Googlen Spotify-kilpailija avasi ovensa Suomessa

Google_Play_Music

Musiikkipalvelu, Google Play Music, on vihdoin saapunut suomalaisten kuluttajien saataville. Se yhdistelee elementtejä useista eri palveluista ja on saatavilla sekä ilmaisena että maksullisena versiona. Palvelun voi aktivoida osoitteessa play.google.com/music. Se toimii Android-puhelimien lisäksi myös tietokoneella.

Google Play Music yhdistää oman musiikin tallennuspalvelun, musiikin suoratoiston, suositteluun perustuvat radioasemat sekä musiikkikappaleiden ostamisen.

Ilmaisversiossa käyttäjä voi ladata Googlen palvelimille enintään 20 000 musiikkikappaletta, joita on mahdollista kuunnella kaikilla palvelua tukevilla päätelaitteilla. Se on siis ilmainen verkkotallennustila omalle musiikille. Se ei kuitenkaan mahdollista esimerkiksi Spotifyn tavoin uuden musiikin löytämistä ilmaiseksi.

Kuukausimaksullinen versio nousee lähemmäksi Spotifyä. Se avaa pääsyn miljooniin kappaleisiin ja radioasemiin, joiden kappaleita on mahdollista ohittaa niin usein kuin käyttäjä haluaa. Niin sanottua VIP-passia voi kokeilla ilmaiseksi kuukauden ajan. Jos palvelun tilaa ennen marraskuun 15. päivää, saa sen hintaan 7,99 euroa kuukaudessa. Muutoin hinta on 9,99 euroa.

Google_Play_Music_2

Lähde: Google

20 kommenttia

 1. Hyvältä vaikuttaa. Ainakin pikaisella testauksella toimi jopa 2 laitteessa yhtaikaa. Which is nice.

  1. Jaaha, PC:n selaimessa ilmoitti ettei voi kuunnella kuin yhdellä kerrallaan, kun yritin (ja siihen se jäikin) PS3:n selaimella soittaa.

 2. Eikös tässä ollut se on-off ominaisuus, että ohjelma lataa itsestään pari seuraavaa biisiä valmiiksi hyvän yhteyden alueella, jolloin musiikki ei katkea vaikka sattuisi ajamaan katvealueelle toviksi, mitä käsittääkseni ei kilpailijoista (spotify) löydy?

  PS, hitto Teemu, yritin varmaan 6 kertaa postata tän viestin ennen ku osu matikankoe silmään 😀

  1. Ei ollut enää muuta vaihtoehtoa. Oli pakko ottaa tuo käyttöön. Viimeisen parin viikon aikana on tullut tuhansia spämmikommentteja päivässä. Mennään tällä nyt ainakin hetki. 🙂

 3. Kun ei täytä vaadittuja kenttiä, ilmoittaa vain nimestä ja sähköpostista, ei laskutehtävästä.

  Ota teemu reksiteröityminen käytttöön ja pistä pakolliseksi. Samalla siistiytyisi kommentitkin, kohtuullinen taso täällä kuitenkin on verrattuna puhelinvertailuun, josta irtaannuin, kun sain tarpeeksi joutavasta kommentoinnista.

  1. Tuo olisi yksi mahdollisuus. Tuntuu vain, että porukka ei jaksa rekisteröityä ja jättää mieluummin kommentoimatta. Voi olla väärässä. Pitää miettiä tuota rekisteröintipakkoa. 🙂

   Tuon kysymyksen voi muuten ohittaa, jos on rekisteröitynyt käyttäjä. 😉

   1. Sivulta vaan puuttuu kirjautuminen ja rekisteröityminen..:) WP:n admin linkistä tietysti pääsee reksiteröitymään, mutta olisi se kirjautuminen hyvä olla jossain näkyvillä.

    Kyllä porukka jaksaa rekisteröityä, ollaan tehty usealla sivustolla tutkimusta aiheesta, eikä kommentointimäärät siitä ole tippuneet, mutta taso on noussut. Nykyisin kun on vielä helppoa saada kirjautuminen toimimaan some tunnareilla, niin ei ole varmasti ongelma.

    Ongelmaksi tulee, jso käyttäjiltä kysytään rekisteröityessä hirveä määrä epäolennaista, tietoa mitä he eivät joutuisi antamaan muutenkaan.

