Seuraava Lumia-päivitys tuo lukitusruudulle ilmoitukset

WP8-GDR3-Bittwersweet-Shimmer-Glance-Screen-notifications-1

Loppukesästä julkaistun Lumia Amber -päivityksen seuraaja on nimeltään Bittersweet Shimmer. Se on Microsoftin GDR3-päivityksen Nokian omiin lisäyksiin yhdistävä kokonaisuus, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan vielä loppuvuoden aikana. Ensimmäisenä uusi ohjelmisto nähtäneen Lumia 1520 -mallissa, jonka jälkeen se tuodaan Nokian muihin Windows Phone 8 -puhelimiin.

Paketti sisältää paljon parannuksia Windows Phone 8 -alustaan. Se muun muassa laajentaa käyttöjärjestelmän rautatukea ja tekee kotinäkymästä entistäkin monipuolisemman. Lisäksi mahdollisuus lukita ruudun asento sekä parannukset moniajoon ovat varmasti monien käyttäjien mieleen.

Nokian lisäyksistä GDR3:een tiedetään vielä kovin vähän. Ainakin niin sanottuun vilkaisunäyttöön on luvassa laajennuksia. Se esiteltiin alkujaan Amber-päivityksessä.

Tuoreiden vihjeiden mukaan Bittersweet Shimmerissä vilkaisunäyttö osaa viimein ilmoittaa saapuneista puheluista ja viesteistä. Nykyiseltään se näyttää kellonajan lisäksi vain käytettävän profiilin. Jatkossa vilkaisu lukitusruudulle kertoo kuitenkin esimerkiksi saapuneesta viestistä. Uutta ovat myös värit, joilla vilkaisunäytön tekstin ilmettä voidaan muuttaa yötilassa.

Lähteet: e’s Phoneblog & Phone Arena

12 kommenttia

  1. Hyvä uuudistus. Hienoa että tulee mukaan.

  2. Hyvä nimi: Bittersweet Shimmer 🙂

  3. Olennainen uudistus, mutta ihmetyttää että sitä ei saatu jo tuohon edelliseen. Ihan kuin nuo softan määrittelijät eläisivät sellaisessa maailmassa, jossa ei muuta tehdäkään kuin hiplataan luuria. Vieläkun korjaisivat kasia ja 7.8:a sen verra että tekstiviestin voisi zoomata koko näytölle….

  4. Vuosi on 2013 enkä voi vaihtaa omaa ääntä viestiääneksi. Mitä siellä oikein mietitään?

  5. Liian maskuliininen tuo kello…
    Omassa N9:ssä hienompi…

  6. Siinä n9 on myös nuo viestit, puhelut, sähköposti ilmoitukset lukitusnäytössä. Ja lumiaan saa odottaa ja odottaa, kyllä ärsyttää.

  7. Saisikohan tuon päivityksen myötä Lumia 925:n kotinäytön tiilet vihdoin päivittymään? Ei vaan pelaa, vaikka olen pitänyt tausta-agentteja päällä paljon tai vähän tai ladannut uudelleen sovellukset. Lumia 900 oli sama vika, luulisi ettei tämmöistä ongelmaa enää olisi 925:ssä. Amberit ja kaikki, kyllä ketuttaa!

  8. Onkohan tietoa löytyisikö Nokia lumia 925 luuriin candy crush sagaa jostain?

Kommentointi on suljettu!