Lenovolta kasituumainen Windows 8.1 -tabletti: Miix2

Lenovo Miix2

Tietokoneistaan parhaiten tunnettu Lenovo on esitellyt maailmalle uuden taulutietokoneen, joka perustuu Windows 8.1 -käyttöjärjestelmään. Se on kahdeksan tuumainen laite, jonka sisällä hyrrää Intelin uusi Bay Trail -neliydinpiirisarja. Uutuus saapuu myyntiin ainakin Yhdysvalloissa lokakuun aikana 299 dollarin suositushintaan.

Lenovon Miix2 edustaa Windows-tablettien uutta ja kompaktimpaa kokoluokkaa. Siinä on kahdeksan tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 1280 x 800 pikseliä. Näytön kuvasuhde on 16:10 ja se tarjoaa laajat 178 asteen katselukulmat.

Tabletti on paksuudeltaan ainoastaan 8,35 millimetriä ja painoakin sillä on vain 350 grammaa. Mukana on kaksi kameraa: edessä kahden ja takana viiden megapikselin. Edullisin variantti tarjoaa tallennustilaa 32 gigatavua, jota voidaan laajentaa microSD-muistikortein. RAM-käyttömuistia on mukana kaksi gigatavua.

Työ- ja opiskelijakäyttäjiä ajatellen Lenovo on päättänyt sisällyttää laitteeseensa Microsoft Office Home & Student 2013 -kokonaisuuden. Sen myötä Miix2 taipuu suoraan tärkeimpien dokumenttien tarkasteluun ja editointiin ilman lisäkustannuksia.

Lisävarusteena Miix2:lle on saatavilla stulys-kynä sekä takakuoreen kiinnittyvä kannellinen suojakotelo.

Lähde: The Verge

16 kommenttia

 1. Pieni, kevyt, edullinen, sd-paikka, täysi Win 8 (?), office. Jos akkukesto on edes perus läppäritasolla (4-5h) ja ei netti/officekäytössä tahmaa, niin aika houkutteleva paketti.

 2. Todella houkutteleva ja mielenkiintoinen paketti! 🙂

  Aito Windows 8.1 tuon kokoisessa ja hintaisessa tabletissa. Lisäksi mukana MOHS 2013-paketti, niin tarjolla on aika kova setti!

  Desingn ei vain oikein itseeni iske. Tulee mieleen Samsungin muoviläpyskät.

 3. Aika ruma mielestäni ja office menee jo hiukan vaikeaksi pienellä näytöllä.

 4. Tuollaisia muovipuikuloita on 90% myynnissä olevista laitteista. Melko neutraali mielestäni. Akkukesto ja näytön resoluutio itseäni hieman mietityttää. Hinta taas on aika kohdillaan ja normisurffailuun varmaan aika jees. Mitenköhän desktopille(lue hiirelle (ja näppikselle)) tehdyt softat käytännössä toimii tuollaisella niinkuin ihan aikuisten oikeasti. Ei se varmaan herkkua ole.

 5. onko tässä nyt ihan varmasti win 8.1, ettei vain olisi rt

  1. Onhan tuo W8.1 koska suorittimena on Atom (x86). RT on ARMeille

   1. Muistaakseni suoritin on x64-arkkitehtuurissa.

   2. Muistaakseni suoritin on x64-arkkitehtuurissa.

 6. Yllättävän hyvin Win8.1 toimii tuolla suorittimella. Juuri tuli itselle testiin Asus Transformer Book T100, jossa on sama suoritin. On kätevä, erittäin nopea ja toimii moitteetta. Hienoa jälkeä on Intel ja Microsoft tehneet.

Kommentointi on suljettu!