Tällainen on huomenna julkistettava Nokia Lumia 1520

Lumia 1520

Huomenna koittaa vihdoin Nokia World -päivä. Nokialta odotetaan tilaisuudessa paljon uutuuksia, joista mielenkiintoisimmat ovat ehdottomasti Lumia 2520 -tabletti ja Lumia 1520 -puhelin. Lisäksi tulemme näkemään luultavasti uusia Asha-sarjan jäseniä sekä mahdollisesti mielenkiintoisia lisävarusteita.

Lumia 1520:sta on huhuttu jo paljon. Jos et ole seurannut uutisointia, on se tabletin ja älypuhelimen hybridi, jossa on kuuden tuuman full hd -kosketusnäyttö. Luotettava lähde, evleaks, kertoo laitteen perustuvan Snapdragon 800 -piirisarjaan ja sisältävän kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa sekä 20 megapikselin PureView-kameran. Ikävä kyllä Qi-tuki ei olisi viimeisimmän tiedon mukaan sisäänrakennettuna. Langaton lataaminen onnistuu kuitenkin lisäkuorella.

Lähteen mukaan uutuus saapuu myyntiin valkoisena, mustana ja keltaisena. Laite on nähty myös punaisena, joten sen kohtalo on tässä vaiheessa pieni kysymysmerkki. Hiljattain vuodettu syaani versio oli mitä ilmeisimmin joka tapauksessa väärennös.

Lumia 1520

Lähde: evleaks

28 kommenttia

 1. Ei langatonta latausta perkale.Se olis niin kätevä.

  1. Langattoman latauksen puuttuminen on iso murhe tässä laitteessa. Noin iso halko ei olisi sen takia enää kohtuuttomasti kasvanut. No, melkein yhtä hyvin se pelittää, jos sen saa järjestymään järkevällä lisäkuorella.

 2. Helvetin tyylikäs.

  920 maksaa nykyään 299 halvimmillaan, ostan ton kun N9 ei enää viihdytä ja tuo halpa.
  Nyt ostan varmaan Surfacen niin ne koplais yhteen ja saisin Nokian. <3

 3. Langatonlataus on ihan turha ja sillä ei saa akkua ladattua ikinä kunnolla täyteen. Kaiken lisäksi langatonlatausalusta sammutteli puhelinta jostain syystä. Normi usb-latauksella puhelin latautu kunnolla, eikä sammuillut. Ite myin keltaisen nokia lumia 920:sen, keltaisen latausalustan, muutaman kuoren jne 300€:lla pois. Voin kyl sanoa et tuo 6 tuuman luuri ei innosta, koska on liian iso ja siinä on huono kamera.

  1. Öööö… No enpä sanoisi, että 20 megapikselin PureView-kamera olisi huono! 😉

   Pikselit eivät toki merkkaa läheskään kaikkea, mutta Nokian kameraosaamisen tuntien kamera on taas markkinoiden parhaita. 🙂

   1. No ei kyllä voita tuon kamera esim nokia lumia 1020:sen 41mp kameraa, eikä nokia 808:sin 41mp kameraa, ne kun ovat mobiilikameroiden huippua. Tiedän sen koska omistan kyseiset luurit, eli lumia 1020:sen ja 808:sin.

    1. Ei se silti tee Lumia 1520 kameraa huonoksi. 😉

    2. Jopi rakas. Se että joku on parempi kuin toinen, ei tarkoita että se toinen olisi silti huono.

    3. Mikähän ihme päivitys nyt on tulossa lumia 1020:seen, kun mulla puhelin ilmoittaa että päivitys olisi ladattavissa wlan verkon kautta? Oisko tuo päivitys se mäsän päivitys vai mikä?

 4. Nokia on jo dööd, joten sen puhelimiin liittyvät julkaisut kiinnostavat vähän vähemmän kuin kilo gaggaa.

  Mutta toivottavasti huomenna saataisiin jo visioita, että onko heillä tulevaisuuden suunnitelmia.. Vai jäävätkö vain verkkobisnekseen ja yrittävät lyödä navipuolta autoihin. Se olisi kiinnostavaa jos julkaisivat here pohjaisen navin tai sitten oikean softan muillekin alustoille..

