MobiiliBlogin videolla: Nokia Lumia 1020

Lumia 1020 keltainen

Muutaman viikon pyörittelyn jälkeen päätin kuvata myös Lumia 1020:sta videoesittelyn, vaikka loin hiljattain katsauksen Lumia 925:een varsin kattavasti videon muodossa. Kyseessä on kuitenkin hyvin erilainen laite ja monia kiinnostava älypuhelin, joten videokatsaukselle Lumia 1020:sta löytyy varmastikin katsojia.

Yleisluontoisessa katsauksessa keskityn pääasiassa laitteen kameran käsittelyyn. Alussa sivuan pikaisesti puhelimen rakennetta ja ohjelmistoa, jonka jälkeen käyn läpi kameran kuvanlaatua ja siihen liittyviä ominaisuuksia. Videolla pyörähtää myös Camera Grip -lisävaruste sekä muutamia Lumia 1020:lla kuvattuja esimerkkiotoksia.

Lumia 1020 on Windows Phone 8 -pohjainen puhelin, jossa on 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö. Se on muodoiltaan uskollinen Lumia 920:lle, mutta on sitä peräti 27 grammaa kevyempi. Sisältä löytyy 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Ominaisuuksiin kuuluvat myös LTE, WiFi, Bluetooth 3.0, NFC, A-GPS, GLONASS ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Kokonaisuuden virstanpylväs on 41 megapikselin kamera. Suuri megapikselimäärä mahdollistaa ylinäytteistyksen ja häviöttömän zoomauksen. Ensin mainittu parantaa kuvien tarkkuutta ja toinen lisää kuvaajan liikkumavapautta. Lisäksi apuna ovat Xenon-salama ja optinen kuvanvakain, jotka ovat erityisesti hämärissä olosuhteissa kuvattaessa tärkeitä kumppaneita.

5 kommenttia

 1. Hyvä arvostelu jälleen…

  On se kyllä, että Mobiiliblogi suosikkini näistä mobiilisivuista!

  Hienoa Teemu!

  Voisitko joskus tehdä videoarvostelun iPadeista tai muista tableteista, vaikka onkin puhelinsivusto? (:

  Esimerkiksi Nexus 7 unboxaus oli mielenkiintoinen.

  Surfacesta ja iPad ministä kiinnostaisi kovasti. 🙂

 2. Ammattimainen ja hyvin tehty arvostelu!

  Camera Grip-lisävaruste on kyllä turhan hinnakas. Muutoin varmasti todella hyvä apuväline kuvaamiseen.

Kommentointi on suljettu!