Videolla: Nokia Facet -älykellokonsepti

Nokia Facet

Vastikään uutisoimamme Nokian patenttihakemus vihjaili ranteeseen kiinnitettävästä laitteesta, jossa on useita näyttöjä. Nyt on selvinnyt, että ideaa on kehitelty Nokialla pelkkiä paperiluonnoksia pidemmälle. The Verge on nimittäin saanut käsiinsä Nokian tutkimusosaston videon, jossa patenttihakemuksessa kuvailtua tuotetta esitellään toimivalla konseptilaitteella.

Konseptissa näyttöosat irtoavat kokonaisuudesta, kuten patentissa kuvaillaan. Jokaisessa näytössä on mahdollista ajaa omaa sovellusta ja niitä on mahdollista siirrellä ruuduista toiseen. Lisäksi yksinkertaisella eleliikkeellä haluttu sovellus voidaan laajentaa käyttämään hyödykseen useamman näytön tarjoama pinta-ala.

Kyseessä on selvästikin hyvin varhainen konsepti, jota ei ole sellaisenaan suunniteltu kuluttajakäyttöön. Siinä on kuitenkin mielenkiintoisia ideoita, jotka voisivat olla toteutettavissa kuluttajaystävällisemmin esimerkiksi taipuisia näyttöjä hyödyntäen.

The Vergen mukaan projekti on kulkenut Nokian sisällä nimellä Facet.

Lähde: The Verge

19 kommenttia

 1. Nokialla hyvä idea, mutta noin iso möhkäle ku tulis kauppoihin ni sinne jäis. Potentiaalia löytyy.

 2. No joo, muuan kaareva näyttö ehkä hivenen nykyaikaisempi ratkaisu.

 3. Hyvä konsepti.
  Kaarevalla näytöllä toimisi luultavasti paremmin.

  On tämä konsepti kuitenkin varmaan pari vuotta vanha, kun katsoo noita näytön kuvakkeita ja ikoneita.

 4. Ei oikein hontsittaisi tollanen ranteessa. Ensinnäkin joku näytöistä hajoaisi varmasti ku kolahtaisi johonkin, tai sitten tippuisi lenkillä tosta rannekkeesta. Sitten tuo luultavasti painaa aivan liikaa ja varmaan jokaisen erillisen näytön moduulin akku pitäisi ladata erikseen. Toisaalta tuon käyttö näytti hankalalta ja tahmaavalta, eikä oikein selkiytynyt, että mitä tuolla tekee edes. Meego siinä tais olla kyllä käyttiksenä. En kyllä tuollaista hankkis, en nokian tai kenenkään muun tekemänä. Suunnon d4i tällä hetkellä käytössä citizen divemasterin kanssa ja ne ovat ainoat kellot jotka minulle kelpaa, kummatkin niistä näyttää tarvitsemani tiedot. Suunnon d4i:ssä akun vaihto on noin 1-2 vuoden välein minun sukelteluillani ja citizen promasterin akku latautuu aurinkoenergialla, joten siihen ei tarvitse edes akkua vaihtaa, kunhan lataa akun täyteen valossa ennen sukellusta.

 5. jos otsikko peitettäisiin ja kansalaisilta kysyttäisiin; arvaa kenen konsepti on kysymyksessä?

  99,9 % vastaajista tietäisi ja 0,1 % vastaajista arvaisi, että nokian tuotteesta on kysymys!

  ps. novoisunperkele

 6. Siis aivan mahtava idea. Vielä kun saavat tuon kivan sliikiksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi vaikka taipusa näyttö joka voidaan napsauttaa ranteeseen kiinni niinkuin rullalle menevä heijastin, niin tuo myy kuin häkä. En hiffaa ihan irroitettvien näyttöjen funktiota muussa tapauksessa, kuin että niitä vois sitten vaihdella kavereiden kanssa, mutta siihen tekniikka on varmasti aivan liian kallista. tuolle paksuutta maks puoli senttiä ja ulospäin reunoille ja ranteen mukaisesti kaartuvat näytöt mahdollisimman pienillä saumoilla, kokoluokka vähän niinkuin naisten massiivisissa rannerenkaissa, niin mikäs siinä voisin kyllä tuollaista ranteessa kantaa. Oishan se coolimpi ku PipBoy tai antiikkinen Rolex. Tähän verrattuna Gearit sun muut on vaan niin turhaa räpelystä.

  1. Tällä on varman haettu samanlaista personalisointia kun käsikoruissa, joissa voi vaihtaa palasia. Toki designin pitäisi olla palasissa erilainen. Lisäksi joku palasista voisi lisäksi olla aurinkopaneeli, joku lisäakku, gps, langaton lataus, kameramoduuli tms.
   Teemu oisko mahdollista että jos unohtaa laittaa laskutoimituksen niin itse viesti ei häviäisi bittiavaruuteen? Vähän turhauttavaa kirjoittaa kahteen kertaan näitä juttuja :p

    1. Chrome on kyllä Googlen tekele, että ei voi paljoa odottaa, vai mitä paroni 😉

    2. Chromella pelittää ok. Niin tietokoneella kuin puhelimessakin, enempää en osaa vaatia. 🙂

    3. Siis viesti joka hävisi oli kirjoitettu pc chromella. Välillä ei tosin häviä kun unohtaa kirjoittaa luvun.

    4. No jopas on. Mulla ei oo kyllä hävinny chromella, ihan sama painaako sitä linkkiä vai bäckiä.
     Juuri tässäkin viestissä kokeilin.

    5. Siis aina palatessa siellä viestiketjun alinpana on se ”Lisää uusi kommentti” laatikko niillä vanhoilla teksteillä. Se ei näy keskellä viestiketjua niin kuin ekalla kerralla kirjoittaessa. Ainakin minulla.

   1. Riippuu selaimesta. iPadin Safarilla teksti ei katoa mhinkään, eikä Lumiallakaan.

 7. Taitaa olla aika vanha konsepti, hauska jos näkis jollain tommosen kädessä 🙂

 8. Potentiaalia varmati on, mutta en tommoista möhkälettä käteeni laittaisi…

 9. Siis… jos haluaa nolata itsensä, niin tuommoinen ”rannerengas” käteen…

  Eipä ole ihme, jos kännykät oli pakko myydä, jos on tuommoiseenkin tuhlattu aikaa ja rahaa.

 10. Huoh… Keskustelun taso on luokkaa.. noh.. mobiiliblogi.

Kommentointi on suljettu!