Nokia Lumia 520 tämän hetken myydyin Windows-laite

Lumia 520

Windows Phone ei ole onnistunut haalimaan markkinoita kalliimman hintapään tuotteissa, mutta toisessa hintakategoriassa sillä vaikuttaisi menevän hieman paremmin. Softpedia kertoo Microsoftin paljastaneen työntekijöilleen järjestämässään tilaisuudessa, että Nokia Lumia 520 on tällä hetkellä markkinoiden parhaiten myyvä yksittäinen Windows-tuote. Tämä kattaa puhelimet, tabletit ja tietokoneet.

Lumia 520:n suosio perustuu hintaluokassaan ylivoimaiseen käyttökokemukseen, johon harvat, jos yksikään kilpailija pystyy tällä hetkellä vastaamaan. Suomessa laitetta myydään noin 130 eurolla. Sillä itselleen saa täysiverisen älypuhelimen, jonka käyttökokemus yltää hyvin lähelle useita satoja euroja kalliimpien lippulaivojen tasolle. Tämä on yhdistelmä, johon muut eivät vielä ole päässeet.

Windows Phone 8 -pohjainen Lumia 520 tarjoaa neljän tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäytön, viiden megapikselin kameran ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Sen sisältä löytyy gigahertsin tuplaydinsuoritin ja 512 MB:tä RAM-muistia. Ominaisuuksiin kuuluvat myös 3G, WiFi, GPS ja microSD-muistikorttipaikka.

Lähde: Softpedia

22 kommenttia

 1. Tästä oppia sitten MS! Mutta eipä näytä toiveet jatkon suhteen olevan kovin korkealla…

 2. 520 on kyllä tuohon hintaan loistava älyluuri.. Lähes saman käyttökokemuksen tarjoaa kuin kalliimmat mallit.. Pääsee hyvin WP maailmaan käsiksi ja siitä sitten hyvä ja helpompi jatkaa kalliimpiin Lumia luureihin..

 3. Miten määritellään ”yksittäinen Windows -tuote”?

  Joko näistä vehkeistä saa sellaiset perusasiat kuten yhteystietojen kopinointi SIM-kortille tehtyä? Käsittääkseni se ei ole ollut mitenkään ylivoimainen käyttökokemus, mutta ylivoimaisen vaativa tehtävä kylläkin Windows Phone -tuotteille. Niillä kun on tapana ottaa panttivangiksi käyttäjänsä data, johon pääsee vasta sitten kun on ostanut tilalle uuden Windows-laitteen.

 4. Surkea totuus on että Symbianeista tutut ikiaikaiset perustoiminnot loistavat poissaolollaan tai eivät toimi. Soitonsiirrot toimivat miten sattuu eivätkä vaihtoehdot runsaudellaan valinnanvaikeutta aiheuta, se on päälle tai pois ja sillä selvä. Kerran jos erehtyy soitonsiirron kytkemään niin päällä se myös pysyy, pois et saa vaikka mitä tekisit. Aikaväli siirrossa sentään vaihtelee, mutta kyllä varmasti siirtyy puhelu… FM-radio piti olla Lumia 520:s, ei ole näkynyt ennen eikä jälkeen päivityksen… Musiikkisoittimeen ei vaan voi tehdä soittolistoja puhelimessa edelleenkään, ei luulisi kovin iso asia olla tuon kuntoon laittaminen mutta mitään ei tapahdu WP versiosta riippumatta.
  Samsungin Android odottelee postissa noutoa, ei voi olla Jumiaa huonompi.

  1. Jätä se Samsungin android sinne postiin..Lumia 520 on juhlaa niihin verrattuna..Se on vaan fakta..

  2. ”FM-radio piti olla Lumia 520:s, ei ole näkynyt ennen eikä jälkeen päivityksen…”

   -Radio löytyy puhelimen valikosta kohdasta “Musiikki + Videot” –> “Radio”

   1. Kiitos tiedosta, nyt löytyi. Ei huvittaisi haukkua jatkuvasti, mutta minkä sille voi kun radiokin vaan on ainakin mukana tulevilla kuulokkeilla huonoimmin toimiva kännykän fm-radio mitä kohdalle on sattunut. Kenties juuri siksi upotettu valikoiden syövereihin että mahdollisimman harva löytäisi. Nekin kanavat jotka vanhemmilla kännyköillä kuuluvat kirkkaasti ja selvästi aina ja koko ajan kuulostavat tällä vermeellä kohisevilta ja pihiseviltä aliavaruuslähetyksiltä galaksin tuolta puolen.

 5. 520 on yhtä täysverinen älypuhelin, kuin Opel Tigra on täysverinen urheiluauto.

  1. Ei sitä kukaan noin verrannutkaan. Puhe oli käyttökokemuksesta eikä ominaisuuksista. Kokeileppa halpis-androideja niin ei voida puhua samasta käyttökokemuksesta lippulaivan ja halpiksen välillä.

