iOS 7:ssä tärkeä parannus verkkoyhteyksiin

iPhone 5S

Muutamia päiviä sitten koko kansalle julkaistun iOS 7 -käyttöjärjestelmän visuaaliset muutokset näyttäytyvät käyttäjille merkittävimpinä uudistuksina. Mutta kuten aina, on myös niin sanotusti pellin alla tapahtunut paljon. Yksi merkittävä muutos on Multipath TCP, jonka on havaittu kuuluvan iOS 7:n ominaisuuksiin.

Mikä on Multipath TCP? Kyseessä on verkkoyhteyksiin liittyvä ominaisuus, joka käytännössä mahdollistaa datan siirtämisen useita eri yhteyksiä pitkin. Esimerkkinä siis vaikka 3G ja WiFi.

Ominaisuuden etuna on se, että laite pystyy pitämään verkkoyhteyden yllä huomattavasti luotettavammin. Tavallisesti esimerkiksi WiFi-yhteyden katkettaessa verkkosivuston tai videon lataaminen pysähtyy, vaikka tarjolla olisi 3G-yhteys. Yleensä ongelma ratkeaa lataamalla verkkosivusto uudelleen. Jatkossa näin ei kuitenkaan tarvitse toimia, sillä data siirtyy katkeamatta, vaikka osa yhteyksistä tipahtaisikin linjoilta.

Applen iOS 7:n on markkinoiden ensimmäisiä ohjelmistoja, joka tukee Multipath TCP -standardia. Sen hyödyntäminen ei vaadi raudalta mitään erityistä, joten vanhemmatkin laitteet pystyvät sitä käyttämään.

Lähde: 9to5Mac

2 kommenttia

  1. Onkohan olemassa tekniikkaa, joka mahdollistaisi datansiirron yhtäaikaa GSM-, EDGE-, 3G- ja 4G-yhteyksiä pitkin? Se nopeuttaisi datansiirtoa varmaan huimasti.

Kommentointi on suljettu!