Videolla: Samsung Galaxy Gear -älykello

Samsung Galaxy Gear -älykello

Kuukausi sitten julkaistu Galaxy Gear on korealaisen Samsungin pelinavaus älykellomarkkinoilla, joista odotetaan tulevaisuudessa kasvavaa markkinasegmenttiä. Maailmalla toimittajat ja bloggaajat ovat jo päässeet laitteen kimppuun ja ensimmäisiä arvioita on alkanut ilmestyä. Alle olen koonnut The Vergen ja Engadgetin videoarviot kellosta.

Galaxy Gear rakentuu 1,6 tuuman 320 x 320 pikselin kosketusnäytön ympärille. Videoilla nähdään, että laitteen hallinta tapahtuu pitkälti eleliikkeiden kautta, joiden avulla muun muassa liikutaan valikoissa. The Verge moittii käyttökokemusta sekavaksi, sillä eleillä ei ole arvostelijan mielestä selkeää logiikkaa.

Kellosta löytyy myös kamera. Sen 1,9 megapikselin kennoa kehutaan yllättävän laadukkaaksi, joka tekee siitä käyttökelpoisen. Ikävä kyllä kameran toiminta lakkaa akun varauksen laskiessa alle puolen, joten loppupäivästä siitä ei ole juurikaan iloa.

Suomen markkinoille Samsugin älykelloa vielä odotellaan. Sen suositushinnaksi on ilmoitettu 300 euroa.

Lähteet: The Verge & Engadget

11 kommenttia

 1. Samsung ehtii siis ennen Applea? Jos noin käy, aika hyvä ajoitus Samsungin puolelta ja joka varmasti korpeaa Applea.

  1. No kerrohan yksikin tuote, minkä Apple on tunut ensimmäisenä markkinoilla? Kuka ne voitot käärii onkin toinen juttu.

   Aika murskaavat arviot tämä Samsungin kello on saanut, eikä mielestäni syyttä.

 2. Jos laskutoimitus unohtuu niin sivusto voisi edes muistaa mitä käyttäjä on kirjoittanut.

  1. Totta. Ikävä kyllä en ole löytänyt tähän ratkaisua. Katsotaan, jos tuon saisi pois esim. muutaman viikon päästä, jos botit olisivat sitten jättäneet sivun rauhaan. Mutta tosiaan, kysymykseen ei tarvitse vastata, jos luo itselle oman tunnuksen (vaikka laskutoimitusta kysytäänkin): https://www.mobiiliblogi.com/wp-login.php?action=register

  2. Chromella se kirjoitus kyllä ainakin säilyy vaikka palaa takaisin vastaamaan kysymykseen?

 3. On kyllä säälittävä akunkesto. Ei kyllä tule tähän ranteeseen älykelloa ennen kuin akun kesto on vähintään viikon luokkaa!

 4. Onko jossain joku joka on ilmoittanut tarvitsevansa/haluavansa älykellon? Firmat ei vissiin viitsi enää paljon kysellä, että mistä asiakas haluaa maksaa/mitä oikeasti tarvitaan.

  1. Kuka tiesi haluavansa kosketusnäyttöpuhelimen ennen vuotta 2007? Saa ne firmat kokeilla kepillä jäätä, miten muuten tulee uusia keksintöjä. Ei sinun ole pakko tota ostaa 😉

  2. Taas kerran:

   ”Jos olisin kysynyt ihmisiltä mitä he haluavat , olisivat he toivoneet nopeampia hevosia” -Henry Ford

   Ei siinä , älykello ei kiinnosta itsellä pätkääkään , mutta mielestäni on hyvä että uusia juttuja kokeillaan sekä innovoidaan. Kukaan ei kuitenkaan pakota niitä ostamaan ja tämä taas kertoo hyvää palautetta uusien tuotteiden tekijöille , että ehkä jotain tuli nyt tehtyä väärin.

Kommentointi on suljettu!