GDR3-päivitys Windows Phone 8:lle julki

GDR3 Windows Phone 8

Microsoft on virallisesti julkaissut GDR3-päivityksen Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmälleen. Se tuo mukanaan uudistuksia ja parannuksia, jotka mahdollistavat entistäkin mielenkiintoisempien laitteiden tuomisen markkinoille. Näin kehuu Microsoft.

Tavalliselle käyttäjälle näkyvin muutos on uudistunut kotinäkymä. Suurilla viiden ja kuuden tuuman full hd -näytöillä ruudulle on saatavissa enemmän tavaraa, kun pieniä tapahtumaruutuja mahtuu rinnakkain kuusi ja keskikokoisia kolme. Microsoft ei suorasanaisesti kerro, onko laajempi työpöytä tulossa myös nykyiselle laitekannalle.

Suuria full hd -näyttöjä ajatellen perussovellukset on suunniteltu uudelleen. Esimerkiksi sähköposti, kuvat ja osoitekirja hyödyntävät kasvaneen pinta-alan.

Rautapuolella Windows Phone 8 tukee jatkossa Qualcomm Snapdragon 800 -neliydinpiirisarjaa.

Päivitys sisältää lisäksi erillisen autotilan, parannuksia Bluetooth-yhteyksiin, näytön asennon lukitsemisen ja mahdollisuuden käyttää WiFi-yhteyttä laitteen asetuksien määrittämisessä ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Moniajoa on viilattu niin, että avoinna olevia sovelluksia voi sulkea moniajonäkymästä. Vihdoin käyttäjä kykenee lisäksi määrittämään eri ilmoituksille (sms, sähköposti, muistutukset jne.) ja yhteystiedoille omat soittoäänensä.

Päivitykset käynnistyvät seuraavien viikkojen aikana, mutta kokonaisuudessaan leviäminen kaikkialle ottaa muutamia kuukausia.

Lähde: Microsoft

20 kommenttia

 1. Itse latasin kyseisen päivityksen jo, mutta petyin kun ei saanut enempää ruutuja lumiaani. Muuten aivan mahtava päivitys ainakin ruksi moniajossa. Ei ollut vaikea päivittää jos sähköposti on kehittäjä listalla.

 2. Moniajossa ylösveto toisi lisäl eleitä niinkuin iOSissa…
  Se olisi parempikun ruksi.

 3. Ei paljon kiinnosta nuo päivitykset. Mielestäni oma lumia 1020 toimii nyt jo täydellisesti, eikä ole tarvetta päivittää. Niin kauan kun tämä toimii ja tähän on vaihdettavissa akku, niin niin kauan tämä lumia 1020 on itselläni käytössä. Jos tämäkin kestäisi yhtä kauan kuin nokia e90:seni, jonka ostin 2007 ja se toimii yhä. Eli odotan vähintään tuota 6 vuoden käyttöikää tältäkin. Akku tietenkin pitää vaihdattaa liikkeessä, kun joskus alkaa hiipumaan. Softa päivitykset ovat minulle kuitenkin yksi lysti. Samoin kun aikuisten oikeasti ladattavat sovellukset ei jaksa kiinnostaa. Yhtäkään sovellusta en ole tähän jaksanut ladata, koska ei jaksa kiinnostaa. Sillä menen mitä puhelimessa on vakiona ja hyvin pärjään ja siis puhelimeni on lumia 1020.

  1. Siinä on vanhan koulukunnan omistautumista. Hyvä, tuollaistakin tarvitaan. Ja mikään ei ole mahtavampaa kuin löytää laite jota tuntuu että voi hyvin käyttää vaikka kuinka pitkään. 🙂

  2. Jopi on vaihatnut nimimerkkiä ja jauhaa taas samat jutut uuden nimimerkin takaa! 😉

 4. Varsin mainio päivitys tulossa sieltä. 🙂

  Itseäni kiinnostaa, että milloin tulee yleiseen jakeluun. Jos tämä menee taas sinne 3-6:n kuukauden päähän niin kyllä ärsyttää.

