Microsoftin Windows Phonen YouTube-sovellus palasi pelkäksi verkkolinkiksi

YouTube-logo

Jos omistat Windows Phone -puhelimen, on luvassa huonoja uutisia. Google ja Microsoft eivät nimittäin näytä pääsevän sopuun Windows Phonelle kehitetyn YouTube-sovelluksen ominaisuuksista. Microsoftin tuore päivitys sovellukselle palauttaa sen pelkäksi verkkolinkiksi YouTuben mobiilisivustolle.

Google ja Microsoft ovat käyneet keväästä asti vääntöä Microsoftin julkaisemasta YouTube-ohjelmasta, jonka ominaisuudet rikkoivat Googlen mukaan palvelun käyttöehtoja. Microsoft rukkasi sovellustaan elokuussa, mutta Googlen mielestä sekään ei vielä seurannut täydellisesti videopalvelun sääntöjä. Niinpä uusi versio muuttui pian käyttökelvottomaksi.

Tuoreella päivityksellään Microsoft palaa lähtötilanteeseen. Kyseessä on jälleen aidon sovelluksen sijasta pelkkä linkki YouTuben mobiililaitteille suunnattuun verkkopalveluun. Uutta ja toimivaa sovellusta lienee siis turha odottaa lähitulevaisuudessa?

Uutinen on monelle peruskäyttäjälle varsin harmillinen. YouTube totta kai toimii verkkoselaimen kautta, mutta iOS:lla ja Androidilla virallinen sovellus tarjoaa selvästi sulavamman ja monipuolisemman käyttökokemuksen. Niinpä sen toivoisi saapuvan myös Windows Phone -käyttäjien ulottuville.

Lähde: Engadget

30 kommenttia

 1. Saisi loppua tämä vääntö jo. Tästä väännöstä ei ole hyötyä kummallekkaan osapuolle… Googlen toiminta osoittaa etteivät todellakaan halua WP:n laajentuvan. Mitähän PC:n käyttäjät sanoisivat, jos Chrome blokattaisiin sääntörikkomuksen vuoksi?

 2. On se Google kyllä idioottifirma. Lopattaisin kyllä Googlen palveluiden käytön heti, ellei Google-hakukone olisi paras hakukone mitä on tarjolla.

  Google toimii täysin oman sloganinsa ”don’t be evil” vastoin.

  Mitä hyötyä Googlellekaan on sovelluksen estämisestä?

  Olisi kyllä oikein, että Windowsin seuraavassa versiossa Microsoft estäisi Chrome-selaimen käytön!

  1. Otin jo Chromen pois käytöstä selaimena ja otin Operan tilalle. Olen jo keväästä asti boikotoimaan Googlea juuri tämän tapauksen takia. Vaikka oma Lumia mankuu Youtube-päivityksiä, en ole silti päivittänyt sovellusta siinä toivossa, että sovellus vielä tulee toimimaan ja saa ladattua muistiin videoita 🙂

   Lapsellista touhua alkaa olemaan tämä ’mobiilimaailman kauhun tasapaino’. Eipä minulta heruisi juurikaan sympatiaa Googlea kohtaan jos ja kun tämä aikanaan kaatuu…

 3. Minäpä olen lopettanut kaikkien microsoftin p@*kat palveluiden käytön juuri teidänlaistenne vuoksi. Että kun ärsyttää. Pitäis lopettaa tämä uutistenluku. Onneksi on Android ja kaikki googlen palvelut pelittää hyvin ja niitä käytän hautaan asti. Paras firma mitä on olemassa.

  1. Itselle ei edes tulisi mieleenkään ostaa Nokia Lumia (WP8) puhelinta,koska Nokia Lumia fanit ja kyseisten puhelimien omistajat ovat niin ylimielisiä ja dissaavat muita valmistajia kopioiksi!!.

 4. Noh, ei tuo Google oikein ny toimi järkevästi. Imago ei kovin paljon parane tälläsestä puolueellisesta toiminnasta.
  Onneks Metrotube toimii 🙂
  ps. Pitää itekki miettiä Google boikottia:/

 5. Aiemmin Mikkisoftan kyhäämä YT sovellus törkeästi rikkoi käyttäjäehtoja, joten ei ihme ettei Google sitä katsellut. Olisi jännä tietää mitä fibaa siinä vieläkin oli? Miksei MS tee kunnollista softaa?

