Nokia esitteli tabletin: Lumia 2520

Lumia 2520

Nokia lanseerasi tänään markkinoille yhtiön ensimmäisen taulutietokoneen. Se tuo valmistajan kehutun muotokielen ja värimaailman tablet-kategoriaan sekä panostaa kameraominaisuuksiin. Lumia 2520 saapuu muun muassa Suomeen loppuvuoden aikana. Sen veroton suositushinta on 499 dollaria.

Lumia 2520 rakentuu vastikään esitellyn Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmän ympärille. Siinä on 10,1 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö, jota suojaa Gorilla 2 -lasi. Sydämenä toimii 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinsiru. RAM-käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua. Ominaisuuksiin kuuluu myös microSD-muistikorttipaikka.

Nokia kehuu Lumia 2520 tuovan ensimmäistä kertaa laadukkaan kameran tablet-kategoriaan. Takana on 6,7 megapikselin kamera ZEISS-optiikalla. Yhdistelmä tuottaa Nokian mukaan hyviä kuvia myös hämärässä.

Lumia 2520:ssa on microSIM-paikka. Se tukee 4G LTE -yhteyksiä. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa WiFi, Bluetooth 4.0, NFC ja 8000 milliampeeritunnin akku.

Nokian ensimmäinen tabletti on mitoiltaan 168 x 267 x 8,9 millimetriä ja se painaa 615 grammaa. Sille on saatavilla 149 dollarin hintainen Nokia Power Keyboard -näppäimistö omalla akulla. Se lisää työskentelyaikaa jopa viidellä tunnilla.

Tabletin värivaihtoehtoja ovat kiiltävä punainen ja valkoisen sekä mattapintainen syaani ja musta.

39 kommenttia

 1. Aika kalliiksi menee. Yli 650 dollaria. Huhhuh.

  Onko tuossa nyt niin hirveästi etuja vs Surface 1 + touch cover…

  269€ vs n. 600€

  Hieno silti.

 2. Tuo menee hankintaan, kunhan hinta laskee 150-200€ pintaan tuon irroitettavan näppäimistön kanssa ja kunhan on nokian merkkinen, muuten saa jäädä kaupan hyllyyn pölyttymään.

 3. Onhan tuo hieno laite. Jos olisin ostamassa nyt tablettia, ostaisin tuon tai Surfacen. Luultavasti tuon.
  iPad kuitenkin palvelee vielä ainakin vuoden.

  Hyvä, että ovat saaneet ympättyä myös tuohon laadukkaan kameran.

  Hyvä myös, että ovat saaneet laitteesta ohuen.

 4. Ristiriitanen tuote.

  – Hinta pitäisi olla 500$ että myytäisiin reilusti ja lisäisi se itsellenkin kiinnostusta heti.
  – ’Ihan ok näkönen’
  – Näppäimistö on hemmetin ruma viritys.

 5. Upea laite! Tuollainen tabletin pitää ollakin. Kun siinä on vielä uusia Nokian ohjelmia, niin kyllä kelpaa!

  1. Fiilistele nyt oikein kunnolla! Tässä kun on Nokian viimeiset laitejulkaisut. Ensi vuonna yksikkö siirtyy Microsftin omistukseen, joka sai sen hankittua edullisesti ovelalla myyräntyöllä.

 6. Näppis on joo vähän rumahko ja hinta korkea.

  Nuo nokian sovellukset kiinnostaa.
  Tuleeko ne Surface RT:lle?

 7. Nokialta tuli samalla kertaa kaksi tablettia, ensimmäinen ja viimeinen 🙂
  Harmi vaan, että siitä tulee flobbi Windows RT:n takia, yhtiö olisi ansainnut paremman lopun.

 8. Ja tämä kilpailee suoraan Microsoftin Surfacen kanssa. Ei tarvitse arvailla kumpi siinä kisassa voittaa ja kumpi ajetaan alas…

  1. Kumpikin ajetaan alas ja aikanaan tehdään seuraavat tabletit. Microsoftilla on vain ensivuonna kaksi (ainakin) Win RT mallia. Siitä tuskin on mitään haittaa. Onhan Samsungillalin enemmän Galaxy tabeja kuin galakseja.

   Vuonna Win RT poistuu ja jäljelle jää Win ja Win Phone.

 9. Miksei uutisessa kerrota akkukestoa? Ei sillä, että vakavasti edes harkitsisin Windowssia. iPad Air putsasi pöydän täysin.