 5. Siis kun ja jos puhelimessa tulee vakiona mukaan kaikki tarvittava, niin miksi pitäisi sählätä joidenkin ladattavien sovellusten kanssa? Lumia 1020:sessä tulee vakiona mukana kuvien muokkausohjelmat jne, sekä radio, mp3-soitin, 41mp kamera, sähköpostit, netti, officet jne. Kaikki tarpeellinen on jo mukana ja toimii paremmin kuin peruspuhelimissa, mikä on yksi syy miksi ostin älypuhelimen, toinen syy on se ettei peruspuhelimissa ole kunnon kameraa. Kuitenkin tärkeimmät ominaisuudet itselleni on että puhelin toimii puhelimena ja laadukkaana kamerana. Ja mihin noita ladattavia sovelluksia tarvitsee, niinkuin oikeasti? Moni sovellus on täysin turha ja saman voi hoitaa nettiselaimella, kuten lukea lehdet ilman turhia sovelluksia. Itse kuitenkin käytän nettiä lehtien lukemiseen ja tiedon hakuun/keräämiseen, ei sellaiseen tarvitse erikseen sovelluksia ja sivutkin voi tallentaa pikalinkiksi lumian päänäkymään, joten niihin on siitä helppo siirtyä. Sähköpostitkin hoituu myös puhelimella. En ole puoleen vuoteen tarvinnut tietokonetta mihinkään, sillä hoidan puhelimella kaikki asiat, jopa laskujen maksamisen, mutta senkin hoidan ilman mitään sovellusta.

  1. Niinpä niin. Olisit varmaan aikanaan miettinyt, että mitä sitä turhaan kännyköihin värinäyttöjäkään, toimihan se silloinkin ihan hyvin.

 6. Lumia 1020:ssä on vakiona WP8, eli jää hyllyyn. Ei kiinnosta.

  1. Kun olen sovellus kehittäjä niin latasin sovelluksen nimeltä: Preview for Developers ja se kysy sähköposti osotteen ja sitten, kun katsoi puhelimen päivitykset niin tuli Microsoft päivitys. Mutta hyvä hän tämäkin on.

 7. Kyllähän tämä GDR3 on edelleenkin ihan ”huoltopäivitys”. Ovat varmaan pakon edessä heittäneet nyt joukkoon muutaman uuden ominaisuuden että saadaan rauhoteltua ihmisiä, joita kuumottaa wp8- päivitysten hitaus. Rotation lock on jäänyt puolitiehen, nyt lukitusta muutetaan normiasetuksien kautta. En usko että tämä toteutustapa oli kenelläkään mielessä asiakaspuolella. Ehkä tulevaisuudessa saavat aikaan jonkun quick settings-ratkaisun. Myös tuo sovelluksen sammutus X:llä on samaten jäänyt puolitiehen. Onhan se parempi kuin ei mitään mutta sormipyyhkäisy olisi käyttäjäystävällisempi. Alkaa nousta melko isot (turhankin isot) odotukset 8.1 päivityksen suhteen.

 8. Jotenkin tuppaa aina nuo odotukset siirtyvän seuraavaan päivityksen wp puolella.. Ei vieläkään ilmoitus keskusta..

  1. Ei sitä GDR3:n ole missään vaiheessa odotettukaan.

   WP8.1 päivityksessä sen pitäisi tulla.

   1. No odoteltiin mihin päivitykseen tahansa, niin muistan ensimmäisen kerran kuulleeni huhun sen tulemisesta radiosta synnytyssairaalassa, kun toinen muksu syntyi.. ja se on nyt reilu 2v..

   2. Eikös sen tulemista pidetty varmana jo 8 versioon siirryttäessä, mutta aika loppui ”vähän” kesken:)

Kommentointi on suljettu!