Applen toisen sukupolven iPad mini tulee Retina-näytöllä

iPad_mini_2

Täysikokoisen iPad Airin lisäksi Apple uudisti eilen myös iPad minin. Vaikka laite ei ole ulkoisesti muuttunut värisävyjä lukuun ottamatta, on kyseessä hyvin merkittävä päivitys. Ensimmäisen sukupolven iPad mini kun ei kyennyt teknisesti vastaamaan Applen suuremmalle tabletille, on tilanne nyt täysin toinen. Uusi iPad mini on teknisesti samalla viivalla iPad Airin kanssa.

Toisen sukupolven iPad minissä on 7,9 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä. Sisältä löytyvät 64-bittinen A7-piirisarja sekä sensoreiden toimintaa tarkkaileva M7-siru. Takana on viiden megapikselin kamera full hd -videokuvauksella ja edessä 1,2 megapikselin kamera. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat WiFi, Bluetooth 4.0 ja kymmenen tunnin akkukesto.

Mitoiltaan laite vastaa lähes edeltäjäänsä. Paksuutta on tosin tullut lisää 0,3 millimetriä. Viralliset mitat WiFi-mallin kohdalla ovat 200 x 134,7 x 7,5 millimetriä. Laite painaa 331 grammaa.

iPad_Mini_2_a

Uutuus saapuu myyntiin marraskuun aikana WiFi- ja LTE-versioina 16, 32, 64 ja 128 gigatavun tallennustilavaihtoehdoilla. Väreinä ovat Space Gray -harmaa ja Silver-hopea.

Laajojen uudistuksien myötä iPad minin hinta on noussut. 16 gigatavun WiFi-malli irtoaa nyt 399 dollarilla, kun edellisen sukupolven mallia myytiin 329 dollarilla. Vanhempi malli jää valikoimiin ja sen voi nyt hankki itselleen 299 dollarilla. LTE-version hinta uuden iPad minin osalta lähtee 529 dollarista.

13 kommenttia

 1. Mielestäni paljon mielenkiintoisempi julkistus kuin isoveljensä. Mallit lähenivät huomattavasti toisiaan. Lisämuistin ja LTE:n hinta vain ovat edelleen päätähuimaavia.

 2. Minusta mielenkiintoinen laite. Huikea näytöntarkkuus ja tehokas. Lisäksi olen aina pitänyt iPad Minin koosta, joten ihan tervetullut päivitys tämä. Tosin, hinta mahtaa lopulta kavuta aika pilviin 🙁

 3. Ylikallis taas.

  Ehkä liiankin samanlainen kun isoveli.
  Ainoa ero, että isoveli isompi..

  Tyhmää maksaa isommasta muistista 100e lisää.
  30e olisi sopiva tai 50…

 4. Hyvä juttu, että ominaisuudet ovat lähellä iPad Air-isoveljeä. Tällöin käyttäjä voi tasapuolisesti valita suosiiko pienempää kokoa ilman, että joutuu tinkimään muista ominaisuuksista.

  Onhan tuo aivan järkyttävän kallis kun mukaan lisätään LTE.
  Miettikää nyt. Pelkästä LTE-yhteydestä joutuu tuossa pulittamaan 130$ lisää!!!

  Kyllä näissä Applen laitteossa on riiston makua, mutta silti niitä ostetaan.

   1. Toimii ja toimii. Youtube ei ainakaan toimi kunnolla ipadeissa. Haulla ei löydy likikään kaikkia niitä videoita, mitä muilla vehkeillä.

    1. Millä muilöa vehkeillä?

     Niin kaikki videot ei ole saatavilla mobiililaitteilla. Tämä toki pätee alustaan kun alustaan, nykyäänhän ei androidissakaan enää ole flashia, suurin osa käyttää mobiilisivua tai youtube sovellusta. Tästä tuli juuri dataa, oliko se nyt joku 40% kaikista youtuben videoista toistetaan nykyään mobiilisivulta tai sovelluksella.

