Suurinäyttöinen HTC One Max -älypuhelin julki

HTC One Max

Pitkään huhuissa vellonut One Max on vihdoin virallistettu HTC:n toimesta. Se tuo taiwanilaisvalmistajan mukaan HTC:n palkitun muotokielen, hyvät ominaisuudet ja tehokkaan suorituskyvyn suurinäyttöisten älypuhelimien kategoriaan. Suomessa uutuus nähdään kaupoissa marraskuun loppuun mennessä. Hintatietoja valmistaja ei paljastanut.

HTC One Max rakentuu 5,9 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön ympärille. Paneeli on peräti 1,2 tuumaa One-mallin näyttöä suurempi, jossa on 4,7 tuuman full hd -ruutu. Niinpä myös koko on kasvanut ja One Max on mitoiltaan 164,5 x 82,5 x 10,29 millimetriä. Paino on noussut 217 grammaa, joka on kokoluokka huomioidenkin paljon.

Laitteen metalliseen takakuoreen HTC on sijoittanut sormenjälkilukijan. Sen avulla puhelimen näyttölukon avaaminen ja kytkeminen onnistuu valmistajan mukaan luontevasti. Käyttäjä pystyy myös määrittämään kolmelle eri sormelle omat sovelluksensa, jotka käynnistyvät kätevästi tunnistinta koskettamalla.

Kuvaaminen hoituu One-mallista tutulla UltraPixel-kameralla, josta on kuitenkin jätetty pois optinen kuvanvakain. Muutoin kyseessä on sama 1/3 tuuman sensori 28 millimetrin linssillä. Etukamera on tarkkuudeltaan 2,1 megapikseliä.

Uutuus pohjautuu Android 4.3 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään ja Sense 5.5 -käyttöliittymään. Sisällä hyrrää 1,7 gigahertsin Snapdragon 600 -neliydinsiru. RAM-käyttömuistia on kaksi gigatavua ja microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat LTE, NFC WiFi, GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0 ja 3300 milliampeeritunnin akku.

15 kommenttia

 1. Tyylikäs laite, kuten esikuvansakin. 🙂

  Miinusta on kyllä optisen kuvanvakainen jättäminen pois,

 2. Miksiköhän kuvanvakain on jätetty pois? Kai se olisi mahtunut tuohon.

 3. Ruma tuo sormenjälkitunnistin.

  Ei liity tähän:

  Surface vai iPad mini
  Perustelut kans.

  1. On ärsyttävää lukea kommentteja kun eräs nimeltämainittu henkilö Oipe kyselee jatkuvasti minkälaisen tabletin hankkisi itselleensä. Älä tuu jokaiseen uutiseen kommentoimaan jos ei ole mitään tärkeetä sanottavaa.

   ”Ruma tuo sormenjälkitunnistin.”

   Ainut järkevä asia, joten kiitoksia. 😉

 4. Eikö HTC tajua.. Mitä kelettä nuo näppäimet tekevät tuossa edelleen?? Onen olisin ostanut, mutta muuten erinomainen luuri pilattiin työntämällä kaksi (vai kolme) tarpeetonta nappia näytön alle..

  Tuota on haukuttu jokaisessa artikkelissa, joten luulisi tiedon menneen perille HTC:llekin, mutta ei.. Hakatkaa minun puolesta päätä seinään, mutta koko One sarjalle olisi ostajia, kun tuota hölmöyttä ei olisi tehty.. ja tietysti Sensenkin voisi heivata tai antaa vaihtoehtona vanilla..

  1. One:n omistajana on kyllä pakko olla samaa mieltä: Luuri olisi huomattavasti parempi, jos olisi Nexus-tyylillä täysin näppäimetön ja käytettäisiin vain on-screen nappuloita. Muuten luurin on kyllä todella hyvä ja minä lukeudun niihin (harvoihin?), jotka tuosta BlinkFeedistä pitävät, joten en viskaisi Senseäkään pellolle. Toki olisi erittäin toivottua, että olisi optiona vaihtaa vanillaan.

   Maxista sen verran, että liian pieni näyttö. Ei enää Galaxy Notejen, Megojen ja Xperia Z Ultran aikana 5.9″ mikään ”valtava” näyttö. (Plus.. jätetty pois optinen kuvanvakain…? mitä h*lvettiä, HTC?).

   Kuvanvakain takaisin, akun kestoa roimasti lisää ja 7″ näyttö (mutta pitäisivät muuten muodon samana = ei leveitä reunoja). Muuten samat speksit, tai ehkä Snapdragon 800 sisälle. Jos vain mahdollista, niin Qi-lataus. ==> Ostaisin *välittömästi* moisen laitteen, enkä edes katsoisi paljon hintaa.

   1. 7″ näyttö? Ei kai tämän nyt tabletti kuulu olla? Taitaa lähtä nyt vähän keulimaan…

  2. Jep. Näppäimet ja HTC teksti tosta mäkeen ja androidin on-screen näppäimet tilalle, tuleva OmniROM sisään ja se olis siinä. Muuten kyllä tyylikäs luuri.

 5. Lumia 1520 on paremmalla raudalla,ja kevyt 176g

  1. Ja Note 3 paremmalla käyttiksellä ja kevyempi.

   1. Rumemmalla logolla, lagivalla käyttiksellä, muovipaskalla,

    Hyi.

    1. Logon ulkonäkö ei liene järkevimpiä puhelimen ostoperusteita. Käyttöjärjestelmäkin on helposti riittävän sulava mihin tahansa käyttöön. Nokiatkin on muovia. Note 3: ssa voi sitä paitsi pitää montaa sovellusta yhtäaikaa ruudulla ja muutenkin siinä on isokasa älypuhelimeen tärkeitä ominaisuuksia. Joten kannattaa ostaa peruspuhelin jos ei tuollaista Androidpuhelinta halua, koska ne on halpoja ja akkukesto hyvä.

    2. Mieluummin mä otan sen pienen fps dropin widgettisivua vauhdilla plärätessä kuin sekunttien mittaisen siirtymäefekteihin piilotetun viiveen, moniajon puutteen, surkean käytettävyyden (ei ele liikkeitä, tasker, swipepad, widgetit jne), tympeän ja muokkaamattoman visuaalisen ilmeen, sovellusten ja pelin puutteen jne.. 😀

 6. Mieluummin tämä ja vaikka jollain custom ROMilla kuin sen suomalaisen tuleva 1520 malli joka on vieläpä muoviin kääritty ja sisältää suuren määrän puutteita softapuolella mm.

Kommentointi on suljettu!