätevältä verrattuna luomaan. Yritin etsiä hämärässä otettuja kuvia mutta enpä löytänyt? Tuo nopeus kyllä miellyttää ajatuksena.

   Pitää tuota varmaan käydä kokeilemassa, josko se näyttö ei tuntuisikaan yhtä onnettomasta kuin aiemmin. Kirjoitus tuntumaahan saadaan varmaan parannettua myös softalla..

   Tämä vuosi on kyll äollut laimeni pitkästä aikaa mobiilipuolella, mutta minkäs teet, pettymyksiä pettymyksien perään jokaisessa julkaisussa. Vielä on Nexus tulematta joten se pitää odotella.. Pahasti näyttää siltä, että tänä vuonna ei tarvitse uusia puhelinta..

  2. Tässä on tullut nähtyä jo niin monta vertailuvideota jossa 1020 on ollut paras. Tiedä sitten uskoakko noita. Silti epäilen iPhonen paremmuuteen saatika tasaväkisyyteen. Nokia ei kilpaile megapikseleillä niinkuin ilmeisesti luulet. Niitä tarvitaan jotta kuvaa voi häviöttömästi zoomata. Tätä ominaisuutta ei ole iPhonessa. Hämäräkuvaus on myös Nokialaisessa parempi. Kamera saattaa olla hitaampi kun käsitellään isoja tiedostoja, mutta luulisi asian olevan korjattavissa päivityksellä tai eri ohjelmalla jolla kuvakoko jää pienemmäksi, toki zoomin kustannuksella.
   No, kohta sen tiedän millaisia kuvia sillä 1020 saa, koska aion sen hankkia.

 6. Ei edelleenkään voita lumia 1020:sellä otettuja kuvia. Jos omistaisit lumia 1020:sen, niin et enään alkaisi väittämään, että iphone 5s:sän kamera olisi parempi kuin lumia 1020:sessä. Itselläni on lumia 1020 ja voin sanoa että sen kamera tuottaa parempaa ja tarkempaa jälkeä kuin iphone 5s:sän.

  1. Omistatko mahdollisesti molemmat? Ainakin tuon edellisen linkin kuvat menee minusta iphonelle.. Ja sen nopeus verrattuna 4 sekunnin kuvaus nopeuteen on kanssa iso plussa. Luomassa on tietysti se zoomi, mutta se ja nopeus vaakakupissa valitsen nopeuden.

 7. En omista kuin lumia 1020:sen, mutta olen kokeillut 5s:ssää ja vertaillut sen kuvia lumian kuviin. Ja 5s häviää pystyyn. Ja tuo kameran hitaus lumiassa on täyttä soopaa. Et vaan osaa käyttää sitä kameraa, vaikka siinä on kaksikin eri kamera ohjelmaa ja kameran käyttö neuvotaan kädestä pitäen. Ja lumian kameraa voit säätää mielesi mukaan, kuten pokkareissa ja järkkäreissäkin. Iphonessa ei pahemmin säätö mahdollisuutta ei löydy.

  1. Ja missä olet 5S:ää niin hyvin päässyt vielä testailemaan? Että häviää oikein pystyyn? Testikuvien perusteella ei ihan siltä näytä….

   Toki 1020:n kuvista löytyy suurennettuna enemmän yksityiskohtia, johtuen suuremmasta kennosta ja megapikselimäärästä ja taitavissa käsissä se voi ollakin 5S:ää parempi kamera. Mutta kun puhutaan ÄLYPUHELIMISTA, on useimmalla ostajalla vaakakupissa muitakin asioita kuin kamera ja sen speksit. Ja minusta on kyllä typerää edes vertailla näinkin erikokoisia laitteita keskenään. On vähän kun vertailisi taskunaurista seinäkelloon. Kun ottaa huomioon tuon pullistuman tuossa 1020, on suorastaan uskomatonta, miten se ei pysty tuota parempaan.

   iPhone on varmasti tämän vuoden parhaita älypuhelimia, ehkä jopa paras _kokonaisuutena_. Aina löytyy yksi feature sieltä ja toinen tuolta, joka on parempi kuin iPhonessa. Mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että pitäisi ostaa ainakin 5 puhelinta jos haluaa kaikki parhaat ominaisuudet.

   Ja yksi ratkaiseva asia on koko. Toisille iPhone on liian pieni, toisille taas ehdoton vaatimus on, että pitää pystyä käyttämään yhdellä kädellä. Monelle pienempikätiselle ihmiselle jo iPhone 5 oli liikaa 4:n jälkeen. Minulle se sopii käteen kuin hanska, mutta en pystyisi käyttämään kunnolla enää isompaa. Puoli vuotta käytin 4,5″ luuria ja hermot meni niin monta kertaa, kun pitää laskea kantamukset ja ottaa se toinen käsi apuun.

   Hyvä että markkinoilla on vaihtoehtoja ja Apple pitää kiinni omasta linjastaan.

 8. Todella tyylikäs video julkaistu iPhonen slowmo tekniikalla, tähän on panostettu vähän enemmän kun noihin youtubesta löytyviin 🙂

  voi apple olla iloinen tästä videosta, saa meinaan hiukan hyvää ilmaista markkinointia luurilleen.