     Jos haluat käyttää youtuben täysiversiota iPadilla niin se onnistuu puffin selaimella, nyt on ihan jok ikinen video katsottavissa ja videot kun heittää kokonäytölle niin hienosti pyörii.

    2. Kyllä androidiin saa flashin vieläkin, kun Adoben sivuilta lataa.

    3. Joo, saahan sen Androidin edelleen jostain ihmeen Flash-arkistosta, kun on ensin säätänyt laitteen turva-asetukset lounaaseen. Mutta kannattaako vanhaa plugaria, jota ei tueta eikä kehittää asentaa onkin sitten toinen kysymys. Itse en asentaisi, saisi kuolla pois koko paska.

    4. Njoo. Syyskuussa tullu finaaliversio. Mutta asennettu on koska netissä vielä flash kamaa paljon on. Pitäisi tappaa myös pöytäkoneilta niin siirtyminen vauhdittuis.

    5. No, suurin osa Flash-kontentista on mainoksia, joita ei tarvita. Sen jälkeen seuraavaksi suurin osa liene pelejä, parempia pelejä löytyy mobiililaitteille natiivina. Videoiden toistossa Flash on myös yleinen, mutta varsin moni saitti osaa tarjota html5-videota, etenkin jos on haistellut että päätelaite on ios-laite tai muu mobiililaite.

     Selailen webbiä pääasiassa iPadilla, Flashin puute ei ole kauheammin ahdistanut. Desktopilla pitää joskus spooffata browserid, jotta saa videon ilman flashia. Flashia ei ole asennettu koko koneelle vuoteen tai pariin.

    6. ”Njoo. Syyskuussa tullu finaaliversio. Mutta asennettu on koska netissä vielä flash kamaa paljon on. Pitäisi tappaa myös pöytäkoneilta niin siirtyminen vauhdittuis.”

     Paljon? Nyt lähinnä viimisen puolitoistavuotta surfannu netissä lähes pelkästään iPadilla ja silloin kun iPadin hommasin niin flashin tarve oli todella vähäinen, lähinnä suomalaisilla saiteilla tuli vielä vastaan matskua mihin tarvittiin flash, iltalehti, iltasanomat jne.

     Tänä päivänä nuokin kaikki on jo pelanneet vaikka kuinka kauan korvaavalla tekniikalla. En edes muista koska viimeksi netissä olisi tullut vastaan flash matskua mitä en voi katsoa, koska puuttuu flash.

     ilmeisesti jotkut tuntuu edelleen ajattelevan, että jos flashia ei ole niin kaikki flash sisältö jää näkemättä. Flash sivut aukeaa korvaavalla tekniikalla tehtynä, videot aukee korvaavalla tekniikalla. Flash pelejä netti tosiaan on pullollaan, mutta kuka niitä nyt edes haluaa pelata?

     Sen on nähnyt netissä viimisen vuoden aikana, että ei kukaan esim enää trollaile iPhone/iPad uutisiin flashin puutetta, varmaan about kaikki on huomannut kuinka vähäistä sen tarve on. (Asia jonka iOS käyttäjät on tienneet jo pitkään) Nyt kun se ei ole enää androidissakaan oletuksena niin ihmiset huomaamatta käyttelee laitetta ilman, että edes tajuaa ettei siinä ole flashia, koska ne samat jutut toimii ja näkyy edelleen.

 5. Sain juuri iPad minin, ja haluaisin käyttää sitä Lumia 925:n kautta netissä asiointiin. Ongelma vaan on, että en osaa yhdistää niitä siten, että padi käyttäisi Lumian (soneran) liittymää.

  Olisko täällä joku viisas, joka osaisi kohta kohdalta neuvoa, miten tämä tapahtuu?

  Olisin ikionnellinen rautalanka-neuvoista 🙂

Kommentointi on suljettu!