Patentti paljastaa: Nokialla idea modulaarisesta älykellosta

Nokia-älykello

Elektroniikkavalmistajat yrittävät parhaillaan vakuuttaa kuluttajat älykellojen hyödyllisyydestä. Vielä tässä ei ole yksikään valmistaja onnistunut, sillä älykellot eivät ole saaneet suurten massojen huomiota. Yksi viimeisimmistä yrittäjistä on Samsung, jonka älykello on Android-pohjainen Galaxy Gear.

Nokian osalta on viime viikkoina liikkunut hataria huhuja älykellosta. Tuore patentti paljastaa, että yhtiö on vähintäänkin pyöritellyt ideaa ranteeseen sijoitettavasta laitteesta.

Yllä nähdään patenttiin liitetty hahmotelma Nokian älykellosta, jonka ominaisuudet ovat muokattavissa vaihdettavilla moduuleilla. Idea on sen verran villi, että sitä tuskin nähdään markkinoilla kovinkaan pian, jos koskaan. Nokia on kuitenkin vihjaillut jatkavansa merkittäviä tuotejulkistuksia älypuhelinmarkkinoilta vetäytymisenkin jälkeen. Ehkäpä puettavassa tekniikassa voisi olla Nokian tulevaisuus?

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Mielenkiintoisen näköinen konsepti.
    Tuon pitäisi olla kuitenkin ergonominen ja mukava kädessä, sekä esteettisen näköinen.

    Mielenkiintoiselta kuitenkin vaikuttaa. 🙂

  2. Lopettakaa jo se turha kulutuselektroniikan perään haikailu Nokian yhteydessä. Nokian tulevaisuus on tietoliikennelaitteissa ja verkkopalveluissa, ei missään ”puettavassa tekniikassa” tai muussa trendi-hapatuksessa. Ne meni Microsoftin mukaan ja sinne hautautuu.

Kommentointi on suljettu!