Amazon lanseerasi seuraavan sukupolven tablettinsa

kindle fire HDX

Vahvasti muokatulla Android-käyttöjärjestelmällä hyvin markkinoilla pärjännyt Amazon on esitellyt seuraavan sukupolven tablettinsa. Uudet Kindel Fire HDX ja Kindle Fire HDX 8.9 perustuvat Fire OS 3.0 -alustaan, joka kattaa oman ekosysteeminsä ohjelmistokauppaa myöten. Kaiken pohjana toimii Android.

Seitsemän tuumaisella näytöllä varustettu Fire HDX sisältää tehokkaan 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinsirun, kaksi gigatavua RAM-muistia, edeltäjäänsä paremman akkukeston, etukameran ja 16, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa. Näytön tarkkuus on tässä kokoluokassa kiitettävät 1920 x 1200 pikseliä.

Fire HDX 8.9:ssä on puolestaan 8,9 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on nostettu 2560 x 1600 pikseliin. Sisältä löytyy 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinpiirisarja ja kaksi gigatavua RAM:ia. Etukameraa täydentää takana oleva kahdeksan megapikselin kamera. Tallennustilaa löytyy 16, 32 tai 64 gigatavua.

Molemmat Amazonin uutuuksista ovat saatavilla WiFi- ja 4G-versioina. Fire HDX:n hinta lähtee 229 dollarista ja Fire HDX 8.9:n 379 dollarista. Pienempi versio saapuu myyntiin lokakuussa, kun toista varianttia joudutaan odottelemaan marraskuulle.

Lähde: The Verge

6 kommenttia

  1. Ja miten se oli, että androidilla ei voi erottua..?

  2. Mites ne markkinaosuudet Androidin sisällä menikään? Ai niin, Samsung 85% ja muut 15%?

    1. Q2:lla Samsungin osuus Android puhelinten kakusta oli 40%. Tableteista en löytänyt tilastoja, mutta ei se nyt ainakaan isompi ole.

    2. Androidin osuus älypuhelimista 70% että on siinä vähän jakamistakin.

  3. Saako nöitä mitenkään suomeen. Ei ole spekseihin katsottuna kallis.

    1. Amazonin palvelut taitaa olla aika mykkiä, joihin tuo vahvasti nojaa. Mut kai tohon saa jollain kikalla play storen?

Kommentointi on suljettu!