Asusilta markkinoille kuntoilijoille suunnattu älykello: VivoWatch

Teknologiajätti Asus on esitellyt markkinoille uuden älykellon, jonka yhtiö kehuu täydentävän hyvin valmistajan jo valmiiksi kattavaa mobiililaitteiden mallistoa. Kyseessä ei ole varsinainen kilpailija esimerkiksi Applen hiljattain Yhdysvalloissa ja muutamilla muilla markkinoilla myyntiin saapuneelle Watch-älykellolle, sillä Asus suuntaa uutuutensa aktiivisille kuntoilijoille. Taiwanilaisvalmistajan älykello saapuu Suomeen viikolla 22 ja sen suositushinnaksi kerrotaan 149 euroa.

VivoWatch-nimeä kantavan uutuuden mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen 10 päivän akkukesto, jolla uutuus kilpailee samassa sarjalla Pebblen kanssa. Hyvän akkukeston takaa vähävirtainen, mustavalkoinen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 128 x 128 pikseliä. Näytön suojana on Gorilla 3 -lasi, joka on tuttu useista älypuhelimista.

Kuntoilijoille suunnattu VivoWatch sisältää VivoPulse-sykemittarin, joka Asuksen mukaan on huipputarkka. Se yhdistettynä käyttäjän ikään ja sukupuoleen osaa kello auttaa oikean harjoittelurytmin ylläpitämisessä. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat UV-säteilyn määrää mittaava anturi, askelmittari ja kalorien kulutusta sekä unenlaatua seuraavat työkalut. Älykello täyttää myös IP67-sertifikaatin, joka tekee siitä vesi- ja pölytiiviin.

Näytön alapuolelle Asus on sijoittanut LED-indikaattorin, joka kertoo harjoittelun tasosta. Kun harjoittelu on aerobisesti optimaalista, palaa LED-valo vihreänä. Jos käyttäjän syke nousee yli optimaalisen tason, muuttuu LED-indikaattorin valo punaiseksi.

Yöllä VivoWatch mittaa käyttäjän unta seuraamalla muun muassa liikehdintää sekä sykettä. Aamulla kellosta voi tarkastaa unenlaadun sekä muita tietoja.

Asusin kello kerää eri tiedot yhteen ja kokoaa niistä erityisen Happiness Indexin (HI). Kyseessä on numeraaliseen pisteytykseen perustuva indeksi, jonka avulla käyttäjä voi nopeasti saada tietoa oman terveytensä yleisestä tasosta.

VivoWatch on yhteensopiva Android- ja iOS-pohjaisten älypuhelimien kanssa. Lisäksi kokonaisuutta tukee Asus Healthcare -verkkosivusto, josta käyttäjä voi niin ikään tarkkailla omia tietojaan.

1 kommentti

  1. 10 päivän akkukesto. Loistavaa. Tämmöisen akkukeston kun saisi Android Wear -kelloon, jossa värinäyttö ja muut herkut.

Kommentointi on suljettu!