LG esitteli G4-lippulaivapuhelimen, Suomeen kesäkuussa

Korealainen LG on jo muutaman vuoden yrittänyt saavuttaa kotimaista kilpaveljeään Samsungia, joka on hallinnut Android-markkinoita suvereenisti Galaxy-mallistollaan. Tilanne tuntui hetken helpottuvan, kun Galaxy S5 ei myynyt odotuksien mukaisesti, mutta keväällä myyntiin saapunut Galaxy S6 -tuoteperhe korjasi kaikki edeltäjänsä puutteet ja on saanut paljon kehuja lehdistöltä. Niinpä huhtikuun lopussa julkistetulla LG G4:llä on tiukat paikat markkinoilla, jos se mielii syödä osuuksia Samsungilta.

Uudella lippulaivallaan LG jatkaa oman polkunsa kulkemista, joka on tietenkin hyvä asia. Markkinoilla on nimittäin jo aivan liikaa toinen toistaan muistuttavia puhelimia, joten G4 on monessakin mielessä raikas tuulahdus erilaisuutta.

LG G4

Uutuudessa yhtiö pitää kiinni takakuoreen sijoitetuista painikkeista, joka on ollut LG:n lippulaivasarjan tavaramerkki jo G2-mallista lähtien. Valmistajan mukaan painikkeita on näin helpompi käyttää laitteiden koon kasvaessa.  LG:n uutuus onkin tämän hetken kookkaimpia Android-lippulaivoja, sillä laitteessa on 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum -kosketusnäyttö 2560 x 1440 pikselin tarkkuudella. Esimerkiksi Samsung luottaa Galaxy S6 -perheessään 5,1 tuuman näyttöön ja HTC tuoreessa One M9:ään viiden tuuman paneeliin. Virallisilta mitoiltaan G4 on 148,9 x 76,1 x 6,3-9,8 millimetriä ja se painaa 155 grammaa.

LG G4 rakentuu tekniikan osalta Qualcommin Snapdragon 808 X10 -järjestelmäpiirin ympärille. Se sisältää kaksi 1,8 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa Cortex-A57-suoritinydintä sekä neljä 1,4 gigahertsin Cortex-A53-suoritinydintä. Mukana kokonaisuutta ovat tukemassa kolmen gigatavun RAM-käyttömuisti sekä Adreno 418 -grafiikkaohjain.

LÖG G4 kamera, nahka

Teknisesti laitteen merkittävin kohokohta on kamera. Mukana on 16 megapikselin kamera 1/2,6 tuuman sensorilla sekä älypuhelimille huikealla f/1.8-aukkosuhteella. Esimerkiksi erittäin kehutussa iPhone 6:n kamerassa aukkosuhde on ”vain” f/2.2. Tämä tarkoittaa sitä, että G4:n pitäisi olla erityisesti hämärässä kilpailijoitaan parempi. Lisäksi suurempi aukko mahdollistaa hienon syvyysefektin luomisen kuviin. Eikä tässä vielä kaikki, sillä kamerassa on edistyksellinen kolmiakselinen optinen kuvanvakain, lasertarkennus sekä kuvien värimaailmaa parantava Color Spectrum -sensori. Kameraohjelmisto tarjoaa puolestaan laajat manuaalisäädöt sekä mahdollisuuden tallentaa kuvia RAW-formaatissa.

Kilpailijoistaan LG eroaa myös sillä, että G4:n takakuori on irrotettavissa ja akku näin käyttäjän vaihdettavissa. Se onkin pitkälti ainoa lippulaivamalli, joka tämän sallii, sillä Samsungin luopui irrotettavasta takakuoresta Galaxy S6:ssa. G4:ssä on myös microSD-muistikorttipaikka, joka tuntuu hiljalleen myös häviävän lippulaivamalleista.

LG G4 nahka

Takakuoren materiaaleissa LG on päätynyt varsin mielenkiintoisiin ratkaisuihin. Saatavilla on nimittäin nahkainen versio useissa eri väreissä: musta, ruskea, harmaa, sininen, punainen ja keltainen. Lisäksi tarjolla on perinteinen muovinen variantti, jonka värivaihtoehdot ovat valkoinen, harmaa ja kultainen.

LG G4:n edeltäjä LG G3 oli yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä puhelimiamme Pohjoismaissa, ja odotamme innolla rikkovamme ennätyksemme G4-puhelimella, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävän ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Sen kuluttajissa herättämä kiinnostus on ilahduttavaa ja erittäin lupaavaa.

Uutukaisen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 32 gigatavun sisäinen tallennustila, kahdeksan megapikselin etukamera (f/2.0), 4G LTE, WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC ja 3000 milliampeeritunnin akku.

LG G4 saapuu Suomessa myyntiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Muovisen, metallia jäljittelevän version suositushinta on 649 euroa ja nahkaisella takakuorella varustetun variantin 699 euroa.