Apple nimesi uuden tablettinsa iPad Airiksi

iPad Air

Apple esitteli eilen illalla Suomen aikaa viidennen sukupolven iPad-taulutietokoneensa, jonka valmistaja on nimennyt iPad Airiksi. Yhtiön mukaan tuote kaipasi uuden nimen, sillä kyseessä on suurin muutos sitten alkuperäisen iPadin. Uutuus saapuu Suomessa myyntiin 1. marraskuuta.

Uusi täysikokoinen iPad Air sisältää selviä muutoksia muotoiluun. Sen sivureunat ovat kaventuneet ja itse laite on ohentunut selvästi. Painokin on tippunut hurjat 183 grammaa. Virallisilta mitoiltaan iPad Air on 240 x 169,5 x 7,5 millimetriä ja se painaa 469 grammaa.

Laitteen etupuolella loistaa tuttu 9,7 tuuman Retina-näyttö, jonka tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä. Sisällä sykkii uusi 64-bittinen A7-piirisarja, jonka tukena on erillinen sensoreita tarkkaileva M7-siru. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera ja edestä 1,2 megapikselin kamera videopuheluille.

Uutuus saapuu myyntiin Space Gray -harmaana ja Silver-hopeana. Tallennuskapasiteettia on saatavilla 16, 32, 64 tai 128 gigatavua. Tarjolla on totta kai myös LTE-versio. WiFi-mallien hinnat alkavat 499 dollarista ja huokeimman LTE-version saa itselleen 629 dollarilla.

9 kommenttia

 1. Kuten eilen toiseen uutiseen kommentoin, niin onhan tuo hieno laite. Toimii varmasti loistavasti ja moitteetta.
  Jotenkin tuli julkistusta ktsoessa vain olo, että tämä on jo nähty.

  Nokian taböetti on coolimpi

  1. Tottakai tablet on jo nähty, koska Apple sellaisen esitteli 2010.

   Samanlainen olo muuten tulee Nokiankin tablettia katsoessa. Sillä erotuksella, että se kilpailee suoraan Surfacen kanssa ja ettei sille saa softaa.

 2. Huhhuh, mikä hinta 16 gigan LTE-mallilla! Jos jossakin on riiston makua, niin tuossa.
  Muistan kun oman iPad 3:n ostin toissa keväänä, niin tämä 16 gigan LTE-versio maksoi 569€.
  No, se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

  1. Ihan normihinnoittelua. Ei todellakaan ole riiston makua verrattaessa satasen halvempaan iPad 2:seen, jossa joutuu lisäksi tyytymään 3G-verkkoon. Kakkosta kun on saanut tarjouksissa jo hyvinkin halvalla niin ihme, että a) pysyi mallistossa b) alkaen hinta pysyi $399

   1. Jännä juttu sinänsä, kun iPad 2 on jo kohta kolme vuotta vanha malli.

  2. Niin ja nyt 16gigan LTE versio maksaa suoraan dollareista euroiksi muunnettuna vajaat 460€, joten reilun satkun vähemmän, kuin mitä itse maksoit omastasi aikoinaan. Tosin tarina ei kerro, onko jutussa mainitut hinnat verottomia. Nokian tablettijulkaisun yhteydessä kerrotut hinnat olivat.

 3. Sormenjälkilukija jäi uupumaan. Aika pitkälti samaa mitä aikaisemmin mikä ei toki ole huono asia. Hinnat vaan ovat minunkin mielestäni aika kovia kun muistia lisätään. Taitaa halvin malli olla se selkeästi eniten myyvä malli.

 4. Hei haloo! Kyll teknikka kehittyi aikas mukavasti …64-bittinen A7 prosu + M7 apuri …korjatulla softalla… eli nopeutta merkittävästi lisää, vaikka nykyistäkään ei hitaaksi voi moittia. Eikä keveyskään laitetta pahenna. Joidenkin mielestä jopa mukavammaksi tekee, samoinkuin fyysisesti kavennettu ja ohennettu koppakin.

  Eli hieno laite kertakaikkiaan. Muut vois jopa lopettaa tabujensa valmistuksen saman tien. 😉

 5. pätevältä vaikuttaa, mutten vieläkään keksi syytä ostaa tabletti

Kommentointi on suljettu!