Apple esittelee uudet iPadit 22. lokakuuta

Apple

Ensi viikon tiistaista on muodostumassa tuotejulkistuksien osalta erittäin kiivas ja mielenkiintoinen päivä. Nokia pitää tuolloin Nokia World -tapahtumansa ja julkistaa oletettavasti useita uusia tuotteita. Nyt Apple kertoo, että 22. päivä lokakuuta on luvassa lehdistötilaisuus, sillä yhtiöllä on vielä ”paljon asioita käsiteltävänään.”

Apple ei kutsussaan suoraan kerro tulevan tilaisuuden aiheesta, mutta lähes sadan prosentin varmuudella voidaan sanoa, että luvassa on ainakin seuraavan sukupolven iPad-taulutietokoneet. Mahdollisesti samalla kuullaan myös uusista Mac-koneista ja työpöytäkäyttöön suunnatusta OS X Maverick -käyttöjärjestelmästä.

Viidennen sukupolven iPadin odotetaan kaventuvan reunoista ja muistuttavan iPad miniä. Mukana on todennäköisesti myös sormenjälkitunnistin. Uudelta iPad miniltä toivotaan puolestaan ainakin Retina-näyttöä.

Lähde: Engadget

20 kommenttia

 1. Jännä nähdä mitä on tulossa.

  Kuinka Apple pystyy vastaamaan haasteeseen Android- ja Windows-tablettien kiriessä välimatkaa kiinni?

  1. Kirii siis mitä? Ymmärrän???, ett katsot kaikkea Nokialaisen silmin, muttta joskus noi kommentit tuppaa saamaan hymyn suupieliin…. No yks tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

   1. Hei Paroni oikeesti joku roti näihin juttuihin 😀

    Ja Eemeli ehkä kuitenkin Apple valtaa takaisin Android tablettien viemää markkinaosuutta 😀

    Mutta joo todellinen mobiilialan supertiistai tulossa.

    1. Tarkkuutta kirjoitteluun! Vaikka supersankareilla onkin apuri, niin Paroni ei ole sama asia kuin Paronit (vrt Batman ja Robin)

    2. Ohops 😀 No menin haukkumaan väärää puuta, mutta molemmat ovat palautteensa ansainneet

    3. Tiimi toimii ja saadaan palautetta. Opiksi ei oteta. 😛

  2. Jos kattoo nykyisiä tablet laitteita niin ei Applen tarvisi edes julkaista uusia tabletteja, eihän tablet markkinoille ole tullut mitään kiinnostavaa sen jälkeen kun viimevuonna apple julkisti omat edelliset iPadit.

   Ihmetyttää miten paikallaan kilpailijat polkee tableteissa.

 2. Eemeli oliko toi sun kommenttis vitsi? 😀 Koska hei, älä viitti. Just ja just Android-tabletit saattaa kiriä, ja sekin just ja just. Windows-tabletit taas 😀 salli mun nauraa. En oo sen suurempi Apple fani, mutta kyllä ne iPadit johtaa markkinoita vielä varmasti kauan. Ite mä en esimerkiks ostais mitään muuta tablettia kun iPadin. Ihan siitä syystä että android on ruma tabletilla, ja windows… nohh.. mun tuskin tarvii edes mainita XD

 3. Ipadit ovat leluja, eihän niillä voi edes töitä tehdä. Lähinnä ipadit ovat tarkoitettu pelaamiseen, netin selailuun ja elokuvien katseluun. Taas android ja wp tabletit ovat tarkoitettu monipuoliseen käyttöön, sekä työntekoon. Miksi ostaisi kuraa (ipad), kun kerran halvemmalla saa paremman ja monipuolisemman tabletin, jolla voi oikeasti tehdä ihan kaiken, kuten läppärilläkin, sekä läppäriäkin enemmän ja loppu rahan voi säästää ja käyttää vaikka etelänmatkaan.

  1. Tämä on kyllä niin totta! Ipad on loistava omalla osa-alueellaan, mutta siitä ei tosiaan ole työntekoon (ennenkuin joku alkaa ulista niin, kyllä olen tätä mieltä omakohtaisella kokemuksella). En kyllä tuosta Android tablettien työkäytöstäkään niin varma olisi. Windows tabletit puolestaan soveltuvat työkäyttöön Office tuen takia.

  2. Töitä voi tehdä muutakin kun missä tarvitaan officea… Hauska tämä sama toistuva fraasi, että iPadilla ei voi tehdä töitä koska siinä ei ole officea. IPadissa on office 365 ja sovelluskaupassa officen korvikkeita, virallinen officekin on tulossa hyvin todennäköisesti ensivuonna.

   Hyvin on muuten auttanut microsoftia tuo office myymään windows tabletteja, eiku… Ja niin oli kova uho, että surfacen jälkeen kukaan ei osta iPadia koska surfacessa on office ja se on oikea työtabletti.

   Eiköhän jokainen officen tapaista etsivä löydä tavan tehdä ne asiat iPadilla.

   Hauska muuten, että tällä viikolla vai viimeviikolla juuri oli uutinen, että 70% yritystableteista Suomessa on juurikin iPadeja.

 4. Jännä nähdä, mini voisi olla kiinnostava, mutta itselle heidän sekoilu oman latausliittemensä kanssa on niin hanurista, että en osta vaikka muuten olisikin kiinnostava.

  Ärsyttää, että standardeja ei voida noudattaa missään kohtaa..

 5. Täytyypä toivoa että suorituskykyä ja muistia tulee kunnolla lisää. Jokatapauksessa olen ostamassa uutta iPad:iä , joten odottelen että saan uudemman mallin. Sisäinen muistikorttipaikka olisi tosi rankka ylläri, mutta Applen linjan tuntien sitä on turha odottaa. Muutenhan iPad on täydellinen työjuhta, mutta hieman kismittää tuo muistin laajentamisen mahdottomuus. Ainakin meikäläisellä iPad on käytännössä vähentänyt pöytäkoneen ääressä istumista huomattavasti.

  1. ”Täytyypä toivoa että suorituskykyä ja muistia tulee kunnolla lisää.”

   Suorituskykyä applen tuntien tulee olemaan varmasti niin, että et lisää kaipaa.

   Muutenkaan suorituskyvyllä ei applen laitteissa ole oikeen koskaan ollu paljoa merkitystä, kun sovelluskehittäjät kuitenkin tekee ne pelit ym applen raudan ehdoilla. Toista se on ostaa esim android laite kun joku rauta saattaa pyörittää jotain peliä hyvin ja toiset taas ei, se on ihan arpepeliä. Applen yksi iso vahvuus on se, että tämmöstä ei tarvi pohtia tai miettiä pyöriikö joku tuleva peli sinun uudella iOS laitteella, se kun varmasti pyörii koska sen ehdoilla se on tehty.

 6. Note 10.1 2014 edition on kevyesti paras tabletti työn tekoon. Moniajo-ominaiuudet ja S-pen ovat pääsyy tähän.

Kommentointi on suljettu!