Nokia Lumia 1320: suuri näyttö keskihintaluokkaan

Lumia 1320

Uuden Lumia 1520:n lisäksi Nokia esitteli tänään maailmalle myös toisen suurella kuuden tuuman kosketusnäytöllä varustetun Windows Phone 8 -puhelimen. Se on nimeltään Lumia 1320 ja saapuu myyntiin vuoden 2014 alussa 339 dollarin verottomaan hintaan. Puhelin tulee saataville mustana, valkoisena, oranssina ja keltaisena.

Lumia 1320 sisältää Nokia Black -päivityksen, joka kattaa Nokian ja Microsoftin uusimmat lisäykset Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään. Pakettiin kuuluvat muun muassa laajempi kotinäkymä ja Nokian uudet sovellukset, kuten Storyteller.

Uutukaisen sisältä löytyy 1,7 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin ja gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Kamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä.

1320

Kuuden tuuman kosketusnäyttö ei kykene Lumia 1320:ssa täyteen teräväpiirtotarkkuuteen. Se on tarkkuudeltaan 720p-tasoa ja toteutettu IPS-teknologialla.

Muita uutuuden ominaisuuksia ovat kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-korttipaikka, 3400 milliampeeritunnin akku, Bluetooth 4.0, WiFi ja LTE.

Kooltaan Lumia 1320 on 164,2 x 85,9 9,8 millimetriä. Se painaa 220 grammaa.

14 kommenttia

 1. Tärkeää, että saivat suuren näytön myös keskihintaluokkaan.
  Kaikki eivät halua maksaa suurinäyttöisestä puhelimesta 600-700€ joten hyvä julkistus.

  Ohuet reunat tässä ainakin on. 🙂

 2. WOW! Todella halpa tuon kokoluokan laitteeksi !

 3. Huomionarvoinen seikka tuossa on paino, sitä kun on kertynyt kunnioitettavat 220 grammaa. Note 3 167g, toki näyttö tuossa Nokiassa on vähän isompi, mutta silti…

  1. Huomioi hinta. Ei voi painoa pihistää minimiin pitämällä hinta pienenä. Jos kuuden tuuman ruudun haluaa, ei paino voi olla ongelma. Kahden käden laite joka tapauksessa.

   1. Nojoo, onhan tuo tosiaan paljon halvempi. Oman Note 2: sen paino on pienoinen ongelma, jos makoilee selällään ja pitelee puhelinta käsissä sillei vähän ilmassa. Vaikka tukee kyynerpäät, niin silti kädet väsyy alle vartissa. Penkistä nousee yli 60kg, joten on hassua miten joku puhelimen ~200g voi koitua ongelmaksi. 😀 Noh, olen silti sitä mieltä, että isompi näyttö=parempi. Raja on siinä ~7 tuumassa.

    1. Et kyllä näytä ymmärtävän puhelimien lisäksi lihaskunnostakaan mitään..

 4. Plääh, mitä järkeä on enää esitellä näitä Nokia tuotemerkillä? Jokainen tietää, että Microsoft tekee omat juttunsa ja näiden ylläpito/päivitys on enemmän kuin kysymysmerkki. Microsoft tuotemerkin alla voisi edes odottaa jotain tukea, nyt MS:llä ei ole mitään intressiä näiden tukemiseen.

  1. Microsoftilla on 36 kuukauden päivitystuki jokaiselle WP8-laitteelle, joten kullä sieltä on tukea tulossa.

 5. Tähän sopisivat hyvin Microsoftin Stephen Elopin kuuluisat sanat: Nykyiset (Nokia) puhelimemme ovat ihan paskoja, mutta meiltä (Microsoft) tulee joskus tulevaisuudessa parempia malleja tarjolle.

 6. helmikuussa voi tulla lumia 1820 ja kuvan näkee googlettamalla. sieltä tulee vieläjulkistuksia tämän päivän aikana. itviikko.fi

 7. Nokian päivän paras julkaisu. Suositushinnan ollessa puolet 1520:stä olisi itselleni ainakin vaikea perustella 1520:n hankkimista jos phableteista olisin kiinnostunut.

  Toivottavasti Apple tuo illalla jotain mielenkiintoisempaa kuin mihin Nokia pystyi. Kovin kerkealla ei ole odotukset kyllä senkään suhteen, mutta pessimisti ei pety.

 8. sitten vielä joskus 1420,1620,1720,1820 lumiat. viimeisestä onkin kuva googlettamalla.

 9. Tuskinpa noin monta phablet-laitetta tulee ja se kuvahan on ihan selvästi feikki.

Kommentointi on suljettu!