  1. Mikäs vika siinä V2:ssa oli Googlen mielestä? Ei taida olla niin helppoa miellyttää googlea kun luulis?

   1. Liitty jotenkin HTML5:n käyttöön, vaikka iOS, BB tai Android ei joudu sellaista käyttämään.

 6. Jep, ihmettelen samaa kuin Paroni. Miksi Microsoft ei voi tehdä sitä kunnollista sovellusta? Ja sitten valitetaan Googlen itsepäisyyttä, haha 😀

  1. Microsoft oli valmis tekemään Googlen vaatimusten mukaisen sovelluksen, mutta yhtäkkiä Googlen vaatimukset kasvoivat vaikka kaikki Googlen aiemmin asettamat vaatimukset täytettiin. Microsoft on myös useaan otteeseen ilmaissut turhautuneisuutensa Googlen yhteistyökyvyttömyydestä. Se että YouTube sovellusta ei nyt saada WP:ole on siis täysin Googlen laskelmoima sabotaasi, eikä mikään muu.

    1. Lueppa mitä tahansa johtavaa tai vähemmän johtavaa teknologia sivustoa.

 7. Nyt saa ikkunafirma maistaa omaa lääkettään. Toinen huvittava uutinen on otsikoitu tietoviikon sivulla. Kertoo enempikin ikkuna firman epätoivosta.

  Tietoviikko => Microsoft ehdottaa Android-valmistajalle: Asentakaa Windows Phone Androidin rinnalle.

  1. Mitä huvittavaa tuossa on, perus markkinointia ja ihan hyvä idea kaiken lisäksi.

  2. Itse toivoisin, että Windows ei olisi leivottu mukaan koneen hintaan uutta ostettaessa vaan siitä olisi asennettu vain esiversio nykyaikaisen PC-Linuxin rinnalle (esim. Linux Mint). Käyttäjä voisi sitten kokeilla molempia ja päättää maksaako Windows lisenssin. Olisi hyvä idea ja perusmarkkinointia.

   Mitä tulee tuohon Youtubeen, niin ei kai kukaan ole niin tyhmnä että hankkii Windows Phone puhelimen jos haluaa käyttää muita kuin Microsoftin palveluja? Microsoft kun on perinteisesti yhteensopiva ainoastaan omien tuotteidensa kanssa, silloinkin huonosti.

  3. Tietoviikko => Microsoft ehdottaa Android-valmistajalle: Asentakaa Windows Phone Androidin rinnalle.

   avokoodi
   Samaa itse myös ihmettelin,että onko Microsoftin ja Nokian epätoivo Windows Phone 8 kohdalta vajonneet jo noinkin alas. =(

 8. Selain toimii oikein hyvin. Ei tarvitse mitään appseja.
  Iso g vetelee rektaaliin kaikkia teitä, jotka ”ilmaisia” guuglen palveluja käytätte. Pyrkikää eroon kaikista guuglen tuotteista.
  Itsekin havahduin vasta jokin aika sitten, tietoni yhdistettiin asiaan joka ei pitäisi mitenkään olla mahdollista.
  Tietokannat ovat valtavat…

 9. Ilkikurisinta tässä touhussa on se, että esim tuo videoiden lataus muistiin löytyy monesta kolmannen osapuolen softasta mm.androidilla. Parasta kenties tässä on että Google on tuomassa tuon videoiden latauksen virallisiin iOS ja Android softiinsa.

  1. Eikä ole tuomassa. Videoiden lataus ja offline katselu ei ole sama asia. En tiedä miten se MS väkerryksessä toimi, mutta tekijänoikeusjärjestöt jo tulee silmille jos niitä sieltä aletaan lataamaan (ja jakamaan eteenpäin ym.)

   1. Jos Paroni ei sattunut tietämään, niin tuo videoiden lataus toimii YouTuben pöytäkoneversiolla. Niin tietokoneilla, kuin matkapuhelimillakin.

    Joten noihin tekijänoikeuksiin vetoaminen on huono tekosyy!
    Kyllähän sitä Paroni tottakai omaa lemppariaan puolustaa, vaikka näyttääkin idiootilta.

    Kyllähän sen tyhmäkin tajuaa, että Google tässä estää WP:n YouTube-softan teon. Jos Google ei olisi softan tekoa vastaan, niin Se antaisi tarvittavat rajapinnat MS:lle, joka voisi sovelluksen tehdä ja näin Google saisi lisää käyttäjiä.

