Videolla Nexus 5 -prototyyppi ja Android 4.4 KitKat

Nexus 5

Verkkoon on ladattu erittäin mielenkiintoinen video, jossa esiintyy tulevan Nexus 5 -puhelimen prototyyppi ja Android 4.4 KitKat -alustan kehitysversio. Videolla nähtävä laite vastaa aikaisempia kuvavuotoja. Kyseessä lienee kuitenkin vasta prototyyppi, sillä esimerkiksi takana ei ole nähtävissä Nexus-tekstiä.

Uuden Nexus 5 -puhelimen valmistaa hyvin todennäköisesti korealainen LG, joka vastaa myös Nexus 4:n raudasta. Sisältä löytynee Snapdragon 800 -piirisarja ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Kosketusnäyttö on huhun mukaan kooltaan viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Kaiken kaikkiaan puhelimen pitäisi teknisesti vastata hyvin pitkälti LG:n omaa G2-lippulaivaa.

Ohjelmiston osalta videolla olevassa puhelimessa vaikuttaisi pyörivän vanha kehitysversio KitKatista. Laitteen tiedoissa käyttöjärjestelmään viitataan vanhalla Key Lime Pie -nimellä. Lisäksi siitä puuttuu muutamat käyttöliittymän uudistukset, joista verkossa on levinnyt kuvakaappauksia viime päivinä.

Lähde: Android Police

7 kommenttia

 1. Kuinkahan herkästi tuo kameran linssi naarmuuntuu, kun on noin ulkoneva?

 2. Joku kusipää esiintyy nimimerkilläni ja lisää t kirjaimen..

  Hyi ei mene hankintaan.
  Vihaan androidin näytössä olevia näppäimiä.

  1. ei niitä näppäimiä kaikissa ole. esim. samsung

   1. Samsungissa ainut hyvä asia tuossa on fyysinen kotinäppäin. Kapasitiiviset näppäimet on kyllä vihonviimeisiä. Jos näppäimiä tarvitaan niin järkevin on onscreen näppäimet jotka ei turhaan syö tilaa näytöltä, kun niitä ei tarvita (mahdollistaa suuremmat näytöt ulkomittoja kasvattamatta). Eräs kapasitiivinen suurennuslasinäppäin on kyllä järjettömyyden huippu.

 3. Muuta erikoista en ohjelmallisesti huomannut nykyisiin versioihin, kuin että valikoissa oleva widgets välilehti on hävinnyt.
  Nexus 4:een verratessa on mielestäni kyllä rumempi, oisko google saanut palautetta herkästi rikki menevistä n4sen lasipinnoista?

  1. On tuolla näkyny juttuja että Moto X tyylinen ”ok, google” always on featurekin olisi tulossa.

Kommentointi on suljettu!