Älypuhelin kaarevalla näytöllä on totta: Samsung Galaxy Round

Galaxy_Round_21

Korealainen Samsung on ensimmäisenä valmistajana julkaissut markkinoille kosketusnäyttöpuhelimen kaarevalla näytöllä. Laite kantaa osuvasti nimeä Galaxy Round ja se perustuu pitkälti Galaxy Note 3:sta tuttuun tekniikkaan. Uutuus saapuu Koreassa myyntiin jo huomenna, eli 10. lokakuuta. Ikävä kyllä laitteen laajemmasta saatavuudesta yhtiö ei vielä paljastanut mitään, joten ainakaan toistaiseksi siitä ei kannata haaveilla.

Samsung kehuu 5,7 tuuman full hd -näytöllä varustetun Galaxy Roundin istuvan käteen kaarevan muotonsa ansiosta erittäin hyvin. Puhelin on 7,9 millimetriä paksu ja se painaa 154 grammaa. Takakuoresta löytyy Galaxy Note 3:sta tuttu nahkaa jäljittelevä pinta.

Galaxy Round perustuu Android 4.3 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään. Sen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 13 megapikselin kamera, 2,3 gigahertsin Snapdragon 800 -piirisarja ja kolme gigatavua RAM-käyttömuistia.

Galaxy_Round_1

Miltä maailman ensimmäinen älypuhelin kaarevalla näytöllä vaikuttaa?

Lähde: Samsung Tomorrow

19 kommenttia

 1. Jos käytät tason päällä,niin keikkuu kivasti,ei hjyvä.

 2. Ihan mielenkiintoinen konsepti sinänsä, mutta onhan tuo vielä aika lapsenkengissä ja tämä tuote ainakin lähinnä symbolinen.

 3. Samsung vaan sylkee kaikkea mahdollista markkinoille, kun ei touhussa ole juonta. Tismalleen samalla lailla kun muuan kotimaisella matkapuhelinvalmistajalla menneinä vuosina.

 4. Kertokaas nyt Samsung pojat mitä hyötyä tästä kaarevasta näytöstä on?

  1. Pullonpyörityksen voi korvata kännykänpyörityksellä kännisekoillessa

  2. Kaareva näyttö voi olla isomman kokoinen ja silti mahtua mukavasti käteen. Näyttöä katsellessa kuvassa ei liene suurta vääristymää, eli suuresta näytöstä saa visuaalisesti kaiken irti. Se ei vaan tunnu niin isolta kädessä. Taskussahan tämä varmaan tuntuukin vähintään kummalliselta. Mikäs Nexus puhelin Se oli missä oli hieman kaareva näyttö jo muutama (?) vuosi sitten?

   1. Galaxy Nexuksessa taisi rakenne hieman kaateutua, mutta ei mitenkään merkittävästi. Omhan näitä aavistuksen kaarevia malleja ollut muistaakseni muiltakin… Galaxy Roundissa näyttö on kuitenkin selkeästi kaareva…

   2. Lasi taisi Nexuksessa olla kaareva, mutta oliko itse näyttöpaneeli?

 5. Paremmalta näin muotoiltu laite varmasti taskussa ja kädessä tuntuu, kuin perinteinen suora lankku. Tuo videolla nähty keinutuksella herätys nyt on vaan tuommonen: ”hei tähänhän nyt voisi laittaa tämmösen ominaisuuden, kun muoto sen nyt tekee mahdolliseksi” -idea, kiva lisä mutta en nyt näkisi että niinkään se idea tässä.

  1. Tosiaan taskussa varmaan menee mukavammin kuin vastaavan kokoinen suora laatta. Mutta demolaitehan tämä lähinnä on – jossain väitettiin hinnaksi yli $1000.

 6. Antaa Samdungin suoltaa miljoonia ja miljoonia, että voivat sanoa OLIN EKA. Mitä helv tuollakin tekee. Ei mitään. Juokseeko porukka kauppaan rahat kädessä WHOOO saan kaarevan näytön? Dont think so. Jos tästä jotain positiivista voi hakea, niin tuo on tietenkin ensiaskel kaarevien ja siitä pidemmälle vietävien näyttöjen osalta. Jostainhan sekin pitää alkaa. No mutta joo. Samsung toi hitusen muita ennen ensimmäisen varsinaisen markkinoille. Samdungilta innovatiivinen lanseeraus? Ei, koska kaikki tätä on tuomassa samoihin aikoihin.

  1. Innovaation lanseeraus on onnistunut jos ihmiset saadaan tajuamaan innovaation hyödyt ja käyttämään ja arvostamaan ominaisuutta. Samppa harvoin onnistuu tässä vaikka eka oliskin. Siksi en oikein perusta koko ”onhan näitä ollut” jutuista.
   Applen innovaatioiden tasosta taas kertoo se, että vuoden päästä kaikilla valmistajilla on lanseerauksen aikana haukuttu ominaisuus käytössä. Ja yhtäkkiä se on pirun pop..

  2. Täytyy Rahikaiselta kysyä, että kuka tässä nyt varsinaisesti edes on puhunut innovatiivisuudesta, muut kuin sinä itse? Enkä uskokkaan, että edes Samsung odottaa porukan juoksevan joukoittain muna pystyssä kauppaan tätä ostamaan. Tämä on pelinavaus, koska jos jotain tekniikkaa meinaa kehittää, pakkohan jonkun laitteen on oltava ensimmäinen missä sitä käytetään. Ja veikkaan, että kun kyseessä on niinkin uusi teknologia ja uusi juttu, ei tätä haluta suoraan pukata mihinkään menestysmalliin vrt. Galaxy 4 tai Note 3, vaan halutaan ensin erillisellä laitteella kerätä kokemuksia.

 7. Eemeli niimpä tietysti kun on samsung nimestä kyse. Jos Nokia lukisikin nykyisen tekstin tilalla, niin olisit kommentoimassa taas perinteisesi ”Menee kyllä hankintaan”. 😀

  1. Puuttuu vielä Oipen pitkään haudottu ”Hyi / ruma” -kommentti niin olisi menty ihan perinteisen kaavan mukaan.

 8. Onhan tossa enempi uutta kuin kahdessa edellisessä iPhonessa yhteensä. Ja jos toi olis iPhone niin johan omppu-kauppoja kohti vaeltaisi porukkaa jonottamaan makuupussien kanssa.

 9. Onhan se kätevää, jos näyttö on tarpeeksi kaareva, niin voi lukea uutiset kulman takaa.
  Pitäähän sitä jotain keksiä, kun eivät osaa tehdä kameraa puhelimeen.

Kommentointi on suljettu!