 9. Ottaako sinua pollock totuus noin paljon päähän, että pitää oikein patoutua asiasta, varsinkin kun alat puhumaan ihan muusta kuin puhelimen kamerasta. Ja joo, meidän yksi motari osti iphone 5s: ssän meidän jenkki reissulla, joten on tuota keretty vertailemaan lumia 1020:seen ja todettiin lumian voittavan kameran osalta. Eli kameralla saa parempia ja laadukkaampia/tarkempia kuvia sekä videoita.

  1. Pistätkö jotain mallikuvia, nykypäivänähän nettiin kuvien lisääminen on todella helppoa niin varmaan se sinultakin onnistuu, laitatko vaikka huomenna? Niin nähdään Suomessa otettuja iPhone 5S kuvia ja mukava tosiaan nähdä lumiaa vastaan.

   Yleisesti kun netissä kaikissa kuvavertailussa ovat molemmat loistavia kameroita ja eroja ei kovin helpolla löydy, jännä että teillä löyty heti isot erot.

   Mutta näytä toki nämä kuvat missä se iso ero tuli niin voidaan täälläkin katsoa ja vertailla.

 10. Uusi kameratesti tuli hetki sitten.

  http://www.usatoday.com/story/tech/columnist/talkingtech/2013/09/25/smartphone-camera-comparison-iphone-5s-lumia-1020-galaxy-s4/2868951/

  Jälleen iPhonen kamera valittiin ohi lumian, tasaisen hyvällä suorituksella, kun taas lumian kuvien taso vaihteli erittäin paljon, varsinkin sisävalaistuksessa otetuissa kuvissa valkotasapaino oli pielessä joka otoksessa, tuli esim vihertäviä kuvia, jonka jälkeen niiden oli pakko lähteä ulko-ovelle kuvaamaan, että saatiin lumiallakin hyvä kuva.

  ”We didn’t expect to put the new iPhone at the top of the list. It’s just a basic, point-and-shoot camera. But beyond the extreme low-light example, the iPhone produced the most consistent, best overall results — The images weren’t as ultra-sharp as the Lumia’s, but they were extremely sharp; they had better color in more situations and great results nine out of 10 times.”

  1. Nämä arvostelijat eivät taida tietää, että Lumiassa voi säätää valkotasapainoa.

  2. ”As a photographer, the Lumia should be my overall winner. It certainly is in sharpness and low light. But I didn’t like the controls; the phone is heavier than comparable competitors; and the white-balance issues were bothersome. Potential purchasers should note the lack of apps available for the phone — 150,000 Microsoft says, vs. nearly 1 million for iOS and Android. That’s still a lot of apps. but notable omissions include the world’s most popular photo app, Instagram, along with Vine, Camera+ and Snapchat.”

   Taisi muut seikat kuin kamera vaikuttaa tähän ”testiin”.

   Hyvässä valossa lähes kaikilla paremman luokan älupuhelimilla saa nykyään ihan käyttökelpoisia kuvia. Jostain syystä itse tulee kuvailtua todella paljon iltahämärässä/yöllä ja silloin xenon ja optinen kuvainvakain on vain voittaja yhdistelmä. Kuten tässäkin testissä.

   1. Ihan loogista, että kamerasoftat vaikuttaa päätökseen kun haetaan kokonaisuutena parasta kännykameraa.

    Esim juuri instagramin poissaolo voi painaa vaakakupissa aika paljonkin, sitä kun käyttävät kymmenet miljoonat ihmiset. Onhan se ikävää jos kuvan ottaminen/lisääminen instagramiin menee liian monimutkaiseksi, kun tuonkin palvelun suuren suosion salaisuus on juuri se, että kuinka helposti ja nopeasti ja vaivattomasti sen kuvan sinne saa sovelluksella.

    1. Eiköhän Instancella tai jollain muulla vastaavalla saa ne kuvat Instagramiin WP:lläkin suht kivuttomasti.

 11. Noita hidasteluvideoita voi katsella vähä hitaammallakin pyörivä tyyppi.heh

 12. Miks kukaan ei kehu Iföönin navigointia,ajattaa uutisten mukaan autoilijat kiitoteille.

 13. Delic. Minua ei oikein kiinnosta että saako puhelimeen jotain instagrammia tai facebookkia, twitteriä sun muita turhanpäiväisiä kuvajakopalveluita. En niiden perusteella päätä puhelimen ostoa. Tärkeintä on että puhelimessa oleva kamera on niin hyvä, että sillä otetuista kuvista kehtaa kehittää valokuvat liikkeessä tai että saat jaettua ne kuvat esim sähköpostina alkuperäiskoossa eteenpäin. Sit on tietenkin kuvaviestinä tai bluetoothilla jako. Mutta nettiin ei kannata kuvia jakaa. Esim kaikki kuvat jota olet instaan tai faceen ladannut eivät ole enään sinun omaisuuttasi vaan instan tai facen, joten olet antanut kuvasi yleiseen käyttöön/levitykseen. Ja mietippä vähän että esim NSA voi käyttää kuviasi hyväksi, tai että joku kopioi ne kuvat ja väittää niitä omikseen tai käyttää niitä hyväkseen rikollisella tavalla. Ja sen mitä nettiin laitat, et tule sitä koskaan sieltä saamaan pois, koskee kaikenlaisia tiedostoja.

Kommentointi on suljettu!