Sharp Aquos Phone Xx kaventaa näytön reunat minimiin

Sharp

Japanissa on esitelty viime päivinä paljon uutuuspuhelimia. Näistä yksi on Sharpin valmistama Aquos Phone Xx, joka optimoi käytössä olevan pinta-alan mahdollisimman tehokkaasti kosketusnäytön käyttöön. Omaa kieltää tästä kertoo se, että laite on kompaktimpi kuin viisituumainen Sony Xperia Z1, vaikka näyttö on kooltaan 5,2 tuumaa.

Virallisilta mitoiltaan Sharpin puhelin on 132 x 70 x 9,9 millimetriä. Sen etualasta peräti 80,5 prosenttia on näytön käytössä. Ylhäällä ja sivuilla reunat onkin saatu erittäin kapeiksi. Kaiken tämän lisäksi puhelin on vedenkestävä.

Aquos Phone Xx:n 5,2 tuuman näyttö on tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Voimaa uutuudelle antaa Snapdragon 800 -piirisarja, joka on kellotettu 2,2 gigahertsiin. Takana on 16,3 megapikselin kamera ja akussa on virtaa 2600 milliampeerituntia. Kokonaisuus rakentuu Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän ympärille.

Lähde: Engadget

13 kommenttia

 1. Edestä ihan nätti. Takaa ei oikein iske.

 2. juu tuohon windows phone niin näyttäisi hyvältä tai 5″ näytöllä myös. vink microsoft ja nokian muotoilu osasto 🙂

 3. En käsitä tätä reunojen ohentamista.. jo sivusssa olevat ohuet reunat (paksummat olisi paremmat) hankaloittaa pystykäyttöä, mutta miten ihmeessä tuota pidetään kädessä vaakana? Toki kämmeneen voi laittaa, mutta jos mietitään vaikka pelikäyttöä (tai vaikka normaalia kirjoittamista)..?

 4. WP kiukuttelu joillakin Nokian kohtalon jälkeen vaan jatkuu 😉 Noh, eihän siinä mitä, tuhon hyväksyminen ottaa aikansa.

 5. toivottavasti tuohon tulee sellainen suojakuori myyntiin, joka peittää puolet näytöstä.

  muuten jää myynti suomessa pieneksi!

 6. Sharp tosin halunnee saada puhelintaan myös kaupaksi, eikä siksi käytä Microsoftin tuotetta, joka myös ”busineksen tappajana” tunnetaan toiselta nimeltään. 😀

 7. Tää näyttöjen koon kasvaminen vois pikkuhiljaa loppua. Ittellä on ainakin rajana 5″ joten toivon, et sen kokosia kännyköitä viä ens keväänä valmistetaan, kun uuden kännykän hommaan.

 8. Teemu, mallinimeen on artikkelissa lipsahtanut ekstra i; mallihan on nimeltään ihan vaan Aquos. Kyseistä brändiähän Sharp on käyttänyt jo useamman vuoden…

 9. Kaippa tässä on joku tekniikka joka tunnistaa reunan yli näytön päälle vahingossa tulevan kämmenen ja jättää sen sitten huomioimatta kosketuksena. Meinaan on joskus nykyisellä leveäreunaisella puhelimellakin ongelmana em. aiheuttamat virhetoiminnot ja tämä ohentamisbuumi, vaikka se mahdollistaakin pienemmät laitteet suhteessa näyttökokoon, ei ainakaan helpota tätä ongelmaa.

Kommentointi on suljettu!