Jollalta uusi promootiovideo, ei vieläkään demoa Android-sovelluksia

Jolla

Jolla on julkaissut omalla YouTube-kanavallaan virallisen promootiovideon, jossa Marc Dillon esittelee Sailfish-käyttöjärjestelmää tulevalla Jolla-puhelimella. Video ei ikävä kyllä tarjoa mitään uutta, sillä Dillon keskittyy demoamaan muutamia kotinäkymän toimintoja sekä Ambience-ominaisuutta, joka mahdollistaa käyttöliittymän mukauttamisen eri tilanteisiin.

Dillon mainitsee videolla, että Sailfish tukee Android-sovelluksia. Yhtiö kertoi asiasta jo aikaisemmin lehdistötiedotteella, mutta ikävä kyllä Jolla ei tuoreimmallakaan videolla suostu ajamaan yhtään Android-sovellusta puhelimellaan. Kysymysmerkkejä ominaisuuden yllä leijuu siis edelleen paljon.

Kaiken kaikkiaan Jollan Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä vaikuttaisi toimivan hyvin yhtiön puhelimella, jossa on 1,4 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Tämä antaa positiivisen signaalin alustan kyvystä hyödyntää rautaa. Suurta huolta herättää kuitenkin sovellukset, sillä niistä Jolla on puhunut hyvin vähän. Emme ole juurikaan kuulleet kolmansien osapuolien Sailfish-sovelluksista, jonka vuoksi toimiva Android-tuki olisi alustalle kullanarvoinen. Toivottavasti pääsemme pian näkemään kuinka Android-sovellukset Jollan tuotteessa pyörivät.

13 kommenttia

 1. Olenkohan ainoa, joka ei ole vakuuttunut tuon käyttöliittymän hyvyydestä? Siinä missä N9:ssä swipen maltillinen käyttö oli mainio ominaisuus, Sailfishissä se vaikuttaa itsetarkoitukselliselta jippoilulta.

  1. Fiilis on vähän sama. nysin meegossa oli sitä jotain mitä en vielä sailfishissä näe. Meegon käyttöliittymä oli mielestäni simppelimpi, intuitiivisempi ja kauniimpi. Näen Sailfishin vielä hyvin insinöörimäisenä, teknisenä UI:na, mikä ei riitä.

  2. Et ole ainut, samoja fiiliksiä on täälläkin suunnassa. Jotenki tulee semmonen fiilis, että ihme kikkailua.

   1. Samaa mieltä, vaikka toivonkin Jollalle menestystä. Luulisi että tuota tulee vahingossa sohittua ties milloin mihinkin näkymään.

    Fyysiset napit ovat parhautta imo. Ne toimii myös hanskat kädessä ja kosteilla sormilla.

    Mutta Linux miehenä pitänee tuotakin päästä joskus kokeilemaan.

    1. Pakko liittyä leiriin ja todeta, että UI ei ole edistysaskel Harmattan UI:sta, vaan selkeää takapakkia. Tästä puuttuu nyt se ”juttu”.

  3. Mielestäni myös liikaa insinöörihenkinen kikkailu. En tietysti ole päässyt itse kokeilemaan, joten (toivottavasti) näkökanta muuttuu jossain vaiheessa. Tuo eroaa mielestäni esim. Androidista siinä, että tuo on koko ajan kikkaileva käyttää kun Androidissa voi itse päättää käyttääkö simppelisti vai onko virittelijätyyppi joka kokeilee juttuja. Hyvä käyttis on muokattaja ja joustava.

 2. Olisi kiva myös saada tietoa kameran jäljestä. Se on kuitenki aika deal-breaker nykyään. (Ainakin itelle).

  1. Itse samaa mieltä. Kameraa painotan paljon uutta puhelinta ostaessani.

 3. Mainos on hemmetin hyvä, tekee tuotteen populaaristi mielenkiintoiseksi. Tuollaista mutkattomaksi tehtyä näppärää toiminnallisuuta ei kyllä mielestäni muissa käyttöjärjestemissä näe!

  Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää, uskon androidappien vielä näkyvän, ei mikään uusi hetkessä ponnahda täyteen loistoonsa.

 4. Ohan tossa Android sovellutus mutta ketä ne kiinostaa. Ne on vaan backup harvinaisille sovellutuksille.

  Natiivi sovellutukset riittää suurimmalle osalle….

  1. Hitsi kerkesit ensin 😀 ajattelin itsekkin linkata tuon tänne 😀

 5. Harmi juttu jos androidsovellukset Jollassa pyörivät. Vaikeahan niitä on käyttää, parempi olisi jos sovelluksista saisi pyörimisen pois.

Kommentointi on suljettu!