  Puhelin julkaisut on minusta ihan turhia tässä vaiheessa.

  1. Nokia ei ole kuollut, päin vastoin, Nokia osti itselleen monta vuotta lisää aikaa luopumalla puhelintuotannosta.

   Ja eivät nämä julkaisut turhia ole, se puhelindivisioona jatkaa toimintaansa ihan normaalisti, omistaja on vaan vaihtumassa. Se, että sinua Nokian puhelimet ovat kiinnostaneet vain siksi, että omistajana on ollut ”suomalainen” firma on pikältikin vain oma, varsin erikoinen, ajatusrakennelmasi.

   Toivon todellakin, että puhelin- ja tabletjulkaisuja ei sotketa millään strategiahötöllä, sen aika on myöhemmin kunhan MS-kauppa on saatu lopullisesti läpi.

   1. Juu, Nokia jatkaa Ericcsonin tyyliin verkkolaite ja palveluyhtiönä. Kannattamaton päätelaitevalmistus myytiin hieman paniikkiratkaisun omaisesti Microsoftille. Sillä riittäneekin paremmin varaa syytää rahaa järjestelmään, jota markkinat eivät selvästi halua.

   2. Nokia on kyllä kuollut Matkapuhelinpuolella. MS on se joka jatkaa, joten Nokian julkaisut ovat minusta ihan turhaa rahan haaskaamista. Ei ole minusta yrityksen kannalta järkevää luoda enää uutta jos (mahdolliset) voitot menevät uudelle omistajalle??? Eikä se mitenkään normaalisti jatka, se kuolee, ei mene kahta vuottakaan. Peruspuhelimista MS:llä ei ole sitäkään hajua, joten ne näivettyvät ensimmäiseksi, seuraavaksi kuolee Äly WP, koska se vaan on tönkkä ja kankea kehittymään tai sitten eivät vain osaa, kun se ei liiku mihinkään.

    Mihin nokia osti lisäaikaa? Verkkonokiallahan menee jo hyvin, ei se tarvitse mitään lisäaikaa, kartoillakin menee hyvin, eivät nekään tarvitse..

    Nokian puhelimet eivät ole suuresti kiinnostaneet pitkään aikaa, koska tämä nyt nähtävä yhtälö oli ihan selkeästi nähtävillä jo vuosia sitten. Jos ne vähän kiinnostivatkin, niin siksi, että niille olis silloin vielä jotakin jatkuvuutta nähtävissä, nyt sitä ei ole.

    Suomalaisuuden takia se ei ole kiinnostanut aikoihin, kun ei se sitä ole ollutkaan. Tuen suomalaisuutta paremmin ostamalla esim lähiruokaa. Sitten kun luuri valmistetaan täällä, voidaan puhua suomalaisuudesta, Jollakaan ei tätä ole. Avainlipun kriteerit kun täyttyvät niin silloin alan miettimään sitäkin puolta.

    Itse toivon älykelloa, navigaattoria tai molempia. Tai sitten tulevaisuuden suunnitelmia, eli todnäk petyn:).. Yhdestä kalkkunasta ei tule sen enempää joutsena kuin kahdestakaan, kokoa kasvattamalla siitä tulee vain isompi kalkkuna.

    1. Mitä nyt oikein ehdotat? Sen jälkeen kun kauppa on saatu sovittua pitäisi mielestäsi ”jäädyttää” myydyn osan toiminta. Kuulostaa lähinnä huijaukselta. Sehän olisi sama kuin jos myisi autoa, joka toimii mainiosti koeajolla. Mutta kun paperit on allekirjoitettu sotkee myyjä moottorisoftan.

     Nokia osti lisäaikaa toiminnalle itsenäisenä yhtiönä. Kassa oli varsin tyhjä, verkkopuolen kannattavuus ei olisi paljon lämmittänyt jos ne voitot olisi pitänyt lapioida matkapuhelinpuolen tappioihin. MS kaupan jälkeen on kassassa kivasti rahaa mahdollisten hiljaisten neljännesten ja mahdollisten investointien varalta.

