Galaxy Gear kykenee ajamaan perinteisiä Android-sovelluksia

Gear

Ars Technica on onnistunut toteuttamaan mielenkiintoisen kokeilun Galaxy Gear -älykellolla. Sivuston toimitus on nimittäin huomannut, että varsin pienellä vaivalla laitteeseen on mahdollista asentaa USB-kaapelin ja tietokoneen välityksellä tavallisia Android-sovelluksia. Kyllä. Samoja sovelluksia, joita yleensä ajetaan puhelimilla ja tableteilla.

Pelkkien sovelluksien lisäksi Galaxy Geariin onnistuttiin lataamaan myös Nova Launcher -työpöytäkokonaisuus, joka saa kellon muistuttamaan perinteistä Android-laitetta. Luonnollisestikaan kaikki ei toimi aivan ongelmitta, mutta sovellukset ja tavallinen Android-työpöytä pyörivät kellossa jopa yllättävänkin hyvin.

Galaxy Gearin pohjana toimii Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmä, jonka käyttöliittymän Samsung on muokannut pienellä 1,3 tuuman näytölle sopivaksi. Sisältä löytyy 800 megahertsin suoritin, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia ja neljä gigatavua tallennustilaa.

Katso video Android-sovelluksista Galaxy Gearissa lähdelinkin takaa.

Lähde: Ars Technica

5 kommenttia

  1. Ja akku kuluu vielä nopeammin!

    Ehkä kahden tunnin vempele…

  2. Ihan hyvä, jos sillä voi ajaa vaikka Sports Trackeria yms. mutta itse en ole aivan varma, onko tuollaisella esimerkiksi hyvä pelata pelejä tai vaikka katsoa Facebookia. On ehkä hieman liian pieni näyttö. Jännä kuitenkin nähdä, mihin pystytään näiden älykellojen tultua.

  3. Kohta joku varmaan tekeekin launcherin, joka soveltuu käytettäväksi Galaxy Gearissa. Mielenkiintoisia sovelluksia varmasti tulossa. 🙂

  4. jos tuo todella on hyvä, saattaisi olla hankinnassa xcover 2 rinnalle mutta ensimmäisenä en vielä mene hankkimaan. 1,3 tuuman näytöllä voi olla aika hankala pelata mitään pelejä ja kun yhdellä kädellä joutuu pelaamaan (ellei ota siksi aikaa sitä kädestä pois) akku saisi kyllä kestää, muuten tuolla ei tee yhtään mitään

Kommentointi on suljettu!