Googlen laitekauppa leviää Suomeen loppuvuoden aikana?

Nexus 4 live

Verkossa leviää hyvin mielenkiintoinen huhu, joka koskettaa erittäin vahvasti suomalaisia. Android Police -verkkosivuston perustaja Artem Russakovskii nimittäin väittää, että Google Play -laitekauppa leviää Suomeen ja Norjaan vielä kuluvan vuoden aikana. Russakovskii sanoo olevansa tiedon suhteen luottavainen, mutta ei tässä vaiheessa pysty toimittamaan todisteeksi kuvia tai muita dokumentteja.

Googlen kauppa on tunnettu edullisista hinnoistaan ja niinpä sitä on toivottu jo pitkään Suomeen. Jos huhu osoittautuu todeksi, saatetaan Nexus-laitteita päästä ostamaan Googlen kautta jo pukinkonttiin.

Tarkemmat yksityiskohdat kaupasta pysyvät vielä pimennossa. Onkin syytä suhtautua asiaan alustavasti varauksella, sillä ei ole takeita, että kaupan halvat hinnat koskisivat automaattisesti myös Suomea.

Lähde: Phone Arena

15 kommenttia

 1. Uuh tähän hieno uutinen. Saisi puhtaan Androidin eikä näitä missä höpö höpö UI:t mukana.

  1. Puhtaan androidin/launcherin asentaminen höpöhöpö UI laitteeseen ei tosiaan vaadi minkään näköisiä nörttitaitoja.

   Mutta erinomainen juttu jos tulee.

   1. Höpö-höpö-ui laite sisältää myös valmistajan muokkaamat versiot Androidin framework-kirjastoista, joista pääsee eroon vain asentamalla custom rom:n. Pelkän launcherin vaihto on toki helppoa ja monesti riittävää.

    Itse uutiseen: hienoa, tätä on odotettu. Tällä hetkellä Suomessa myytävistä Nexus-laitteista ottaa joku välistä ihan huolella.

   2. Puhtaan androidin asentaminen kyllä taitaa vaatia aikamoisia nörttitaitoja, sillä ihan puhdasta androidia ei muihin kuin Nexus laitteisiin käsittääkseni saa?

    On toki paljon saman henkisiä,mutta ei minusta puhtaita. Esimerkiksi päivittäminen ei onnistu kuten Nexus laitteissa, tai sitten en vain ole löytänyt. Ja kaikki vanilla rommitkin sisältää minusta jotain gustomointia toimiakseen muissa luureissa, on muutenkin aina arvoitus miten toimii jos toimii, Nexus taas toimii.

    Lisäksi suurimmilla valmistajilla on omat väkerryksensä kapasitiiviaten nappien kanssa, mikä poikkeaa puhtaasta android kokemuksesta, sillä niitä keleen nappeja ei tarvita eikä niitä kuuluisi olla.

    Tämä uutinen on huippu.

   3. Pointti olikin, että ei se custom rommin asentaminen vaadi muuta kuin yksinkertaisten step-by-step ohjeiden noudattamista ja 10 minuuttia päivästäsi. Omat kokemukset ”puhtaista” rommeista on ollut todella positiviisia, tosin tuo kapasitiiviset/fyysiset napit ei ollut mielessä käynytkään.

 2. Jos totta, niin paras mobiiliuutinen pitkään aikaan!

 3. Voi jee jos näin kävis. Kaikkee android gearia ois kohta nurkat pullollaan 😉

 4. Toivottavasti toteutuu ja nimenomaan ilman mitään Suomi-lisiä. Saisi pikkuhiljaa ihmishintaiset Nexus -laitteet löytää tiensä tänne perukkaankin, nyt kun niitä on ollut saatavana vain ryöstöhinnoiteltuna.

 5. Olisi aika hienoa 🙂 Jos laitteet vielä tulisivat nopeasti Suomeen julkaisun jälkeen, niin uusimmat innovaatiot tavoittaisivat myös meidät helposti 🙂

 6. Tätä on odotettu.. Tulisi tosiaan hankittua vaikka millaista kamaa, alkaen tulevasta nexuksesta (siis jos hinnoittelu samalla tasolla muiden maitten kanssa).

  Julkaisevat tuon varmaan samalla kun uuden androidin ja puhelimen.

 7. Tätä on odotettu…

  Nexus 5 (oletettavasti) sisältää snapdragon 800- suorittimen, kahdeksan megapikselin kameran optisella kuvanvakaimella, full hd- näytön, langattoman latauksen, 3000 mAh akun…

  Ja jos hinta todellakin on 399 euroa Suomessa, niin tämä vetää maton alta aika monelta kilpailijalta…

Kommentointi on suljettu!