  1. Enpä nyt sanoisi…

   Onhan se iPad Air varmasti aivan loistava tabletti ja toimii moitteetta.
   Mutta on tuo Nokian tabletti silti 100 kertaa coolimpi.
   Jotenkin tuli iPad Airin kohdalla tunne, että tämä on jo nähty. Uudesta ulkokuoresta huolimatta.

   1. ”Mutta on tuo Nokian tabletti silti 100 kertaa coolimpi.”

    Makuja tietysti on monia, omasta mielestä toi nokian tabletti kankealla ja vanhaikaisella näppiksellä tuntuu ja näyttää enemmänkin retrolaitteelta mistä on coolius kaukana. Siihen vielä pisteenä iin päälle tuo naurettava numerosarja 2520.

    Ei jaksa ymmärtää tätä microsoftin jq nokia harrastamaa tabletin myyntiä läppärimielikuvalla, siinä missä nokia tekee ison näköistä, kankeaa ja painavaa kokonaisuutta, niin toisaalla apple tekee juuri päinvastoin ja tekee laitteesta entistä helpommin mukana kulkevan ja pienemmän, siromman ja paljon kevyemmän. Luoden juuri sitä mielikuvaa, että tämä on kaikki mitä tarvitaan, eikä yritä myydä mitään kankealta tuntuvaa läppärinkorviketta.

    Kyllä apple tosiaan jälleen putsasi pöydän ja asetti uudet standardit tabletille mitä muut jälleen yrittää seuraavan vuoden saavuttaa.

    1. Muuhun en ota kantaa, kuin että sitä näppäimistöähän ei ole siihen laitteeseensa pakko hankkia, jos se tuntuu liian retrolta. Ja toisekseen, en ole nyt aivan varma, mitä hait tuolla ”perinteisellä kankealla näppiksellä”, mutta jos tarkoitit sillä erillistä fyysistä näppistä yleensä tabletissa, niin se on vaan edelleen ainoa oikeasti toimiva ja käyttäjäystävällinen tapa kirjoittaa. Kosketusnäytöllä kirjoittaminen on aivan suoraan sanottuna täysin perseestä ja sitä ei muuta mitkään älykkäät ennustavat tai koukeron piirtelyt. Ei puhelimessa, eikä varsinkaan tabletissa, jolla kirjoitettavaa tekstiä kertyy varmasti enemmän, jos ajatellaan vaikka työkäyttöä.

  2. Samaa mieltä, että iPad Air putsasi pöydän totaalisesti. Koko tablet-tietokoneluokan keksijä tekee edelleen ne tyylikkäämmät laitteet jotka vaan toimii. Uusissa Android-tableteissa tietysti selkeästi parempi hinta/laatu-suhde, mutta Apple on se alkuperäinen. Tuo Nokian tablet tulee 3 vuotta jälkijunassa muita ja on lopultakin pelkkä perustason tablet käyttöjärjestelmällä, jota käyttäjät eivät halua.

   1. En väitäkään, että ne eivät toimisi.
    Itsekin omistan iPadin (jolta mm. tätä viestiä naputtelem) ja tämä toimii aivan loistavasti!
    Ei mitään moitittavaa käyttökokemuksen suhteen. 🙂

    Kuten aiemmin totesin tuosta iPad Airin julkistuksesta ruli vain mieleen, että tämä on jo nähty.

    1. haha, jopa viimeiset epäilijät kopioivat nyt Applen tuotteita. Elop oli siis ihan viimeiseen asti uskollinen Microsoftille ja laittoi Nokian tekemään oman iPad kopion vaikka Surface epäonnistuikin pahasti. Jos jostain tuli mieleen, että tämä on jo nähty, niin nimenomaan tuosta 2520:stä. Vuosien taakse muistaminen tosin vaatii jo pinnistelyjä 🙂

   2. Tabletti ei toki ole mikään Applen keksintö. Tabletteja oli jo kauan ennenkuin iPad julkaistiin. Apple on itse asiassa tehnyt melko vähän mitään mullistavia keksintöjä. Ovat kyllä erinomaisia tuotteistamaan ja markkinoimaan olemassaolevia ideoita.

