Bluetooth LE -tuki Lumia 820-, 920-, 925- ja 1020-malleihin loppuvuonna

Lumia 925

Vähävirtainen Bluetooth low energy -teknologia saapuu kalliimman hintaluokan Windows Phone 8 -pohjaisiin Lumia-malleihin seuraavassa merkittävässä päivityksessä, joka julkaistaan loppuvuoden aikana. Asiasta on kertonut Nokia Twitterissä korjatakseen syntyneen väärinkäsityksen, jonka mukaan Lumia 820-, 920-, 925– ja 1020-mallit eivät raudan vuoksi kykenisi teknologiaa hyödyntämään. Näin ei ole, vaan Bluetooth LE aktivoidaan laitteissa GDR3-päivityksessä.

Nokian edullisemmat Lumiat tukevat jo Bluetooth LE:tä. Tähän ryhmään kuuluvat Lumia 520, Lumia 620, Lumia 625 ja Lumia 720. Kyseiset puhelimet saivat tuen Lumia Amber -päivityksessä.

Bluetooth low energy on yleistymässä muun muassa erilaisissa kuntoiluun tarkoitetuissa lisävarusteissa. Sen etuna aikaisempiin Bluetooth-versioihin on nimensä mukaisesti pienempi virrankulutus. Näin tekniikkaa voidaan hyödyntää entistäkin pienemmissä lisävarusteissa, joihin ei ole mahdollista lisätä suurta akkua.

Lähde: My Nokia Blog

9 kommenttia

 1. En itse paljoa bluetoothia käytä, mutta joillekkin varmasti hyödyllinen ominaisuus.

  Hyvä kuitenkin että tulee

 2. Ihan kiva,kun tulee mutta amberin jälkeen ollut jo erittäin nopea ja kuluttanut todella vähän akkua,että mikä lienee lopullinen hyöty tälle

 3. Tuo vaatii siis kuitenkin LE tuen myös siltä toiselta laitteelta. Googlekin on vitkastellut tän kanssa mutta nyt tulossa myös. Sykevyötä olen ajatellut hommata ehkä LE versiona. Toistaiseksi ne mallit on toiminut vain Applen laitteilla. Miten audion siirrossa, onko LE käytössä/hyötyä?

  1. Lisäksi tarvii ainakin Android puolella vielä käytettäviltä softiltakin tuen LE:lle.
   Polarin H6 ja H7 taitaa olla Low Energy laitteita, i presume.

  2. Audion kanssa LE:sta ei ole hyötyä ainakaan datan siirtoon. Paritukseen ehkä.

   LE:n hyödyt ovat suurimmat kun etäisyys ja bandwidth ovat pienet.

 4. Eli nyt toimii esim polar sykevyö vaiko eikö sportstrackerin kanssa?

 5. Eikö joku kutsunut tätä Bluetooth 4:ksi?

 6. Minulle, Polarin Bt sykevyön käyttäjälle hyvä ominaisuus. On ollut vähän outoa kun ei pelaa. Siksi siis SportsTrackerin syketoiminnot ei pelaa kun Le ei ole ollut tuettu. Toivottavasti saadaan pian.

 7. …Odotetaan edelleen, että pelaisi…
  Jotenkin tuntuu, että tätä ei pidetä tärkeänä.

Kommentointi on suljettu!