Google aloitti Android Wear 5.1.1 -päivityksen jakelun

Hakukonejätistä mobiilimaailman hallitsijoihin noussut Google kertoo virallisella forumillaan aloittaneensa Android Wear 5.1.1 -päivityksen jakelun älykelloille. Allekirjoittanut voi vahvistaa, että uusi ohjelmisto on saatavilla jo ainakin LG G Watchille, joka oli ensimmäinen markkinoille julkistettu Android Wear -pohjainen älykello. G Watch ei ole todellakaan ainoa, joka päivityksen saa, vaan koko Android Wear -mallisto tullaan päivittämään. Näihin lukeutuvat Motorola Moto 360, Sony Smartwatch 3, Asus ZenWatch, LG G Watch R ja Samsung Gear Live. Listasta puuttuu tarkoituksella LG Watch Urbane, jossa uusi ohjelmisto on jo esiasennettuna.

Mitä kaikkea uusi päivitys pitää sisällään? Aika paljon ja kyseessä onkin melkoisen merkittävä päivitys:

Jatkuvasti päällä olevat sovellukset: Uusi ominaisuus pitää huolen siitä, että näyttö pysyy jatkuvasti päällä myös sovelluksia käytettäessä. Aikaisemmin tämä ominaisuus koski vain kellotaulua.

Selaa ilmoituksia eleillä: Eikö toinen käsi ole vapaana? Ei hätää, sillä Android Wear 5.1.1 -päivitys mahdollistaa ilmoituksien selaamisen rannetta liikauttamalla. Alla video ominaisuuden toiminnasta käytännössä.

Piirrä emojeita: Nyt voit piirtää näytölle emojeita. Varsinaisia piirroksia ei voi kuitenkaan lähettää vastapuolella, vaan puhelin ehdottaa piirroksen perusteella valmistaja emojia, jonka voi sitten lähettää ystävälle.

Paremmin toimivat ilmoitukset: Aikaisemmin ilmoitukset, kuten tekstiviestit eivät ilmestyneet ruudulle, jos kellolla käytettiin esimerkiksi jotain sovellusta. Tämä on korjattu ja nyt yksikään ilmoitus ei pääse menemään ohitse.

Liitä useampi kello yhteen puhelimeen: Uuden päivityksen myötä käyttäjä voi liittää monta kelloa yhteen puhelimeen. Näin kellon vaihtaminen on entistäkin helpompaa, jos käytössä on useampi Android Wear -laite.

Fonttikoon vaihtaminen: Onko teksti liian pientä? Mukana on kolme vaihtoehtoa tekstille: pieni, normaali ja suuri.

Lukitse näyttö: Älykellon näyttö on päivityksen myötä mahdollista lukita. Tämä on kätevä ominaisuus, kun kello ei ole käytössä. Näin muut eivät pääse käyttämään laitetta. Lukitus poistetaan piirtämällä käyttäjän valitsema kuvio ruudulle.

Mukana WiFi-yhteys: Tämä on yksi päivityksen tärkeimmistä parannuksista. Sen ansiosta kello (jotka WiFi:ä tukevat) saavat puhelimeen saapuvat ilmoitukset, vaikka olisivat Bluetooth kantaman ulkopuolella. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että älykello on yhteydessä tunnettuun WiFi-verkkoon. Tätä ominaisuutta tukevat LG Watch Urbane, Moto 360, Sony Smartwatch 3 sekä Samsung Gear Live.

Android 5.1.1

Uusien ominaisuuksien lisäksi Android Wear 5.1.1 -päivitys uudistaa alustan käyttöliittymää. Ehkä merkittävin muutos on tapahtunut valikossa, jossa on uudet kuvakkeet. Myös ylhäältä esiin vedettävä valikko on saanut uuden ilmeen.

Joko olet päivittänyt älykellosi Android Wear 5.1.1 -ohjelmistoon? Miltä uusi päivitys vaikuttaa?

Lähde: Google