   2. Ja pitit vielä mainita, että kahdella sivustolla tutkituista, kommenttien määrä kasvoi /uutinen, sillä reksiteröityneille käyttäjille otettiin käyttöön ilmoitukset uusista kommenteista.

    1. Ehdottomasti kannatetaan tuota myös täällä! Rekisteröityminen on vaan niin toimiva ratkaisu.

 4. Tämä näköjään tyhjentää kommenttikentän jos ei muista täyttää laskutehtävää, joten siinä meni kilometrin mittainen kommentti..

 5. Aika kallis radioksi. Tämähän on samanlainen kuin Nokian Mix Radio, joka maksaa skippaus-ominaisuudella 3.99e, tämä Googlen palvelu taas 9.99e (7.99e). Spotify on erilainen palvelu ja tarjoaa hintansa vastineeksi vapauden kuunnella tasan tarkkaan mitä haluaa ja minkä verran.

  Onko käyttökokemuksia tästä uudesta Google Musicista?

  1. Jos nyt en täysin väärin ymmärtänyt, niin tuo maksullinen versiohan toimii samoin kuin Spotify, jonka lisäksi siinä on radiot tarjolla.

   1. Minä taas ymmärsin tuosta uutisesta, että kalliimpi versio tarjoaa mahdollisuuden ”ohittaa kappale niin usein kuin käyttäjä haluaa”. Eli ei voisi valita itse kappaleita ja artisteja vapaasti.

    1. Tuo maksullinen on täysin samallainen kuin Spotify. Biisejä on ja saa valita vapaasti. Soittolistat saa ladattua Offlineksi. ja tuolla 7,99e hinnalla halvempi kuin Spotify tai Xbox Music.
     Kokeilen nyt kuukauden ja nyt näyttää siltä että vuosien Spotify tilaus tulee ehkä vaihtumaan Play Musiikkiin. Sonyn Unlimitediä kokeilin joskus mutta se kaatui surkeaan kännykkäsoftaan.

 6. Otin käyttöön tuon kokeilujakson samana päivänä kuin tuli saataville. Tietokoneella toimii selaimessa toisinkuin spotify, androidissa vaatii softan. Ainakin alkuun tuntuu yhtä hyvältä kuin spotifykin, erityisesti eri genrejen (pop, rock yms) suosituimmat kappaleet on kiva ominaisuus jota ei spotifysta löydy. Ainakin itsellä taitaa google play music korvata spotifyn.

 7. Latasin samantien kun tuli markkinoille ja tuon vip-ominaisuuden lunastin myös. Toimii oikein mainosti ja mitä huomannu se oppii tarjoamaan kappaleita oman puhelimen muistissa oleviin biiseihin verraten. Loistava ominaisuus, tarjoaa myös ”tykätyimmän” genren mukaan lisää vastaavia. Kyllä jää spotify kakkoseks. Tosin tässä se ns. Tietosuoja… Lukee koko ajan puhelinta.

 8. Luotuja Spotify soittolistoja ei varmaan saa siirrettyä tuohon Googlen palveluun? Pelkästään tuo saa minut pysymään Spotifyssä jos kaikki muu on edes suunnilleen samantasoista. Täytyy silti kokeilla valikoima ja musan laatu…

   1. OK, täytyy tutkia tuota tai jos jonkun softan marketistä listojen siirtoon löytää.

    Olen nyt testaillut tuota Googlen uutta musiikkipalvelua ja yllätyin positiivisesti. Hyvin on kyllä Google Spotifyn ja Nokia Mix Radion tutkinut 🙂 Molempien hyvät puolet on yhdistetty tuohon aika onnistuneesti ja paketin hinta on tällä hetkellä halvempi kuin Spotifyn yksinään. Mobiilisovellus toimii jouhevasti ja ainut Spotify juttu mitä en ainakaan vielä löytänyt oli artistien biot, mutta ei niillä niin suurta väliä. Muuten on toiminnallisuutta kokonaisuutena enemmän ja yhdessä hyvin toimivassa softassa, omat musat saa kätevästi koneelta mukaan ja myös esim. tunewiki (kappaleiden sanoitukset) tuntuu toimivan hyvin tuon kanssa yhteen. Taitaa kyllä vaihtua mullakin Spotify tähän.

Kommentointi on suljettu!