    2. No eiköhän se ole kauppoja tehdessä sovittu mitä pitää julkaista ja mitä ei. Päätöksen teko tapahtuu nyt kuitenkin jo redmondissa (ei mikkisoftakaan niin tyhmä ole että toimisi toisin). Eli voin kuvitella kuinka hyvin näihin on Nokia panostanut, kun hyödyt ei jää itselle..

     No mutta tulee hän sieltä mp3 soitin. Onhan se tietysti mahdollista että ihmiset alkavat käyttämään niitä uudestaan, mutta ihan Hiukka epäilen.

     Tämä oli muuten vastaus tuonne ylemmäs mutta tuo keleen koodi jäi.. Tämä systeemi alkaa pikkuhiljaa karkottamaan käyttäjiä..

 5. Harmittavaa, että langatonta latausta ei ole sisäänrakennettuna, vaan se toimii ainoastaan kuorella.

  Toki ymmärrettävä ratkaisu, jotta ouhelimesta saadaan ohuempi.

 6. Houkuttais jos ei olis noin iso. Jokatapauksessa hyvä julkaisu, ja vihdoin speksit saadaan kilpailijoiden tasolle.
  Ainakin vaihtuu naputuksen aihe vihaajilla, kiinnostavaa nähdä mikä on seuraava ”dealbreaker”. Jokuhan on nyt pakko keksiä. Appsien puute on jo vähän tylsä ;).

  1. Se apsien puute nyt vaan estää siirtymisen windows phoneen esim. minun kohdalla.

   1. Se on ihan pätevä syy olla sirtymättä jos tärkeäitä appseja puuttuu. Mutta meinaan sellasta syytä että oikeutetaan itkupotkuiset vihakohtaukset. Silleen että ei mene miesmenkkojen piikkiin.
    Tää on tällästä pohdintaa vaan, ei tartte ottaa liian tosissaan 😀

   2. Ja mikä apsi Se nyt on sellainen että puuttuu joka on ihan pakko saada? Kyllä paremmin toimiva käyttöjärjestelmä korvaa kaikki pierugeneraattorit.

 7. Tuleekse Noksu tabletti kauppaan millon? Ostan heti!

 8. Sain just päivitykse lumia 1020:seen. Vielä en kuitenkaan tiedä että mitä tämä wp8 päivitys toi sisällään.

 9. huhu liikkeella etta julkaisu pidetaan mutta mikaan laite ei tule myyntiin!!

 10. Tämä numerokysely on harvinaisen huonosti toteutettu. Jos numero unohtuu, niin koko jutun joutuu kirjoittamaan uudelleen.

 11. Puhelimet ja sen sellaiset alkavat olla jo sen kokoisia, että niihin ku tökkää maston kiinni ja purjeet, sekä jalkalenkit peräpäähän, niin vempeleillä voi surffata oikeilla aalloilla pitkin Suomenlahtea.

  Kun puhutaan kamerapuhelimesta, niin koko pitäisi olla sqaman kuin 808:a. Siitä suuremmat alkavat olla lähinnä naurettavia ja hankalasti käteen istuvia, mukana kannettavia.
  Kuuden tuuman puhelin taskussa…hehheehhheh ja, kun se on takataskussa samalla, kun istuutuu tuolille tai soffalle, niin pian kuuluu takaa riks raks ja kas taskussa on kaksi puolikasta.
  Pitäiskohän jo hiljalleen alkaa pienentää vehkeitä, koska nämä suuret on nyt nähty.

 12. Nyt 14pv käytössä ollut lumia 1520 sammuilee jo itsestään. Toinen samanlainen teki sen kerran. Mutta jos lumia p..ska laatuun W8 kera on luottamista. Alkaa tämä toinenkin sammuilla tämän tästä. Taattu apps.ien puute on niin vahvasti esillä olemattomuudellaan että kyseisiä lumiota EI saisi myydä/markkinoida ÄLY puhelimena. Toisin kuin android puhelimet, on kaikki saatavilla. Annan ilmaisen neuvon. (minulle se oppi maksoi 1300e) Toki nyt muistaa lopun elämän. ÄLÄ osta w8/lumiaa. Minulle kyseinen tuttavuus 2x ovat ensimmäiset ja VIIMEISET.

Kommentointi on suljettu!