    Tyhmäkin tajuaa että Google tässä MS:ää tahalleen estää!

    Pelle firm Google sanon minä!

    1. Ei toimi millään ”virallisella” softalla käsittääkseni.. ja sitähän tuo ms softa olisi wp maailmassa.

     Ei kyllä tämä tyhmä tajua asiaa niin, että google välttämättä estäisi mitään.. ms:n on aina ollut hankalaa pysyä lestissään, johan heidän ensimmäinen tubesofta teki selväksi, miten hyvällä hengellä ovat liikenteessä. Niin vmäinen temppu, että googlella on kyllä ihan oikeutettu venkoilun paikka.

     Kyllä msllä on kaikki samat rajapinnat kuin muillakin ulkopuolisilla tekijöillä. Youtube on googlen oma, ei siitä luovuteta mitään mikä olisi haitallista heille. Sama kuin google pyytäisi ms:ltä officen lähdekoodia, jotta saisi googledocsin paremmin ymmärtämään msn tiedostomuotoja..

     Ei tämä asia taida ollanihan niin yksinkertainen kuin annat ymmärtää:) vaikka olenkin alkanut tympiintymään googlen seurantaan, mainoksiin jokapaikassa yms, niin kyllä tässä kannatan googlea, sitä saa mitä tilaa..

    2. Jep. Näytä yksikin Googlen tekemä YouTube softa jolla voi videon ladata omalle laitteelle. Tottakai niitä on kaikenmaailman propellipäät koodanneet, mutta ei se niitä googlen ehtojen mukaiseksi tee. Ja tuohan oli vain yksi ongelma.

   1. ”Näin kyseiset pätkät ovat katsottavissa myös ilman Internet-yhteyttä, mutta ainoastaan 48 tuntia. Tämän aikarajan jälkeen käyttäjän tulee kytkeytyä verkkoon, jonka jälkeen videot ovat jälleen katseltavissa.

    Videoiden katselukerrat ja mainosnäytöt lasketaan mukaan normaaliin tapaan myös offline-videoissa.

    Videoiden haltijat voivat luonnollisestikin estää offline-toiston, jos niin parhaakseen näkevät.”

    Epäilen että Mikrosoftin tekeleessä ei ihan samoja ehtoja noudatettu. Ei se riitä että se tehdään ”vähän sinnepäin.”

    1. Joka tapauksessa toinen versio oli täysin vastaava ja sääntöjen mukainen(ainakin niillä argumenttien perusteella jota julkisuudessa on liikkunut) paitsi että Google tosiaan halusi HTML5 ratkaisun.

     Don’t be evil, expect when it’s about bussines

 10. Itse olen alkanut kyrsiintymää googleen aika voimakkaasti (harmi kun sillä on ainoa siedettävä hakukone, tusinoittain muita hyviä palveluita ja paras mobiilikäyttis).

  Heti kun parenpi kokonaisuus on tarjolla minä menen sinne. Eikä haittaa yhtää vaikka joutuisin maksamaan palveluista, itseasiassa olisin Googleen erittäin tyytyväinen jos saisin maksamalla mainokset pois ainaskin tubesta ja sähköpostista (tarkoitan niitä vähän aikaa sitten ilmestyneitä). Ja onhan tuo seuranta ja postien lukemiskohukin vaikuttanut, edelleen olisin tyytyväinen jos kaikesta tuosta voisi päästä eroon maksamalla.

  1. Mitä mainoksia meinaat, eikö adblock plus toimi?

 11. Ennen videoita näytettävät mainokset sekä sähköpostilistauksen päälle tulleet mainokset jotka on tahallaan tehty näyttämään siltä kuin olisivat postia (tämä ratkeaa käyttämällä postin lukuun esim thunderbirdiä tai outlookkia..).

  En tykkää estellä mainoksia softilla, sillä menee hankalaksi kun myös suunnittelen niitä. Pitäisi jatkuvasti olla kytkemässä päälle ja pois, lisäksi haluan niitä myös nähdä jonkinverran jotta näen mitä muut tekee. Mieluummin vain skippaan sivuston jos on liikaa mainoksia.

 12. ärsyttävää, mutta ei mahda mitään -> täytyy käyttää metrotubea ja tarkistaa tuben postilaatikko selaimella

Kommentointi on suljettu!