Kuvavuoto: Nokia Guru

Nokia Guru

Huomista Nokia World -tapahtumaa pohjustaen on Twitter-käyttäjä, evleaks, julkaissut kuvan aikaisemmin mainitsemastaan Nokia Guru -koodinimellistä laitteesta. Kyseessä on älypuhelimelle suunnattu lisävaruste, joka tukee NFC-teknologiaa.

Noin viikko sitten evleaks kuvaili Nokia Gurua iPod Shuffleksi, jossa on NFC-tuki. Näin ollen monet ajattelivat yhtiön julkaisevan markkinoille pienen musiikkisoittimen. Tuore kuva ja The Vergen Tom Warrenin twiitti antavat kuitenkin ymmärtää, että kyseessä lienee tavallinen Bluetooth-kuuloke, joka hyödyntää NFC:tä lisävarusteen parituksessa isäntälaitteen kanssa.

Kuvasta nähdään, että Nokia Gurussa on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microUSB-portti sekä äänenvoimakkuuden säätämiseen tarkoitetut painikkeet. Syaanin version lisäksi myös muita väriversioita julkaistaan todennäköisesti esittelyn yhteydessä.

Lähde: evleaks

12 kommenttia

 1. Hauskan näköinen ainakin on! 😀

  Olisi todella mielenkiintoista jos tuo olisi musiikkisoitin. Suurella todennnäköisyydellä ei kuitenkaan tule olemaan.

  Se evleaksin iPod Shuffle-viittaus tuli luultavasti tuon ulkonäöstä, joka muistuttaa Sufflea melkoisesti.

  1. En oo nähny sulta mihinkään toiseen laitteeseen kuin Nokian laitteeseen että laite on hieno ja menee hankintaan. Aika sääli että katot vain laitteen tekijän nimeä, etkä minkälainen laite oikeasti on. En kaipaa taas vastauksia että eemelin viesti oli asiallinen, koska en muuta väitäkkään. Oon kuitenkin 100% varma että et edes lue muita uutisia ellei siinä lue ”Nokia”. Sit vaan meet ja kommentoit jotain niin järkyttävää shaissea niihin muihin kuin Nokian juttuihin, että alkaa kyllä kurkussa tulemaan ylöspäin pikkuhiljaa. Hyhhyh. (PS: Tiedän että mulle vastataan että mä vihaan jokasta Nokian laitetta. Mutta herranjestas, niin vihaankin 😀 Lumia 1020 ainut hyvä, siihen uskon. Muut –> täyttä paskaa). Kiitos ja kumarrus <3

   1. No nyt oot nähny sitten Eemelin viestin jossa ei lue että on hieno ja menee hankintaan (ks. viesti johon vastasit), joten voit olla varmaan hiljaa?

    1. Kyllähän sinäkin haukut kaikkia kommentteja missä on lähettäjänä eemeli.

    2. Nyt oipe sekoitat käyttäjänimet, mulla on noi kaksoispisteet edessä&takana. On myös toinen jake joka ei kaksoispisteitä käytä.

 2. Olen jo pidemmän aikaa seurannut näitä vuotoja ja ihmettelen, miksi laitevalmistajat edes vaivautuvat pitämään isoja tuotejulkistustilaisuuksia, kun nykyään tunnutaan kaikki tietävän jo etukäteen? Muutenkin, tämä on pirun tylsää, ei mitään yllätysmomenttia tai mitään jännitystä, kun vuotaminen aloitetaan jo tuotantolinjalta napatuista kuoren, tai sen osan kuvista (vrt. vaikkapa 1020:n kameran alumiinikehys). Sitten runkataan ringissä jollekkin puolikkaalle nappulalle, josta tehdään ties mitä johtopäätöksiä tulevasta mallista. Eikö sitä malta odottaa sen aikaa, että se tuote julkistetaan virallisesti? Toki ymmärrän tässä sen aspektin, että kun ns. huippupuhelinten hinnat ovat karanneet auttamattomasti käsistä, niin vituttaahan se, jos kerkeää ostaa juuri uuden ja aivan kohta tuleekin parempi. Mutta toki tällä tahdilla mitä niitä ulos työnnetään, niin käy joka tapauksessa.

  1. Siksi. Nämä vuodot kiinnostavat ehkä vajaata yhtä promillea kaikista puhelimen käyttäjistä ja näistäkin 85% vähintään täyttää jonnen vaatimukset.
   Julkistukset sitten ovat virallisia ja ne saattavat kiinnostaa jopa normi sienestäjääkin.

 3. Kyllä tuo taitaa soitin olla. Ainakin siinä näkyy tuossa päällä se kolmionmuotoinen play-symboli. Mutta kiva jos olisi samalla bluetooth handsfree kuuloke.

 4. Nokialta on tullut näitä samanlaisi kuulokkeet+bluethoot lähetin yhdistelmiä vaikka kuinka monia vuosien aikana, uutta tässä sattuu olemaan tuo nfc jota kyllä tarvitaan vain ensimmäisellä paritus kerralla, ilmeisesti? ei mitään järisyttävän uutta mutta varmasti kelpo laite 🙂

  1. Itsellä Nokia Play 360 jossa myös NFC.

   ” nfc jota kyllä tarvitaan vain ensimmäisellä paritus kerralla, ilmeisesti? ”

   Ei. Aina kun haluat liittää laitteesi esim tohon mun kaiuttimeen. Täppäät esim. N9:llä siihen kanteen. Sillon se yhdistyy ja musiikki soi.

   Voithan sinä aina bluethoot asetuksistakin räpeltää sen, mutta minusta kätevämpää vain täpätä laitteeseen. Tärkeä ominaisuus!

Kommentointi on suljettu!