Kuvina: Nokia Lumia 1020

Lumia 1020 keltainen

Kameraominaisuuksiin keskittyvä Lumia 1020 saapui allekirjoittaneen kokeiltavaksi tyylikkään keltaisena. Nokian 41 megapikselin kamerakennolla varustettu Windows Phone 8 -pohjainen laite rantautui Suomessa laajamittaisesti saataville lokakuun alussa. Sen hinta pyörii maassamme tällä hetkellä hieman reilussa 600 eurossa. Keltaisen version lisäksi se on myynnissä valkoisena ja mustana.

Lumia 920:n keltaisesta variantista Lumia 1020 poikkeaa siinä, että sen kuori on mattapintainen. Lumia 920:aa verhoaa kiiltävä pinnoite. Henkilökohtaisesti matta toimii ehkä aavistuksen paremmin, koska se tuntuu kädessä miellyttävämmältä eikä kerää samalla tavalla sormenjälkiä pintaansa.

Käteen Lumia 1020 istuu jopa yllättävän hyvin. Ulkoneva kamera on sijoitettu tarpeeksi ylös, joka estää linssin likaantumisen laitetta kädessä pideltäessä. Kaiken kaikkiaan kamerakehys on käytössä varsin huomaamaton, vaikka se erottuukin muusta takakuoresta selvästi.

Lumia 1020 keltainen

Lumia 1020 kamera

Nokia Lumia 1020

Lumia_1020_live_5

Lumia_1020_live_6

Lumia_1020_live_7

Lumia_1020_live_8

Nokia Lumia 1020 Camera Grip

Lumia_1020_live_10

Lumia_1020_live_11

38 kommenttia

 1. Kiinnostavahan tämä Lumia 1020 on, pakko myöntää, mutta ainut ero siinä nykyiseen Lumia 920:aani on tuo kamera (ja mattapinta…)

  Ja vaikka tuo kamerahan tietysti on aivan eri tasolla kuin 920:ssä, en kuitenkaan halua käyttää pelkästään yhden ominaisuuden takia 600 € – en vaikka kamera on minulle tärkeä. 920:n kamera nimittäin on jo todella hyvä puhumattakaan tuosta.

  Kaiken lisäksi jos tuon ostaisin, hommaisin myös tuon lisäakullisen kuoren ja kolmijalan.
  Joten: onko kellään tietoa paljon nuo lisävarusteet maksavat? satojakin euroja?

  1. Huoimoikaa tämän puhelimen (1020) kohdalla myös se, että se ei suoraan tue langatonta lataamista (Qi) vaan vaatii sitä varten erillisen kuoren / suojan. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla tuo lisäakullinen, joka tämän jutun kuvissa näkyy mustana.

  2. …No huomasinkin tuolta verkkokaupasta, että tuo lisäakku maksaa n. 70 €. Melko kallis on mutta onhan siinä juuri se akku ja lisäksi paikka kolmijalalle – joka sekin täytyy erikseen ostaa ja maksaa varmaan 40-70€?

   Eli jos tämän puhelimen täydellisen paketin ostaa niin saa varautua nyt käyttämään ainakin 750€.

   Hinnasta huolimatta kiinnostaa kovasti.

   1. On tämä huomattavasti nopeampi nettikäytössä kuin 920(Johtuuko isommasta muistista?) ja akkukesto paljon parempi…920:n sai ladata joka päivä, 1020 joka toinen päivä samalla käytöllä…Kamera on lisäksi aivan huikea… Kyllä kannattaa 920 päivittää tähän malliin, jos vähänkin kuvaus kiinnostaa..

   2. Tuosta kolmijalasta sen verran että metsästyskäyttöön myydään ampumatukia, joista mainitsemisen arvoinen on ainakin Primos Trigger Stick. Ainakin tuohon on mahdollista liittää vaikka kamera asetuen sijaan. Tuon kanssa ei tarvitse pahemmin pelata jalkojen korkeussäädön kanssa. Painaa vaan liipaisinta niin jalat laskeutuu alas oikealle korkeudelle maaston ollessa epätasainen. Luulen että löytyy varmaan muitakin malleja ja eri korkeuksia. Hinta alle satasen.

  3. Kolmijalkoja on erihintaluokassa 6€ moneen sataan toi kamera kuori on noin 80-90€ mulla kaikki nää ja kantsuu ostaa!!!!! 920:sen kamera on 1020 verrattuna ihan lelu.Jos kuvaat paljon niin kannattaa ilman muuta hankkia . SUOSITTELEN AIVAN UPITA KUVIA JA UPEAT KUVANKÄSITTELY OHJELMAT!!!

