Samsung Galaxy Round jää harvojen herkuksi?

Samsung Galaxy Round

Hiljattain julkaistu Galaxy Round on jäämässä eräänlaiseksi kuluttajamarkkinoille suunnatuksi prototyypiksi, kertoo lähde SamMobile-verkkosivustolle. Ideana Samsungilla on kokeilla kaarevan näytön toimivuutta pienellä tuotantoerällä ennen tekniikan mahdollisesti laajempaa käyttöönottoa. Yhtiö on toiminut näin aiemminkin uusien tekniikoiden kanssa. Esimerkkinä SCH-W850, joka toimi testialustana tuolloin uudelle AMOLED-näyttötekniikalle.

Hyvistä sisäpiiritiedoistaan tunnetun SamMobilen lähde kertoo Galaxy Roundin tuotantomäärien jäävän erittäin rajallisiksi. Laitteen saatavuus tulee olemaan heikkoa jopa Koreassa. Tämä selittänee osaltaan luurin huikeaa hintaa, joka huitelee 1000 dollarin tuntumassa.

Kaareva 5,7 tuuman full hd -näyttö on Galaxy Roundin erikoisuus. Muutoin se muistuttaa paljon Galaxy Note 3:sta. Uutuus perustuu Android 4.3 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään ja 2,3 gigahertsin Snapdragon 800 -piirisarjaan. Pakettia täydentävät kolmen gigatavun RAM-käyttömuisti ja 13 megapikselin kamera.

Ehkäpä kaareva paneeli nähdään laajemmassa käytössä ensi vuonna toisen sukupolven Galaxy Gear -älykellossa? Siihen tuotekategoriaan se nykyisen kaltaisena ratkaisuna tuntuisi istuvan perinteistä älypuhelinta paremmin.

Lähde: SamMobile

6 kommenttia

 1. Ei yllätä että jää protoksi. Laajempaa kuluttajamenekkiä ajatellen hinta on aivan liian kova, kuin myös todella typerää oli jättää S Pen pois.

  1. Voisin kuvitella että kaareva näyttö aiheuttaa kynän kannalta ongelmia, huonompi kuin tasainen näyttö. Se voi olla syy että jätetty pois.

 2. Maksaakohan tuo kaareuttaminen noin paljon, vai onko siinä jokin muu takana?

  1. Tuotantomäärä.
   Ei se tuotantolinjan pystyttäminen ilmaista ole. Varmaan pienillä määrillä ei pääse edes voitolle.

 3. Mitähän hyötyä tuosta kaarevasta näytöstä käytännössä on?

  1. Ei tuollaisenaan mitään, eikö se ole jo aika selvää, että kyseessä on proto/”ensimmäisenä markkinoille”-laite, josta lähdetään tulevaisuudessa jalostamaan jotain hyödyllisempää? 😀

Kommentointi on suljettu!