    1. heko heko, käytännössä Apple loi tablet-tietokoneen ja teki siitä suositun välineen. Silloin esittelyhetkellä sille naureskeltiin, mutta nyt viimeisetkin ilkkujat yrittävät hengen hädässä sellaisia julkistaa. Sama homma iPhonen kanssa. Se loi täysin modernin kosketuskäyttöisen älypuhelimen ja mullisti markkinat, ihan sama mitä jossain labroissa oli sitä ennen väsätty. Softa tuli asian ytimeen, mikä oli uuttaa. Muutamaa vuotta aikaisemmin Apple teki saman idän mp3-soitinvalmistajille tuomalla iPodit softineen markkinoille.

 10. Kelpaa kyllä meidän talouteen, tulos vain äkkiä myyntiin. Android ei vain tabletissa ole mistään kotoisin ja Applen tuotteet… Huoh…

 11. joo toivottavasti maapallolla saa viela pitkaan muitakin kuin applen ja androidiin pohjautuvia laitteita vaikka vain kilpailun ja vaihtelun vuoksi!!!

 12. Ja ne ainoa Nokia tabletit tullaa todennäköisesti myymään Suomessa jossa suomalaiset ostaa vaikka pieniä kiviä jos ne on Nokia brändätty. Windows RT tuotteita kun ei ole mitään tolkkua ostaa. Jos haluaa leikki tabletin, ostaa iPadin, jos haluaa työtabletin osta iPadin tai Surface Pron.

 13. Sääli, ettei tuohon tullut sitä luonnoskuvissa näkynyttä kynää. Olisihan tuo ihan eri luokan työkalu, kuin nykyinen lähinnä viihdekäyttöön sopiva iPadini, mutta jää kyllä hankkimatta juuri tuon kynän puuttumisen takia. Pitänee jossain vaiheessa lunastaa Surface Pro 2, vaikka sen hinta kyllä sylettää oikein huolella, eikä akkukestokaan ole häävi. Kunpa saisi yhdisteltyä eri laitteiden ominaisuuksia yksiin kuoriin 🙂

 14. No niin palataas faktoihin, jos ei katsota ulkonäköä niin raudalta ehdotonta huippua. Apple jätti kamerat jostain syystä viiteen megapikseliin? Jos olis Androidi voisin kuvitella ostavani mut kuka haluaa Windows 8n? Ihmiset ja yritykset ei halua luopua Windows 7sta joka on huomattavasti parempi. Hinta 499? Tuolla raudalla on kyllä pakko olla hintaa mutta ei jengi osta minkään konkurssin partaalla olleen puljun (parempaakin) rautaa wintoosalla samalla hinnalla kuin Ipadia tai edes Android tabia.
  Ps. 499 dollaria on noin 361 euroa, mutta toimiiko maailman kapitalismi? Hell no. Se tulee olemaan vähintäänkin 499 Euroopassakin.

  1. Ainakin minä haluan. Ja mihin perustuu väite että 7 on parempi kuin 8? Minä väitän että Lada on parempi Ferrari on yhtä pätevä vertailu joka ei kerro lukijalleen yhtään mitään.

 15. Minä ainakin ajattelin ostaa kunhan hinta laskee. Tuolla hinnalla ei viitsi ostaa. Nytkin kirjoittelen tätä Nokia Lumia 920:lla. Erittäin tyytyväinen olen ollut tähän. Onhan tässä kyllä vikoja ollut, mutta missäpä laitteessa ei. Sanoi kuka mitä tahansa Windows 8 on hyvä puhelimessa. Surkea kyllä pöytäkoneessa. Kosketusnäytöillehän se on tarkoitettu. Ei olisi koskaan pitänyt julkaista pöytäkoneelle. mieluummin tuki Windows seiskaan. Se on paras pöytäkoneelle. Päivitettyäni pöytäkoneeni Windows kahdeksaan lakkasi osa ohjelmista toimimasta ja äänet ei kuulu. Eli ajureissa vikaa ja apua en löydä. Harmittaa. Mutta kuten puhe on on Windows kahdeksan loistava puhelimessa ja tabletissa. Parasta on, kun kaikki laitteet on Windows. Päivittyy samat tiedot joka laitteelle ja on yhteensopivia. Applea olen aina inhonnut. Kallista p*skaa. Nokia tablet näyttää ja kuulostaa loistavalta. Tulen aina pysymään uskollisena Windowsille. Käytän niin kauan kuin Windowsia valmistetaan.

Kommentointi on suljettu!