 2. On kyllä komea tuo keltainen.

  Aivan pirusti houkuttaisi tuo nyt hankkia! Niin upea laite.

 3. Ihan älytöntä miten ne on saanu ton kameran ahdettua tohon 😀 ja ton laitteen se pitkäkestosempi teevee mainos on kyllä uskomattoman kiinnostava.

  1. .. ja inasen isompi ruutu ja FullHD. No ehkä jokus kaunis päivä.

   1. No, onhan tässä vetovoimaa eniten koko (WP) valikoimasta tähän mennessä, hinta on kyllä vähän luja.

    1. JA PARONI TAAS KIRJOITTELEMASSA OMIAAN. EIHÄN TOI EDES OLE KALLIS. PAITSI PERSAUKISELLE PARONILLE!

    2. Kyl mä 600e luureja oon ostellu, mut tykkään et rauta on myös sitten tätä päivää eikä vuosia vanhaa. Onhan toi aika hintava kamera päivitys, mutta ei siinä mitään jos sitä arvostaa tarpeeksi.

  2. Kannattaa kokeilla WP:tä pitemmän aikaa, et ehkä kaipaa enää Androidia sen jälkeen..Itselle kävi näin.. 🙂

   1. Itselle kävi nimenomaan päinvastoin. Kyllästyin androidiin, kokeilin WP:tä, ja rakastuin sen jälkeen uudelleen androidiin 😀 Herranjumala, WP on käyttis mikä estää mua TÄYSIN ostamaan mitään Nokian puhelinta. Aivan järkyttävää kamaa windows phone. Hyi, oksettaa ihan kun mietin. Paroni puhuu asiaa, kuunnelkaa miestä. Ainut järkevä kommentoija koko Mobiiliblogissa. Eemeliin taas mikä tulee, krhm….

    1. Järkevä ihminen käyttää sitä käyttöjärjestelmää minkä tuntee parhaaksi itselle.

  3. Pliis jättäkää joku WP artikkeli ilman noita Android juttuja. Eiköhän tuon toivomuksen ole jo kaikki kuulleet.

   1. Tarkoitin omalla aloituskommentillani sitä, että harmittelen että tässä on _minulle_ väärä käyttis, koska olisin todella tämän halunnut hankkia kameran takia. En tosiaankaan lähde kuudensadan luurilla ”kokeilemaan” WP:tä jos se vaikka kuitenkin sattuisi minulle istumaan pitkässä juoksussa, kun tähän astiset kokemukset ovat kielteisiä. Siskolikan Lumiaa on tullut rassattua ja joka kerta on tullut se sama hölmistynyt, huvittunut ja epäuskoinen ”Anteeksi mitä?” -fiilis kun sitä on käyttänyt.

  1. No ei nyt sentään, kyllä se on toiminut ilmankin 🙂

 4. Täällä taas tapellaan niinku jokku pikkupojat…..

 5. Vink vink:
  Stockmann hullut päivät keskiviikon (9.10.2013) tarjous:
  Lumia 1020 keltainen +camera grip yht 650€

  Voi helevetin laskutoimitus, lähti koko postaus aluksi bittiavaruuteen

 6. moi kyllä kannattaa ostaa lumia 1020 ne jotka haluavat kunnon kamerapuhelimen
  ite en meinaa ainakaa heti hommata kyllä riittä nokia 808

 7. Itse sain ennakkovaraajana tuon nokia lumia 1020:sen 19.9. Olen ollut siihen todella tyytyväinen. Akun kesto parempi kuin nokia lumia 920:sessä, kamera on todella tarkka ja sillä saa erittäin hyviä kuvia ja videoita. Onneksi luuri on kevyt ja ohkainen, eikä siinä ole tuota turhaa langatontalatausta integroituna. Ostin samalla tuon kameragripin jossa on lisäakku, se on erittäin hyvä lisävaruste. Kolmijalka minulta löyty jo entuudestaan kun harrastan valokuvausta ja kameroita löytyy vaikka minkälaisia. Oma kolmijalkani maksoi aikoinaan 4€. Myin heti keltaisen lumia 920 300€:lla, kun sain tämän keltaisen lumia 1020:sen. Lumia 1020 on nopea nettiä käytettäessä, sähköpostatessa, kamera on loistava ja akun kesto pitkä, sekä kolhujen kestävyyskin on loistava. Suosittelen kaikille.