  2. Mitä tarkoitat ”täysverinen älypuhelin” kommentillasi? Se on ihan yhtä täysverinen älypuhelin kuin SGS4 tai iPhone 5s. Se ei kylläkään ole huippuluokan tai -hinnan älypuhelin. Autovertauksesi ontuu todella pahasti.

 6. ”Lumia 520:n suosio perustuu hintaluokassaan ylivoimaiseen käyttökokemukseen, johon harvat, jos yksikään kilpailija pystyy tällä hetkellä vastaamaan.”

  Tarkoittaako toimittaja todella, että 520:n käyttökokemus on ”hintaluokassaan ylivoimainen” (paljon seuraavaksi parasta edellä), vai osuisiko ”hintaluokassaan paras” (ainakin) lähemmäs todellisuutta?

  1. Tuo Lumia 520 on hyvä hinta/laatu-suhteeltaan, koska siinä on laitettu ”rautaa-rajalle” aika paljon tuon hintaiseksi laitteeksi. Suomesta on vähän vaikea löytää Android-mallia jossa olisi 480*800 ja 1MHz tupla-ydin prosessori alle 150 euron. Nuo 150e Androidit ovat kuin Lumia 610 malli oli, liian tahmaisia käyttisten nykyversioille. Tarvitaan ehdottomasti 2 ydin prosari että käyttö olisi mukavaa, tosin Android 2.3 versio pyörii oikein hyvin yksiydinprosareillakin. Mutta Android >4.0 tai WP käyttis niin kaksiydin-prosari on must. Sitä olen kyllä ihmetellyt, miten Nokia pystyy taloudellisesti myymään 520 malleja tuolla hinnalla, tai ei kai taloudellisesti pystykään mutta ostaa markkinaosuutta ottamalla taloudellisesti takkiiin. No, kuluttajan kannalta tietysti ihan hyvä.

   1. No paljon enemmän ei tarvitse maksaa niin saa varsin oivallisia ja hienosti toimivia Androideja. Esim. Samsung Galaxy S3 miniä on myyty jo 180e hintaa ja henkilökohtaisesti ottaisin sen erittäin paljon mielummin kuin Lumia 520:n. Lisäksi tuleva Android 5.0 on keskittynyt sisäiseen parannukseen, jonka jälkeen rautavaatimukset pienenevät aika paljon mikä vaikuttaa erityisesti noihin edullisiin malleihin.

  2. Uskaltaisin väittää kyllä että on ylivoimainen käyttökokemus hintaluokassaan. iPhonea ei tuohon hintaan saa, varmaankaan edes käytettynä ja toimivana. Android vaatii sujuvasti toimiakseen PALJON enemmän tehoja laitteelta. Saman hintaluokan (130 euroa) Androideissa on järjestään potkua vähemmän joten toimintakin on sen mukaista. Jos esim. Gigantista katsoo niin Lumia 520:n spekseillä varustettu Android maksaa edullisimmillaan 195 euroa, ja kuten sanoin, vaatii Android enemmän kuin WP. Joten Lumiaa voidaan sujuvuudeltaan verrata paremminkin sinne 250-300 euron Androideihin.

   Ja kun verrataan halpaa Lumia 520:n vaikka Lumia 920:n niin ero käytettävyydessä on hyvin pieni. Jos taasen verrataan vaikka Samsungin Galaxy Trendiä ja Galaxy S4:ää niin ero on TODELLA PALJON suurempi.

   Kukaan nyt ei tässä vertaa käyttöjärjestelmiä keskenään, vaan puhelimen toimintaa siihen asennetulla järjestelmällä.

 7. Yritin tarjotella tuota 520:stä pojalleni kun hänen entinen Lumia 800 laukesi. Ei vaan kelvannut kun hän halusi ehdottomasti Android-puhelimen. Ei auttanut vaikka miten koitin kehua, että se on hyvä malli ja wp8:iin saa nyt softaa paremmin. Samahan tuo minulle muuten, mutta nyt jouduin maksamaan satasen enemmän kun ihan halpoja Androideja ei mielestäni kannata ostaa. Pääasia kuitenkin, että poika on nyt tyytyväinen.

  1. En tiedä, minkä ikäinen poikasi on, mutta monet lapset ovat nykyään kumman käyttöjärjestelmätietoisia matkapuhelimen suhteen – ja sen käyttiksen pitää olla nimenomaan Android.

   1. Muksuilla pitää puhelimesta löytyä just ne samat pelit ja sovellukset kuin kavereilla. Ja pitää saada Instagram tykkäyksiä.

   2. Meillä ratkaistiin asia hankkimalla pojille Lumia 520:t ja edulliset Android tabletit. Tyytyväisiä ovat jumittamattomiin laadukkaisiin puhelimiin ja tabeista löytyy sitten kaikki ne pelit mitä WP:lle ei vielä saa. Ja mukavampihan sitä on pelailla 7 tuuman näytöltä.

 8. No onhan niillä käyttiksillä paljon eroja.

Kommentointi on suljettu!