Päivitys aktivoi Samsung Exynos 5 Octan kahdeksan ydintä samanaikaiseen käyttöön

Galaxy S4

Korealainen Samsung ilmoitti syyskuussa Exynos 5 Octa -piirisarjalleen valmistelemastaan päivityksestä, jonka jälkeen siru on kykenevä aktivoimaan kaikki kahdeksan suoritinydintä samanaikaisesti. Ominaisuus on mahdollista saada ohjelmistopäivityksellä käyttöön jo markkinoilla olevissa laitteissa, mutta Hi-Tech.Mail.Ru-sivuston Samsungilta saamansa tiedon mukaan näin ei tulla toimimaan ainakaan yhtiön omissa laitteissa. Kiinalainen Meizu on puolestaan antanut ymmärtää, että sen MX3-malli olisi saamassa kyseisen päivityksen.

Samsungin Exynos 5 Octa rakentuu neljästä Cortex-A15– ja neljästä Cortex-A7-suoritinytimestä, joita aktivoidaan käyttötarpeen mukaan. Peruskäytössä mennään neljällä A7:llä ja kovemmassa rasituksessa tehokkaammilla A15-ytimillä. Koko kapasiteettia ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mahdollista saada käyttöön.

Piirisarjalle suunnitellun päivityksen jälkeen Exynos 5 Octa kykenee tarvittaessa hyödyntämään kaikkia suoritinytimiä samanaikaisesti. Kyseessä on big.LITTLE-laajennus, jota korealaisvalmistaja kutsuu nimellä Heterogeneous Multi-Processing.

Samsungin nykyisissä malleissa ominaisuutta ei todennäköisesti nähdä, koska sen myötä siru tuottaa enemmän lämpöä rasituksessa. Tämä voi tuoda ongelmia vakauteen ja niinpä laajennusta ei ole syytä ottaa käyttöön jo markkinoilla olevissa laitteissa ilman harkittua testausta.

Heterogeneous Multi-Processingia hyödyntävä Exynos 5 Octa -siru saapuu markkinoille loppuvuoden aikana.

Samsung käyttää Exynos 5 Octa -piirisarjaa valituilla markkinoilla Galaxy S4– ja Galaxy Note 3 -malleissaan. Suomessa kyseisiä laitteita myydään Qualcommin piirisarjoilla.

Lähde: GSMArena

3 kommenttia

  1. Samsung käyttää Exynos 5 Octa -piirisarjaa valituilla markkinoilla Galaxy S4- ja Galaxy Note 3 -malleissaan.(Suomessa kyseisiä laitteita myydään Qualcommin piirisarjoilla)???.
    Onko näin eli Qualcommin 8-ydin piirillä varustettuna?.

    1. Qualcommin sirut ovat tällä hetkellä neliytimellisiä.

Kommentointi on suljettu!