  1. Jopilla on taas uusi nimimerkki näköjään. Kannattaako sitä kokoajan vaihtaa, kun kirjoitustyyli kuitenkin paljastaa sinut?

 8. Terppa!
  Tuli vaihdettua kans tähän 1020 lumiaan…aiempia känyjä (ei todellakaan koko historiani

 9. Eemeli, jos kerran kannatat androidkommenttien pois jättämistä, mä aion nyt lähettää sulle haasteen. Pystytkö olemaan ainoaankaan Nokiaan liittyvään uutiseen kommentoimatta ”Toi tulee kyllä hankintaan”. Näillä näkymin omistat siis koko Lumia malliston, ainankin viestiesi perusteella.

  1. Linkkaappa tähän joku muu laite kuin Lumia 1020, johon olen näin kirjoittanut! 😉

   1. En aatellut kuluttaa kallisarvoista aikaani siihen että etsisin jotain niin olellista. Jokainen Mobiiliblogin kävijä tietää että et osaa mitään muuta arvostaa kuin nimeä Nokia. Jos olisi täysin samanlainen laite tullut ulos toiselta tekijältä, mutta ”Nokia” sanan tilalla lukiskin vaikka ”Samsung”, niin laite olis ollut sun mielestä täysin arvoton. (PS: Kyllä, aikani riittää Eemelin kommentoimiseen, kenelläpä nyt ei? :D)

    1. Saman olen huomannut Eemelin kirjoituksista. Jokaisessa on Nokia sitä, Nokia tätä. Onhan se hienoa, jos tykkää niin paljon jostain brändistä/yrityksestä, mutta ei sitä tartte joka uutisessa toitottaa. Välillä vois pitää mölyt mahassa ja miettiä onkohan tää tullu sanottua joskus aiemminkin.. Itse luuriin, uupean näköinen laite, mutta itselleni väärällä käyttiksellä. (olen kokeillut wp:tä)

 10. Harmillisesti tässä on nyt jotain häikkää kaikkien viivakoodiluku softien kanssa. Nokian foorumeilla oli muiltakin vastaavaa kommenttia. Kamera kyllä ottaa hyvää kuvaa, mutta nopeus aika verkkainen.

 11. Nyt itsekkin 1020:n omistajana voin antaa joitain kommentteja. Puhelimen mattapinta tuntuu hyvältä mutta on mielestäni liukas. Toivottavasti malliin tulee tarvikkeena silikonisuoja. Puhelin on ainakin ohut, mielestäni jopa liian ohut. Kameraan en ole vielä ehtinyt perinpohjaisesti perehtyä mutta zoomi on hyvä ja kameraohjelmisto erinomainen. Ei ihme jos kameraliikkeetkin myyvät tätä.

 12. Itsellä on N8, 808 ja mahdollisesti 1020, jos Sony ei lähi aikoina tee parempaa. Sonylla on hieno sarja 3/4 järjestelmäkameroita NEX-sarjassa. Nex 7 on erinomainen kapine 24Mp kenno.
  Itselle ei ole tärkeää valmistaja, kunhan kamera on todella hyvä laatuinen.
  Ei puhelimessa tarvitse olla ”karkkikauppaa”, expressokeitintä, kotitalouskonette, pölynimuria ja keittiövaakaa.
  Kamera riittää ja tietysti pitää olla muistia, nopeutta ect.

  Niin tähän asti Nokia on tehnyt parhaat kamerapuhelimet, joten vaihtoehdot ja vertailukelpoiset valmistajat ovat vähissä.

  Kuka hullu nyt maksaa pureskellusta omenasta rahaa, kun niitä saa puun alta ilmaiseksi!!!

 13. On ollu aina noikian puhelimia viimesin pureview 808, mutta kun tuli nämä winukka puhelimet nii päätös oli seuraavan osalta selvä, ostin samsung galaxy s4:n enkä kadu yhtään näytön terävyys on aivan huikee, ja softia löytyy enemmän kuin nokialta ja kuvat on teräviä kuin parta veitsi. että takaan ja alleviivaan jos teetätte 10 kuvat näistä uusista puhelinkuvista niin samsung vie voiton selvästi olen nähnyt ja itse todennut että näin on, mutta jos aletaan kuvaa zoomaamaan niin sitte jää samsung heti toiseksi.

Kommentointi on suljettu!