Videoarvostelussa kahden näytön YotaPhone 2

MobiiliBlogin reilun puolentoista vuoden tauon aikana olen ollut hyvin aktiivinen YouTuben puolella (vinkki: tilaa kanava). Keväällä arvostelin videon muodossa venäläisen YotaPhone 2:n, jota suunnittelemassa ovat olleet myös suomalaiset. Puhelin on hyvin mielenkiintoinen kokonaisuus, sillä se eroaa kilpailijoistaan merkittävästi ja yrittää olla aidosti erilainen.

YotaPhone 2:sta erilaisen tekee se, että siinä on kaksi näyttöä. Puhelimen etupuolella on niin sanottu perinteinen AMOLED-pohjainen kosketusnäyttö, joka on kooltaan viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Kun puhelimen kääntää ympäri, odottaa käyttäjää toinen näyttö. Se on mustavalkoinen E-Ink-paneeli, jolla on kokoa 4,7 tuumaa ja tarkkuutta 960 x 540 pikseliä. Kyseessä on niin sanottu elektroninen paperinäyttö, jossa ei ole ollenkaan taustavalaistusta. Näin se pyrkii imitoimaan tavallisen paperin ominaisuuksia ja kuluttaa äärimmäisen vähän virtaa. Lisäksi sen näkyvyys paranee mitä enemmän valoa on tarjolla, kun taas perinteiset värinäytöt kärsivät huonosta luettavuudesta esimerkiksi suorassa auringonpaisteessa.

Videolla puhelin nähdään Android 4.4 KitKat -alustalla varustettuna, mutta hiljattain laite on saanut Android 5.0 Lollipop -päivityksen. Tästäkin huolimatta video antaa loistavan kuvan siitä, millainen kokonaisuus YotaPhone 2.

Laitteen keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2,2 gigahertsin Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa, LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS, GLONASS ja 2500 milliampeeritunnin akku.

Videolla laitteen suositushinnaksi mainitaan 699 euroa. Nyt puhelimen saa kuitenkin itselleen 599 eurolla, jonka lisäksi värivalikoimaa on laajennettu valkoisella variantilla.

Lue lisää laitteesta valmistaja viraliselta kotisivulta: YotaPhone 2.